Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Autoritati

Vă invităm să participați la Conferința Internațională Meat & Milk 2013

joi, 11 aprilie 2013

Agenția infoALIMENT, deținătoarea celui mai mare portofoliu de colaboratori din domeniul Agriculturii și Industriei alimentare din România și revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, vor organiza în perioada 26-27 iunie a.c., la Hotel Alpin din Poiana Brașov, Conferința Internațională Meat & Milk 2013, evenimentul de referință al anului în domeniul producției și procesării cărnii și laptelui care se va desfășura sub titlul...

Mafia cărnii a învins autorităţile gălăţene?

miercuri, 20 martie 2013

Cotidianul gălățean, ”Viața liberă”, se întreabă dacă, nu cumva, mafia cărnii a învins autoritățile locale abilitate să vegheze la corectitudinea afacerilor și la siguranța alimentară. Astfel, într-o anchetă publicată azi, se afirmă: ”Cercetările privind depozitul ilegal de resturi de animale de la Râpa lui Tuluc s-au înfundat în mormane de hârtii şi în birocraţie. Deşi au promis în presă că se vor lua măsuri...

Antiinflamator interzis descoperit în carnea de la Auchan

marți, 12 martie 2013

Un antiinflamator interzis pentru animalele destinate alimentaţiei umane a fost depistat în carnea de cal găsită în hamburgeri şi chiftele vândute în Portugalia de grupul francez Auchan, a afirmat joi Asociaţia pentru apărarea drepturilor consumatorilor (Deco). "Deco a depistat antiinflamatoare în carnea de cal găsită în produsele alimentare puse în vânzare în Portugalia, cea ce poate implica un risc pentru sănătatea publică în...

ACBCR și-a ținut Adunarea Generală

luni, 4 martie 2013

Sâmbătă, la Brașov, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România. La manifestare au participat numeroși fermieri, în special din zona Moldovei. Cu această ocazie, s-au stabilit noile direcții de acțiune ale Asociației, menite să sprijine activitatea membrilor, au fost primiți noi membri, s-a făcut analiza activității de până acum, iar domnul Dumitru Grigorean a fost reconfirmat în...

Parisul scoate România din culpă şi acuză firma Spanghero

luni, 18 februarie 2013

Guvernul de la Paris incriminează compania franceză "Spanghero" pentru că ar fi vândut carne de cal etichetând marfa drept carne de vită. Autorităţile din Franţa scot România total din culpă, explicând că furnizorul român a acţionat cu bună credinţă. Firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal, conform anchetei realizate de Guvernul de la Paris, relatează AFP. Inspectori sanitar-veterinari...

Arestări în Marea Britanie în ancheta privind carnea de cal

luni, 18 februarie 2013

În urma controalelor efectuate de Agenţia pentru siguranţa alimentelor, au fost arestate trei persoane. Dafydd Raw-Rees, în vârstă de 64 de ani, proprietarul fabricii de procesare Farmbox Meats, un bărbat în vârstă 42 de ani la o fabrică de procesare a cărnii din Aberystwyth, dar şi un bărbat de 63 de ani, care lucra la abatorul Peter Boddy Licensed din Todmorden, West Yorkshire. Polițiștii au făcut aceste arestări, în urma...