Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Bacterii

Cercetătorii români au izolat bacterii cu proprietăți depoluante

marți, 17 noiembrie 2015

Specii noi de bacterii cu proprietăţi depoluante, izolate de cercetători din Miercurea Ciuc.Specii noi de bacterii cu proprietăţi depoluante au fost izolate de cercetători din Miercurea Ciuc, care le-au testat şi spun că este o premieră mondială, urmând să le utilizeze pentru reducerea poluării mediului, ca alternativă la metodele chimice, transmite Mediafax.   Máthé István, conferenţiar doctor la Departamentul de Bioinginerie -...

Pericolele microbiologice asociate cu carnea şi preparatele din carne ambalate

marți, 3 februarie 2015

Pericolele microbiologice majore asociate cu carnea ambalată se referă la supraviețuirea şi creşterea microorganismelor patogene pe produse din carne şi carne de pasăre, favorizată de compoziţia produselor şi factorii de mediu (activitatea apei, pH-ul, potenţialul oxido-reducător, compoziţia atmosferei în interiorul ambalajului, temperatura etc.). Cele mai importante microorganisme pentru sănătatea publică, întrucât răspund de...

Pericolul bacteriologic al gunoiului de grajd

miercuri, 23 aprilie 2014

(Agerpres) Gunoiul de grajd produs de vite, folosit adesea ca îngrășământ, conține multe gene noi de bacterii rezistente la antibiotice, provenite din intestinul rumegătoarelor, iar acestea reprezintă un potențial pericol pentru oameni, se arată într-un studiu preluat de AFP. Autorii studiului publicat în mBio, revista online a Societății americane de microbiologie, enunță posibilitatea ca aceste noi gene să fie transferate unor...

SUA aprobă un nou produs pentru lupta împotriva Salmonellei

luni, 13 ianuarie 2014

Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News. Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA). Micreos susține că Salmonelex,...

Ce viitor are carnea separată mecanic?

luni, 8 aprilie 2013

Un nou studiu al Panel-ului Comisiei Europene privind riscurile biologice (BIOHAZ) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) ar putea conduce la o nouă definiție a cărnii recuperată și separată mecanic, scrie Chris Harris, remis de către The Meat Site. Studiul arată că, calitatea cărnii, care este recuperată fie sub presiune ridicată sau scăzută poate fi determinată prin examinarea calciului și, de asemenea, a...