Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Basna

MADR a dat startul Programului “Bazna și Mangalița”

joi, 8 martie 2018

(Comunicat) Prima livrare de purcei din rasele Bazna și Mangalița, realizată în prezența ministrului Petre Daea care s-a aflat în comuna Roșia, satul Nou, în județul Sibiu, în data de 6 martie 2018, s-a efectuat către un crescător de porci din satul Bradu. Purcelușii din rasele amintite au fost transportați de către procesatorul înscris în Program, demarând astfel programul guvernamental.   Programul de sprijin pentru...

Acordarea sprijinului pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

joi, 11 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița vor beneficia, în perioada 2018-2020, de o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susținere a acestora în vederea producerii cărnii de porc, pentru creșterea, îngrășarea și livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalița către un procesator/altă persoană juridică, potrivit unei Hotărâri adoptate în ședința de astăzi a...

Program MADR pentru dezvoltarea raselor de porci Bazna şi Mangaliţa

miercuri, 8 noiembrie 2017

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a întâlnit cu reprezentanți ai crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.   Alături de ministru, la întâlnire s-a aflat directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, dr. Ing. Iacob Lelior, precum și experți din cadrul Direcției Generale Politici Agricole, cât și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și...

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino

miercuri, 28 septembrie 2016

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.   "Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat aici. Carnea de porc de Bazna este o carne unicat, rasă recunoscută din 1946. Italienii au descoperit prin...