Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bovine de lapte

Tehnologia digitală și recunoașterea facială a animalelor din fermă

luni, 27 mai 2019

Cainthus, una dintre companiile de prestigiu de pe plan mondial, care activează în domeniul video-IT de vârf, dezvoltă în prezent o tehnologie bazată pe recunoașterea vizuală a bovinelor, adaptând sistemele de recunoaștere facială a oamenilor, la animale. Referitor la această temă, Aidan Connolly, CEO al companiei, a vorbit în cadrul evenimentului F & A Next, desfășurat recent la Nurenberg, acolo unde s-au întâlnit numeroși...

Balansarea dietei, cheia pentru un rumen sănătos

luni, 28 ianuarie 2019

Rumenul este locul cel mai influentat de digestie, la bovine, iar fermentarea microbiană asigură o mare parte din energia necesară, pentru a menține starea sănătoasă a corpului, sarcina și alăptarea. Alimentarea microbilor de rumeni și stabilizarea mediului sunt, prin urmare, esențiale. Însă, Dr. Helen Warren, din echipa de cercetare a companiei Alltech, susține în studiul cu titlul ”Balanced diet is key for healthy rumen”, publicat de...

Invitații Emisiunii Meat.Milk din 30 martie au fost D-na. Carmen Popescu și Claudiu Frânc

luni, 2 aprilie 2018

Emisiunea Meat.Milk din seara de 30 martie 2018 i-a avut ca invitați pe Doamna Carmen Popescu-Director de Vânzări a firmei Mediclim și pe domnul Claudiu Frânc-Președinte al FCBR.   În cadrul emisiunii, doamna Carmen Popescu a făcut o scurtă prezentare a activității Mediclim, anunțând faptul că, începând cu anul trecut s-a început intens activitatea de laborator și furnizarea de tehnologii specifice în domeniul sănătății...

Slaba pregătire a personalului din fermă și mortalitatea bovinelor adulte

luni, 8 ianuarie 2018

Ratele de mortalitate din fermele de lapte sunt mult mai mari decât cele din fermele de bovine pentru carne sau de viței. Cu toate acestea, pierderile cauzate de mortalitate nu au fost studiate foarte intens, iar estimările sunt destul de variabile. Cu excepția cazului în care se concentrează asupra monitorizării deceselor, fermierii pot subestima cantitatea de pierderi a bovinelor adulte. Potrivit Sistemului European de Monitorizare a...