Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Bovine

Focar de infecţie cu antrax în Republica Moldova

vineri, 5 iulie 2013

Trei persoane au fost infectate cu antrax, la o fermă din satul Vădeni, raionul Soroca. Este vorba de proprietarul fermei, feciorul acestuia şi un angajat, care au participat la sacrificarea unei vaci bolnave. Specialiştii spun că cei trei bărbaţi diagnosticaţi cu antrax, internaţi la Spitalul "Toma Ciorbă" din Chişinău, au încălcat normele de sacrificare a animalelor, transmite PublikaTV, citat de cotidianul Adevarul. Centrul de...

Cel mai lung cuvânt și coada vacii germane

miercuri, 5 iunie 2013

„Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz”, adică „legea monitorizării etichetării cărnii de vită”, a apărut în 1999, în landul Mecklenburg - Pomerania Inferioară, datorită unor necesităţi de exprimare în domeniu. Astăzi, însă, şi-a pierdut folosul, potrivit bbc.co.uk. Nu lungimea cuvântului este motivul pentru care a ieşit din uz, ci faptul că normele UE în domeniul testării cărnii de vită au...

Doly-Com susţine strategia din spatele mărcii Carpathian Beef

vineri, 31 mai 2013

Doly-Com, cel mai mare ambalator de carne proaspătă din România, susţine dezvoltarea crescătorilor locali de rase de vite pentru carne. În acest sens reprezentanţii companiei au participat ieri la evenimentul organizat de Karpaten Meat, companie care are ca obiectiv crearea unui sistem de producţie de carne de vită rasa ANGUS în România. “Doly-Com caută permanent soluţii pentru dezvoltarea de parteneriate cu producători de carne de...

Evazioniștii din domeniul cărnii, percheziționați de Poliție

vineri, 24 mai 2013

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Vrancea au efectuat, ieri, 16 percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani care activează în domeniul abatorizării animalelor şi comercializării cărnii. În urma percheziţiilor, au fost identificate incinte ilegale, destinate sacrificării animalelor, unde au fost găsite peste 100 de bovine şi porci, precum şi aproape 1.400 kg de carne. Percheziţiile...

Efectivele de animale existente la 1 decembrie 2012

miercuri, 15 mai 2013

Efectivele de bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut, iar efectivele de porcine au scăzut. Institutul Naţional de Statistică a realizat cercetarea statistică privind „Efectivele de animale şi producţia animală, în anul 2012”. Potrivit rezultatelor cercetării statistice în anul 2012 faţă de anul 2011, efectivele de bovine, ovine şi caprine şi păsări au crescut, iar efectivele de porcine au scăzut. Efectivele de animale...

Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna martie

joi, 9 mai 2013

Martie 2013 comparativ cu februarie 2013 Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 8,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. În luna martie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,4% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul...

Relaţia rozătoare – salmonella în fermele zootehnice

miercuri, 17 aprilie 2013

Şobolanii şi/sau şoarecii sunt întâlniţi în incinta sau în jurul fermelor. Aceştia generează o serie de probleme inclusiv ameninţarea infectării animalelor cu Salmonella, antrenând implicaţii în  combaterea acesteia. Rezultatele cercetărilor efectuate  în mai multe  ţări au confirmat faptul că rozătoarele joacă un rol major în menţinerea infecţiei cu Salmonella enteritidis şi typhimurium în ferme, îndeosebi în cele de...

Adăposturi fără pereţi pentru bovinele de carne

miercuri, 17 aprilie 2013

În prezent, producţia intensivă şi sistemele de adăpost pentru bovine se caracterizează printr-un nivel ridicat de mecanizare, o densitate mare a capetelor şi un volum mic de efort depus. În aceste condiţii, nevoile elementare ale animalelor pentru carne nu pot fi întotdeauna satisfăcute, acestea având dificultăţi de adaptare.   Motivaţii sprijinite de practică   La origini, bovinele au fost animale de pădure, care...

Doly-Com este Partener al Conferinței Meat & Milk 2013

vineri, 5 aprilie 2013

Firma botoșeneană Doly-Com, cel mai mare ambalator de carne proaspătă din România și leader în abatorizarea bovinelor pentru carne și a cabalinelor, va participa la Meat & Milk 2013 în calitate de Partener. Doly-Com este o companie 100% autohtonă, cu sediul în Botoşani, care activează din 1997 în domeniul abatorizării şi procesării de carne. Doly-Com deţine o unitate de abatorizare în comuna Roma, judeţul Botoşani, cu o...

Negocieri bilaterale privind reluarea exporturilor de carne în Turcia și Olanda

miercuri, 6 februarie 2013

În data de 5 februarie 2013, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a avut întâlniri la sediul instituţiei cu Excelenţele Sale Ambasadorii Olandei şi Turciei, la Bucureşti. La discuţii a participat şi secretarul de stat Achim Irimescu. În ceea ce priveşte întâlnirea cu ambasadorul Olandei în România, Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ministrul Daniel Constantin a punctat importanţa creării...

Burger King recunoaşte compoziţia preparatelor cu carne de cal

luni, 4 februarie 2013

Potrivit publicaţiei The Guardian, lanţul american de fast-food Burger King a recunoscut că o parte dintre burgerii comercializaţi (prezentaţi ca fiind din carne de vacă) au avut în compoziţie carne de cal. Probele identificate au fost recoltate din supermarket-uri din Irlanda şi Marea Britanie.   Într-un comunicat de presă, Diego Beamonte, vicepreşedinte pentru calitate globală al Burger King, a declarat: “Furnizorul nostru ne-a...