Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Branza albastra

Brânzeturi scandinave? De ce nu!?

vineri, 13 aprilie 2018

Mulți dintre noi au amintiri plăcute atunci când vine vorba despre brânzeturile franțuzești. Mai puțini oameni au însă amintiri glorioase, atunci când se gândesc la brânzeturile scandinave. Tocmai de aceea, vă propunem acum lecturarea unui mic ghid de astfel de produse fabricate în măreața Scandinavie care nu i-au dat doar pe cei de la ABBA, ci și pe Grieg ori Sibelius, dar și deliciile de mai jos.   Gammelost (Brânză...

Cabrales, rafinamentul picant al Spaniei

joi, 2 noiembrie 2017

Cine a fost vreodată în Spania, nu se poate să nu se fi delectat cu Cabrales, una dintre cele mai rafinate brânzer albastre din acea țară dar și din Europa. Sau, dacă încă nu a făcut-o, a pierdut, fiind necear ca persoana în cauză să își propună acest lucru, cu prima ocazie. Cunoscută și documentată încă din secolul XIV, Cabrales este protejată pe teritoriul Uniunii Europene, existând doar o arie restrânsă unde se poate...

Brânza Stichelton, o ”Regină” în exil

miercuri, 14 iunie 2017

Se poate spune că Stichelton, o brânză albastră foarte asemănătoare cu Stilton, făcută pe o mică fermă de pe moșia Welbeck din nordul orașului Nottinghamshire, este adevărata regină în exil al brânzeturilor englezești. De ce? Pentru că, deși încă nu e certificată DOP, Stichelton este fabricată din lapte crud, în timp ce Stilton-ul de astăzi este fabricat din lapte pasteurizat. Dar, mai ales, nu doar pentru că Stichelton este mai...