Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Brânză

Comisia Europeană va stabili o nouă strategie privind proteinele

luni, 5 martie 2018

Dezvoltarea de către Uniunea Europeană a unei strategii privind proteinele, anunțată de comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, ar trebui să ajute Europa să devină mai autosuficientă în hrana animalelor.   Reprezentanții fermierilor europeni dar și a procesatorilor de carne și lapte își vor face auzită vocea într-un studiu online organizat de Comisia Europeană, lansat la 19 februarie și care va dura până la 23...

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente

miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei alimentare.   Reprezentanții MADR sunt membri în cadrul grupului de lucru ”EU Platform on Food Losses and Food Waste” – platformă creată la nivelul Comisiei Europene. Având în vedere faptul că risipa alimentară este o problemă care...

Meat.Milk TV a avut o medie de 89.996,3 telespectatori pe ediție

luni, 26 februarie 2018

Potrivit datelor transmise de Agro TV, în baza măsurătorilor efectuate de compania Kleffmann, emisiunea Meat.Milk., o coproducție a agenție infoGROUP și a postului de televiziune amintit, pe primele șase ediții, de la debutul din data de 19 ianuarie și până acum, a avut o medie de 89.993,3 telespectatori.   Media aritmetică a fost stabilită luând în calcul atât numărul de telespectatori din serile de vineri, când emisiunea se...

INSSE: În 2017, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,5 %

joi, 15 februarie 2018

(Comunicat) În anul 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut faţă  de anul 2016 cu 7,5%.    În  luna  decembrie  2017,  cifra  de  afaceri  din  comerţul  cu  ridicata  (cu  excepţia  comerţului  cu  autovehicule  şi  motociclete),  în  termeni  nominali, faţă  de  luna  precedentă  a  scăzut  ca  serie ...

Top-ul vizibilității în online al mărcilor de lactate, în ianuarie

joi, 8 februarie 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii marcilor de lactate in online, pentru luna ianuarie 2018. Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile din categoria carne si mezeluri sunt prezentate mai jos in doua clasamente.   Indicatori   Top...

Scandalul calității duale, departe de a se fi încheiat

miercuri, 10 ianuarie 2018

În 2017, așa-numitele produse alimentare de calitate duală au fost plasate în centrul atenției.Ca urmare,  Katia Merten-Lentz, partener la Keller & Heckman, se întreabă întreabă dacă este legal ca firmele alimentare să ofere rețete diferite, sub același nume, în Europa.   La Bruxelles, discuțiile continuă   După cum știm, anul trecut a fost marcat de dezvăluirile conform cărora companiile multinaționale de...

INSSE: Producția de lapte și lactate la 31 octombrie (Raport extins)

vineri, 8 decembrie 2017

Conform INSSE, în luna octombrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna septembrie 2017 cu 0,9%.   În luna octombrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 0,9% faţă de luna septembrie 2017, dar a crescut cu 12,9% faţă de luna octombrie 2016.   Cantitatea de...

C.E.: Sorbatul de calciu va fi interzis în Uniunea Europeană

miercuri, 22 noiembrie 2017

Potrivit unui anunț făcut de Comisia Europeană, sorbatul de calciu va fi interzis în Uniunea Europeană din cauza lipsei datelor de siguranță. Sarea de calciu, așa cum mai este ea cunoscută, este o pulbere cristalină fină, albă, utilizată drept conservant, deoarece previne creșterea microbilor, mucegaiurilor și a ciupercilor în alimente, fiind autorizată pentru utilizarea într-o gamă largă de alimente, inclusiv brânză, carne...

Principii de design în proiectarea ambalajelor pentru brânzeturi

joi, 5 octombrie 2017

Schimbarea demografiei în cea mai mare parte a societății occidentale aduce o serie de noi cerințe în domeniul produselor alimentare și mai ales în ambalajul produselor alimentare. Iar nevoia de confort este unul dintre cele mai mari motoare din spatele multor inovații din ultimele decenii. Tendințele actuale implică confortul psihologic asupra aspectelor de mediu, precum și ușurința deschiderii. Ușor de deschis, ambalajul este de dorit,...

Hochland sărbătorește 90 de ani lansând campania „Suntem o familie”

luni, 18 septembrie 2017

(Comunicat) Hochland, o companie de familie înființată în 1927 în Germania, împlinește 90 de ani de activitate și de expertiză de top în domeniul brânzeturilor. Pentru Hochland România, acest moment reprezintă un prilej de a reaminti, prin intermediul unei campanii aniversare, care sunt valorile ce se află la baza companiei de patru generații: produse de calitate, performanță în business și, mai ales, respect, încredere și...