Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Brânzeturi

Hochland a lansat noua marcă de lactate Grünländer

miercuri, 25 iulie 2018

(Comunicat) Hochland își îmbogățește portofoliul local și lansează un nou brand, deja consacrat pe piața din Germania: Grünländer.   Cu un ambalaj dedicat pentru piața din România, integrat sub brandul Hochland, Grünländer aduce promisiunea de „Brânza cu suflet verde”, având la bază o rețetă unică de brânză maturată, care folosește ingrediente naturale, fără arome sau conservanți și fără OMG (organisme...

Perfecțiunea laptelui, ca materie primă în formule ”clean-label”

miercuri, 4 iulie 2018

Pentru a reduce costurile, multe sectoare ale Industriei Alimentare apelează la substituenți ai ingredientelor naturale, uitând că laptele, derivatele și lactatele sunt surse perfecte de materii prime, mai ales când este vorba despre produsele ”clean-label”. Aceasta este afirmația pe care o face K.J. Burrington, cercetător la Wisconsin Center for Dairy Research, în lucrarea ”Dairy Solutions for Clean-Label Applications”, întocmit de K.J....

INSSE: Față de ianuarie 2017, comerțul cu alimente a crescut cu 7,5 %

miercuri, 7 martie 2018

(Comunicat) Potrivit INSSE, în  luna  ianuarie  20181,  cifra  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul a scăzut faţă de luna decembrie 2017 cu 0,9%.   În  luna  ianuarie  2018,  volumul  cifrei  de  afaceri  din  comerţul  cu  amănuntul  (cu  excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută  cu 25,3%   cât  şi ca ...

CNIPMMR: 80 % dintre firme, în dificultate după ”revoluția fiscală”

miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat în perioada 07-16 februarie 2018 un sondaj sub forma unui chestionar aplicat pe site-ul www.cnipmmr.ro, pe portalul www.immromania.ro şi la nivelul membrilor CNIPMMR privind efecte creșterii salariului minim la 1900 lei, trecerii contribuțiilor la salariat și creșterii contribuțiilor pentru salariații cu timp...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte

vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre copiii europeni și mai rar la adulți. Boala este diferită de intoleranța la lactoză, în care lipsa enzimei...

FrieslandCampina inaugurează azi noua linie de fabricare a brânzeturilor

marți, 1 august 2017

Azi, la fabrica din Cluj-Napoca, FrieslandCampina inaugurează o nouă linie de fabricare a brânzeturilor, la eveniment fiind prezenți oficiali ai companiei, notabilități locale, precum și conducerea APRIL, reprezentată de domnul președinte Dorin Cojocaru.   Noua capacitate, care a beneficiat de o investiție în valoare de 1,3 milioane de euro, va permite companiei să se poziționeze în fruntea celor mai moderne unități de...

INSSE: Producția de lapte și lactate la 31 mai (Raport extins)

marți, 11 iulie 2017

Conform INSSE, în luna mai 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut faţă de luna mai 2016 cu 5,7%.   În luna mai 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 21,8% faţă de luna aprilie 2017 și cu 5,7% faţă de luna mai 2016.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la...

Oxidarea brânzeturilor în ambalarea MAP

joi, 6 iulie 2017

Producătorii de alimente caută în permanenţă modalităţi de a prelungi termenul de valabilitate, fără a le modifica proprietăţile fizice sau chimice sau a adăuga ingrediente chimice. Iar ambalarea în atmosferă modificată (MAP) este modul ideal de a realiza acest lucru. Aceasta este o metodă naturală a cărei popularitate creşte rapid la nivel internaţional, ceea ce îi determină pe cercetători să îi acorde o atenție...

Studii: Consumul de brânzeturi grase contribuie la îmbunătățirea sănătății

miercuri, 7 iunie 2017

În ultima perioadă, atât în România, cât și pe plan internațional, au fost puse în circulație informații potrivit cărora consumul de lapte sau de lactate ar fi dăunător sănătății oamenilor. Din păcate, informațiile sunt din ce în ce mai vehiculate, mulți dintre consumatori, needucați fiind, luând de bun tot ce li se spune. Ca reacție, oamenii de știință au efectuat studii care atestă clar, contrariul, relevând beneficiile...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de lactate, în luna aprilie

miercuri, 10 mai 2017

Topul lunar al celor mai vizibile branduri in online si pe Facebook este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, publicat de Iqads. Topul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, din care vi le prezentam pe cele mai importante.     INDICATORI   Online visibility se refera la vizibilitatea online a brandurilor din categoria...

Revoluţie în tehnologia ambalării brânzeturilor

vineri, 17 februarie 2017

Încă din 2006, compania australiană Lactote a început studiul unui nou concept de ambalaj pentru produsele lactate, care astăzi, la un deceniu distanţă, se dovedeşte a marca o adevărată revoluţie în domeniu. Ambalajele de lapte din plastic au fost utilizate de către fabricile de produse lactate şi de supermarket-uri de mai bine de o jumătate de secol. Multă vreme, această varianta a reprezentat soluţia optimă faţă de modalităţile...

Tehnologii de secvențiere utilizate în fabricarea lactatelor

joi, 26 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea lactatelor unice, delicioase, care depășesc așteptările consumatorilor. Ultimele tendințe în materie de inovare în domeniul lactatelor au fost prezentate la un recent Simpozian internațional, care a avut loc la Dublin. Iată principalele idei...

Hochland SE a cumpărat compania americană Franklin Foods

joi, 19 ianuarie 2017

Hochland SE a cumpărat compania americană de brânzeturi Franklin Foods. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.   Producătorul Franklin Foods deține în prezent două unități de producție în Statele Unite ale Americii, în Vermont și Arizona și potrivit informațiilor apărute în presa internațională, compania americană va continua să funcționeze independent.   Conducerea Franklin va fi asigurată  în...

Hochland a lansat proiectul Sandvisfest

joi, 15 decembrie 2016

Prima colaborare dintre Minio Studio si Hochland s-a materializat intr-o ampla campanie promotionala, derulata in lunile octombrie si noiembrie la nivel national. Sandvisfest a fost solutia oferita de Minio de a scoate sandvisul din rutina diminetii. Daca burgerul este cool, cu siguranta si sandvisul poate fi. Mai ales ca, tehnic, chiar si burgerul este un sandvis.    Sandvisfest este un proiect plin de voie-buna si culoare, care a invitat...

Hochland lansează Brânza Praid

luni, 28 noiembrie 2016

(Comunicat) Hochland, liderul pietei de branzeturi din Romania, introduce pe piata Brânza Praid, un produs cu savoare nobila si gust rafinat.   Reteta Brânzei Praid a fost dezvoltata de echipa locala Hochland Romania si se bazeaza pe un mix unic de culturi si un proces natural de maturare in aerul microbiologic pur al Salinei Praid, aflata in apropierea fabricii de cascaval de la Sovata.   Disponibila in variantele Natur si...