Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Calitate

Curs autorizat în domeniul ISO 9001:2015

vineri, 15 iulie 2016

TOP QUALITY MANAGEMENT (www.cursuriautorizate.ro) are deosebita placere sa va invite sa participati la cursul practic intensiv AUDITOR IN DOMENIUL CALITATII ISO 9001:2015, autorizat la nivel national de ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari) si international de Institutul american IIA Global (The Institute of Internal Auditors). Programul de specializare se va desfasura in luna iulie 2016 la Bucuresti.    Cursul se adreseaza...

Ambalajele inteligente ar putea înlocui datele de expirare ale produselor din carne

luni, 27 aprilie 2015

Ambalajele inteligente care detectează gazele emise de carnea aflata in stadiul de putrezire ar putea fi disponibile în curând, oferind consumatorilor informații mult mai precise decât datele de expirare, informeaza Globalmeatnews. Chimistii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) în Statele Unite au dezvoltat un senzor, care constă din nanotuburi de carbon modificate chimic, care ar putea fi utilizate în ambalajele pentru carne,...

Inovații în tehnologia de procesare a cărnii la Anuga FoodTec

luni, 9 martie 2015

Calitatea și igiena sunt prioritățile de top în industria de procesare a cărnii. Deoarece consumatorii așteaptă produse sigure și de înaltă calitate. În perioada 24-27 martie în Köln, Anuga FoodTec va dovedi cât de mare este proporția ingineriei de automatizare și măsurare în acest sector important. Expozanții de la acest târg internațional pentru industria alimentară și a băuturilor vor da o perspectiva asupra producției de carne...

Indagra: Siguranța alimentară gestionată cu ajutorul Lloyd’s Register România

vineri, 31 octombrie 2014

Cu o creștere de peste 17 %, prevăzută pentru acest an, firma Lloyd's Register se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți auditori din domeniul gestionării siguranței alimentare, precum și a certificărilor de calitate. Doamna Nicoleta Copăceanu, Sales & Marketing Manager, ne-a declarat: ”Practic, acoperim orice tip de servicii de audit și certificare în domeniul calității alimentelor, dar preocupările noastre acoperă tot...

Calitatea alimentelor asigurată cu ajutorul soluțiilor Testo

miercuri, 22 octombrie 2014

Soluțiile de măsurare Testo vă ajută să asigurați calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit - în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor - nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au dovedit...

Scandalul cărnii de la Avicola Călăraşi: Selgros Constanţa a retras 3,8 tone de carne de la rafturi

vineri, 19 septembrie 2014

Au pus viaţa consumatorilor în pericol! Vorbim despre persoanele suspectate că au protejat evazioniştii din domeniul industriei alimentare, pe listă aflându-se procuroarea Angela Eugenia Nicolae de la Parchetul General, senatorul PSD Niculae Bădălău, dar şi angajaţii Fiscului. Persoanele suspectate coordonau, conform procurorilor, o reţea infracţională ce viza monopolizarea producţiei şi desfacerii produselor din carne, reuşind să...

Instrumente de masura eficiente pentru siguranta alimentelor

marți, 19 august 2014

Soluțiile de măsurare Testo asigura calitatea alimentelor pe parcursul întregului lanț de producție, fără întrerupere și în conformitate cu standardele existente. Măsurarea parametrilor precum temperatura, umiditatea, valoarea pH-ului sau calitatea uleiului de gătit - în timpul producției, transportului sau al preparării alimentelor - nu a fost niciodată mai ușoară. Instrumentele de măsură Testo și-au dovedit fiabilitatea în...

Israelul nu va mai exporta către UE carne de pasăre si lactate

marți, 19 august 2014

Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie către UE carne de pasăre şi produse lactate provenind din colonii, conformându-se astfel unor directive europene, au anunţat duminică oficiali israelian şi european. “În acord cu decizii precedente, Uniunea Europeană nu mai recunoaşte autoritatea Serviciului israelian de inspecţie veterinară în vederea aprobării exporturilor de carne de pasăre şi produse lactate provenind din colonii”, a...

Cursuri pentru specialiști în auditarea calității

vineri, 25 iulie 2014

Top Quality Management, in calitate de furnizor de programe de specializare si perfectionare autorizate la nivel national si international, va invita sa participati la un noi cursuri pentru ocupatiile AUDITOR INTERN atat in sistem public cat si privat si AUDITOR IN DOMENIUL CALITATII. Cursurile se organizeaza in Bucuresti, in luna august 2014. Programele organizate de TOP QUALITY MANAGEMENT (www.cursuriautorizate.ro) pentru...

Rina Training Factory organizeaza cursuri integrate pe Siguranta Alimentara in Romania si Republica Moldova

vineri, 18 iulie 2014

Compania Rina, unul dintre cele mai importante organisme de certificare din Romania, lanseaza astazi, prin divizia Rina Training Factory, programa de cursuri integrate pe Siguranta Alimentara, pentru semestrul al doilea al acestui an. Printre cele peste 20 de cursuri furnizate se regasesc: - Auditor Intern IFS (International Food Standard) - durata 2 zile - Auditor Intern BRC (British Retail Consortium) – durata 2 zile - Auditor Intern Sistem...

Membrane poliamidice Kalle, ultima propunere Meat Systems

joi, 17 iulie 2014

Meat Systems SRL propune membrane artificiale realizate de firma Kalle GmbH din Germania, dar și condimente si adjuvanti de la firma Van Hees, un producator cu traditie din Germania. Membranele artificiale au în compozitie de baza poliamida si polietilena, fiind destinate fabricarii preparatelor alimentare care se supun unui tratament termic de fierbere exclusiva. (exceptie Nalo Slim, care se si afuma). Clasificarea membranelor poliamidice...

Angus-Ro-Suceava, acreditată pentru determinarea calității

joi, 3 iulie 2014

Asociaţia Angus-Ro, înfiinţată în judeţul Suceava, a fost acreditată în luna mai pentru efectuarea serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de taurine pentru carne. „Introducerea controlului oficial al performanţelor productive (COP) reprezintă un pas hotărâtor pentru viitorul creşterii taurinelor de carne; practic, se pun bazele selecţiei, ameliorării raselor de vite exploatate în România”, a declarat directorul...

Salamul de Sibiu de la Reinert, desemnat Produs al Anului

miercuri, 14 mai 2014

Media Concept Store, agentia de comunicare ce reprezinta proiectul “Produsul Anului” in Romania a acordat premiile asociate acestei competitii aflata la a 5-a editie, in cadrul unei Gale, care s-a desfasurat la Hotel Marriott, in data de 7 Mai, anunta revista Progresiv. “Editia din acest an continua in spiritul diversificarii categoriilor, noi tipuri de produse, de genul suplimentelor alimentare, acceptand provocarea de a se se supune testului...

Nu blocați capital. Închiriați uniforme de lucru de la Lindström!

luni, 14 aprilie 2014

Nu veți mai avea griji legate de activitățile de cumpărare și intreținere ale uniformelor de lucru. În schimb, veți putea sa va concentrati asupra activitatii productive lasand un specialist sa se ocupe gestionarea completa a uniformelor de lucru !   Cu o experiență de peste 160 de ani, compania finlandeză Lindström se individualizează prin faptul că închiriază uniforme de lucru, în cadrul unor oferte de servicii adaptate...

ACPA acționează în baza reglementărilor Codex Alimentarius

luni, 17 martie 2014

Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare din Romania Optimum Cibum(A.C.P.A. Romania) vine in sprijinul celor doua parti – consumatori si producatori, punand la dispozitia celor din urma, pe site-ul www.acapromania.ro, spatiu dedicat comunicatelor referitoare la programe de educare a consumatorilor. Consumatorii trebuie sa posede suficiente cunostinte referitoare la igiena alimentului astfel incat sa faca alegeri optime, in mod individual, sa poata...

Criogenarea asigură nivel scăzut de deshidratare a produselor

joi, 13 martie 2014

Ultimele dezvoltări în tehnologia înghețării prin criogenare vor fi făcute public de către compania BOC, parte a Linde Group la ediția din acest an a expoziției Foodex. Compania va expune modele pentru două noi tehnologii lansate recent pe piață, informează Foodmanufacture. Modelul Cryoline CW este un sistem de înghețare multi-funcțional care combină caracteristicile de înghețare rapidă de înaltă calitate (IQF) cu eficiența unui...