Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Camembert

Despre cum a rămas România fără Telemeaua de Sibiu

marți, 26 iunie 2018

De vreo două săptămâni, tot citesc și mă amuz despre și pe seama brânzei de Sibiu, mai precis, despre Telemeaua de Sibiu. Am văzut și o știre la televizor, am văzut și ceva știri în presa scrisă, după ce zece ciobani au primit, în exclusivitate, dreptul de a produce așa ceva, având însă, față de ceilalți, denumirea protejată.   Îmi ziceam: ”Ita, nene, ca în Franța! Ca în comuna Camembert, acolo unde doar 6...

Neufchatel-en-Bray, adică, dragoste și savoare medievală

miercuri, 1 februarie 2017

Contrar credinței populare, brânzeturile Neufchatel-en-Bray în formă de inimă nu sunt o invenție recentă, special create pentru petrecerea în doi a unei seri de Ziua Îndrăgostiților. Aceste delicatese își au originea în urmă cu mai bine de 500 de ani.   Din dragoste pentru soldații francezi   Normandia a fost întotdeauna faimoasă pentru brânzeturile moi, somptuoase, grație pășunilor luxuriante și a laptelui bogat,...