Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carcase

INSSE: Sacrificările și producția de carne la 31 august (Infografic)

luni, 9 octombrie 2017

Conform INSSE, în luna august 2017 faţă de luna precedentă, numărul  bovinelor sacrificate a scăzut cu aproape 19%      În  luna  august  2017  faţă  de  luna  precedentă,  numărul  sacrificărilor  a  scăzut  la  bovine şi la ovine şi caprine, iar la  porcine şi la păsări a crescut; greutatea în carcasă   ...

Producția de porcine din UE crește, dar prețurile la fermă rămân constante

marți, 1 august 2017

Numărul de porcine produse în Uniunea Europeană a crescut. Citând datele furnizate de Comisia Europeană, Quality Meat Scotland (QMS) prognozează că aceasta va continua să crească până spre sfârșitul anului.   În ciuda acestei creșteri a numărului de porci, prețurile la poarta fermelor rămân cu 7% mai mari decât anul trecut, deși au scăzut în ultimele săptămâni, potrivit datelor Comisiei Europene. Germania, Danemarca...

Inspectorii FSA din UK impugn noi condiții pentru carcasele de bovine

luni, 6 iunie 2016

O listă a unor noi condiții de respingere post-mortem a început să fie pusă în aplicare, în abatoarele de ovine și bovine din Anglia. Condițiile de respingere a unei părți a carcasei pentru consumul uman au fost introduce ca parte a unui proiect avizat de AHDB și Consiliul de Agricultură și Dezvoltare, în cooperare cu FSA. Aceste condiții noi sunt primele dintr-un efort de a îmbunătăți eficiența în ciclul de informații de la...

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne

miercuri, 21 ianuarie 2015

China oferă noi oportunități pentru business-ul cu carne, îndeplinindu-și promisiunile de a deschide mai multe orașe pentru comerțul internațional, care să permită importatorilor de carne șă-și diminueze costurile de transport și să se aprovizioneze cu carne din regiunile centrale, extrem de populate, ale țării.   Uriașul oraș Zhengzhou din centrul Chinei a profitat de decizia recentă a organismului de instituire a carantinei,...

ANSVSA negociază exportul de carcase de ovine

marți, 14 octombrie 2014

(Comunicat) ANSVSA negociază, în această perioadă, cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea, în cel mai scurt timp, a exportului de carcase de ovine, informează instituţia. "Exportul de animale în ţări terţe nu a fost restricţionat de către ANSVSA, ci de către anumite state (Arabia Saudită, Iordania etc.). În această perioadă, ANSVSA negociază cu oficiali din mai multe ţări arabe demararea, în cel mai scurt timp, a...

Rezultatul controalelor efectuate de DSVSA Sălaj

vineri, 25 aprilie 2014

Un numar de 10.492 de miei s-au sacrificat in judetul Salaj inainte de Pasti, potrivit datelor primite de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj. Cea mai mare parte dintre acestia au fost sacrificati in cele doua abatoare autorizate din Salaj. Responsabilii pentru siguranta alimentelor au precizat ca 10.356 de carcase de miei au fost livrate pentru comercializare in magazinele din tara si din...

Acidul peroxiacetic, avizat de EFSA în tratarea cărnii de pasăre

vineri, 28 martie 2014

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluţiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor şi a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenţi patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experţii EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puţin probabil ca utilizarea de soluţii pe bază de...

3 mil. de euro, evaziune, doar la o firmă de carne din Botoșani!

joi, 20 martie 2014

O firmă din localitatea Răchiţi (jud. Botoşani) a provocat bugetului de stat o pagubă de 14 mil. lei (cca 3 mil. euro), reprezentând taxă pe valoare adăugată (8 mil. lei) şi impozit pe profit (6 mil. lei) prin înscrierea în evidenţele contabile a unor tranzancţii scriptice, fără corespondenţă cu realitatea. Problema a fost detectată de angajaţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în urma verificărilor făcute în perioada...

Sacrificările şi producţia de carne în 2013-Date finale INS

vineri, 28 februarie 2014

Numărul total de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea acestora în carcasă a scăzut cu 4,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 15,4%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 7,2%. În luna decembrie 2013, sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au avut o pondere de 14,7% din totalul bovinelor sacrificate. Numărul total de porcine sacrificate şi...

Normele metodologice de clasificare a carcaselor de porc se vor modifica

miercuri, 19 februarie 2014

Ieri, la sediul MADR, a avut loc sedinta de lucru privind actualizarea Normelor metodologice de clasificarea carcaselor. La  sedinta au participat din partea MADR , d-na Maria Toma - director Directia generala politici agricole si strategii , d-na Annemarie Niculescu - jurist, dl. Viorel Gat- consilier, dl. Movileanu Gelu - inspector sef  clasificarea carcaselor. Din partea Comisiei de Clasificarea Carcaselor au participat d-na Tudor Stanca , D-na...

Înnoirea stocurilor de carne şi produse din carne

vineri, 26 iulie 2013

Conducerea şi controlul stocurilor de resurse reprezintă, în industria cărnii, o activitate căreia i se acordă o atenţie deosebită, datorită implicaţiilor economico-financiare importante pe care le determină formarea şi deţinerea lor. Funcţia vitală a stocurilor Stocurile sunt cantităţi de resurse care se acumulează în depozitele şi în magaziile unităţilor din acest segment al industriei alimentare, într-un anumit volum şi o...

Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna martie

joi, 9 mai 2013

Martie 2013 comparativ cu februarie 2013 Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,0%, respectiv cu 8,7%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a acestora a crescut cu 0,5%. În luna martie 2013, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a fost de 18,4% din totalul sacrificărilor de bovine. Numărul...

Din toamnă, România ar putea exporta ovine vii şi carcase în Turcia

marți, 7 mai 2013

România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe, cel mai probabil din luna septembrie 2013, a anunţat Ministerul Agriculturii la finalul lunii aprilie a.c., după vizita efectuată în Turcia de ministrul român al Agriculturii. „Din datele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) rezultă că la momentul actual România ar putea exporta ovine vii şi carcase din 19 judeţe. Acest lucru...

Examinare gratuită a mieilor vii şi a carcaselor

marți, 23 aprilie 2013

În perioada sărbătorilor de Paşti, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba transmit condiţiile de sacrificare şi comercializare a mieilor, precum şi unităţile în care se asigură permanenţa pentru efectuarea analizelor. Conform portalului local informativ alba24.ro, reprezentanţii DSVSA avertizează că au fost intensificate controalele în magazine, târguri şi pieţe agroalimentare,...

Spaţii frigorifice pentru înmagazinarea suspendată a cărnii

miercuri, 17 aprilie 2013

Modul de aşezare a cărnii refrigerate sau congelate, în camere frigorifice şi în mijloace de transport frigorifere, trebuie să asigure condiţii conforme de conservare, de bună circulaţie a aerului printre produse. La aşezarea produselor, se stabilesc distanţe între acestea, solul, pereţii şi tavanul compartimentului. Dispunerea este de preferat să se facă cu interspaţii, pentru a permite o manipulare corectă şi posibilitatea permanentă...

Sacrificările și producţia de carne în luna februarie 2013

marți, 9 aprilie 2013

În luna februarie 2013, faţă de luna precedentă, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut la bovine, porcine şi păsări, iar la ovine şi caprine au crescut. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2012, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la porcine, ovine şi caprine şi păsări, iar la bovine a crescut; greutatea în carcasă a acestora a scăzut la ovine şi...