Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Carne

Salamandra va participa la Expo-Conferința Meat & Milk 2017

joi, 11 mai 2017

Una dintre companiile procesatoare de carne care s-au evidențiat în mod deosebit prin calitatea de excepție a produselor, Salamandra, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017.   Salamandra a îmbinat tradiţia și filozofia mâncării maramureșene cu tehnologia modernă, rezultând un răsfăţ cu preparate din carne savuroase. Încercând produsele noastre veţi redescoperi gustul de demult al preparatelor din...

Aldis va fi prezentă la Meat & Milk 2017

joi, 11 mai 2017

Dovadă a prestigiului Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, compania Aldis și-a anunțat prezența la cea de-a VI-a ediție a manifestării care, în acest an, se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai a.c. sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.   Infiintata  in 1990,  in urma unei investitii greenfield , firma Aldis este rod al spiritului antreprenorial , al...

Kosarom va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk

joi, 11 mai 2017

Kosarom, una dintre cele mai importante companii din România, care activează în sistem integrat în sectorul cărnii, va participa la Meat & Milk 2017, manifestarea urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Compania Kosarom va fi reprezentată de domnul Neculai Apostol, Președinte al grupului de firme reunite sub această marcă.   Prima firmă din industria alimentară din România...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne, în luna aprilie

miercuri, 10 mai 2017

Top-ul lunar al celor mai vizibile branduri in online si pe Facebook este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks si publicat de Iqads.   Topul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante.   INDICATORII   Top expresii reprezinta defalcarea pe brandurile luate in considerare...

Guvernul de la Haga: Piața e favorabilă, investiți în România!

miercuri, 3 mai 2017

Așa cum ne-am învățat cititorii, vă prezentăm rapoarte asupra piețelor de lactate și produse din carne din România, întocmite de străini. Apelăm la aceste analize gândind că sunt mai obiective decât cele realizate pe plan național. De această dată, vă prezentăm succint o imagine a celor două piețe în anul 2016, imagine care se bazează pe un Raport al Ambasadei Olandei, transmis guvernului de la Haga, intitulat în original ”Food...

Meat & Milk 2017: Informații de ultimă oră de extremă importanță!

luni, 24 aprilie 2017

Sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”, fermierii, procesatorii și specialiștii din domeniile adiacente vor participa în zilele de 25 și 26 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, acolo unde vor dezbate problematica la zi a sectoarelor de carne și de lapte ale României, puse în concordanță cu noile realități...

Carne & Mezeluri: Topul vizibilității în luna ianuarie și-a schimbat liderii

miercuri, 8 februarie 2017

Topul lunar al celor mai vizibile branduri in online si pe Facebook este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks.   Topul acopera brandurile prezente in online in 27 de categorii. Datele pentru brandurile din categoria Carne & Mezeluri sunt prezentate mai jos in doua clasamente, pentru fiecare indicator. Top Expresii reprezinta defalcarea pe brandurile...

INSSE: Consumul a revenit la nivelul anului 2008

luni, 6 februarie 2017

Conform INSSE, în anul 2016, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de anul 2015 cu 13,5%.  În luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 5,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.     Faţă de luna...

Raport USDA: Evoluția afacerilor cu lapte și carne din România

miercuri, 1 februarie 2017

La fel ca la începutul anului trecut, și de această dată trecem în revistă Rapoartele Departamentului pentru Agricultură al guvernului Statelor Unite ale Americii, USDA, referitoare la industriile de lapte și carne ale României. Analizele care citează surse Eurostat, MADR și INSSE, reflectă cu acuratețe evoluția sectoarelor vizate, ele fiind semnate, în calitate de raportor, de Russ Nicelly, și poartă indicativele RO1519, RO1611, RO1628...

Au început înscrierile la Meat & Milk 2017!

luni, 30 ianuarie 2017

Meat & Milk- 25-26 mai 2017; Discutii directe, rezultate concrete!   Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic   Și în acest an, agenția infoGROUP invită fermierii, procesatorii și specialiștii din industriile de Lapte și Carne ale României, precum și din domeniile adiacente, să participe la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în...

Despre Hard-Brexit și inconștiența patriotismului de fațadă

joi, 19 ianuarie 2017

Nu au trecut decât câteva zile de când Theresa May, premierul Regatului Unit, a anunțat filosofia sub care vor sta negocierile ieșirii țării sale din Uniunea Europeană, iar efectele negative ale Hard-Brexit-ului, cel puțin pentru industriile de lapte și carne din Regat, au și început să-și facă efectul. Din păcate pentru ei, cel puțin pe termen mediu, necazurile se vor accentua.   Vorbeam de efecte: Iată, la rubrica de știri...

ANSVSA: E-coli, identificată în 69 de probe de carne și lactate

luni, 16 ianuarie 2017

(Comunicat) Potrivit raportului ANSVSA întocmit conform Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul acestui Plan au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi...

INSSE: În decembrie, rata anuală a prețurilor a scăzut cu 0,5 %

luni, 16 ianuarie 2017

Conform ultimului raport emis de INSSE, preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,5% în luna decembrie 2016, comparativ cu luna decembrie 2015.   Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), rata anuală a preţurilor de consum a fost de -0,1%.   Potrivit datelor INSSE, în luna decembrie 2016, ponderea mărfurilor şi serviciilor care au...

De zece ani, în UE. Cum am fost, cum suntem, cum vom fi? Răspunde Dana Tănase

luni, 19 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai apropiată de adevăr, am adresat câte trei întrebări președinților principalelor asociații profesionale...

Killer-Suceava face performanță vânzând doar în magazine proprii

joi, 15 decembrie 2016

(Mediafax) Compania Killer din Suceava, care produce în jur de 10 tone de preparte din carne pe zi, mizeză anul acesta pe vânzări totale de 14 mil. euro, în creştere cu 6% faţă de anul precedent, potrivit proprietarului companiei, Alexandru Scheul, care şi-a construit businessul ignorând supermarketurile.   „Nu am intrat în supermaketuri din cauza condiţiilor pe care le impun. Eu am magazine proprii închiriate în supermaketuri,...

INSSE: Producția de carne și sacrificările la 31 octombrie (Infografic)

vineri, 9 decembrie 2016

Conform INSSE, în  luna  octombrie  2016  faţă  de  aceeaşi  lună  a  anului  2015,  numărul  bovinelor  sacrificate  în  abatoare  a crescut cu 19,0%.    În  luna  octombrie  2016  faţă  de  luna  septembrie  2016,  numărul  sacrificărilor  şi  greutatea în  carcasă  au  crescut la  bovine, iar la  porcine, la  păsări  şi la  grupa  ovine  şi ...