Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Carne

Despre ”eticheta curată”-Concluzii pe o temă la zi

vineri, 23 iunie 2017

Anul trecut, domnul Radu Timiș-Președinte al Grupului de firme Cris-Tim, anunța că intenționează să elimine cât mai mulți aditivi din produsele realizate în fabricile sale. Mai mult, domnia sa a declarat că îi va îndemna pe toți membri ARC să procedeze la fel. Am salutat entuziast inițiativa. În primăvară, când a anunțat că trece pe producția de ”clean label”, l-am felicitat din nou, cu sinceritate. Concomitent, Cris-Tim a...

Paul Anghel, ANPC: Legal, nu există noțiunea de ”etichetă curată”

joi, 22 iunie 2017

În continuarea seriei de mini-interviuri, pe tema noțiunii de ”etichetă curată”, ne-am adresat domnului Paul Anghel-Director General al ANPC. Iată declarația domniei sale:   ”Din punct de vedere legislativ, nu avem ceea ce se numește ”etichetă curată”. Singura legislație aplicabilă în acest moment, pe segmentul la care ne referim, este Regulamentul European 1169, inclusiv Tabelul valorilor nutriționale. Din punct de...

Brexit: Theresa May, îndemnată de producătorii britanici să abandoneze linia ”hard”

miercuri, 21 iunie 2017

Începerea negocierilor de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în condițiile în care Premierul britanic, Theresa May, a pierdut majoritatea, ar putea atenua retorica Hard-Brexit a guvernului de la Londra, fapt de care va beneficia industria cărnii din UK, dar și din Uniunea Europeană, susțin specialiștii de la Global Meat News.   ”Acum, putem identifica oportunități pentru sectorul de proteine ​​animale”, a...

Jean-Luc Mériaux-UECVB: Trebuie să ajungem urgent la o înțelegere cu UK

miercuri, 14 iunie 2017

Rezultatul alegerilor parlamentare din UK a determinat noi reaacții ale fermierilor și procesatorilor de carne din Regat, mai ales că, foarte probabil, exportatorii de carne de acolo ar putea fi nevoiți să negocieze tarife comerciale cu peste 100 de țări, la ieșirea din Uniunea Europeană (UE) la 29 martie 2019.   Țara se confruntă cu sarcina complexă de a ajunge la noi tarife cu membrii Organizației Mondiale a Comerțului (OMC)...

Grăsimile, esențiale pentru procesarea cărnii și sănătatea consumatorilor

miercuri, 14 iunie 2017

Contrazicând ultimele tendințe care îndeamnă la o dietă fără grăsimi sau chiar fără carne, FAO Corporate a publicat în cursul lunii mai 2017 un studiu în care se relevă, pe de o parte, caracterul esențial al utilizării grăsimilor în fabricarea produselor din carne, iar, pe de altă parte, avantajele pe care consumatorii le pot avea, dacă nu evită aceste grăsimi.   Caracteristici generale   Țesuturile grase sunt o...

INSSE: Producția de carne la 30 aprilie 2017 (Infografic)

joi, 8 iunie 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, în luna aprilie 2017 faţă de luna precedentă, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate a crescut de peste 7 ori.   În luna aprilie 2017 faţă de luna martie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la bovine, la porcine, la ovine şi caprine, iar la păsări au scăzut.   În comparaţie cu luna aprilie 2016, numărul sacrificărilor şi...

INSSE: În 2016, venitul mediu pe gospodărie a fost de 2945 de lei

miercuri, 7 iunie 2017

Conform INSSE, veniturile totale medii lunare au reprezentat în anul 2016, în termeni nominali, 2945 lei pe gospodărie şi 1112 lei pe persoană.     Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în anul 2016, în medie, de 2524 lei lunar pe gospodărie (953 lei pe persoană) şi au reprezentat 85,7% din nivelul veniturilor totale, în scădere cu 1,8 puncte procentuale faţă de anul 2015.   - veniturile băneşti au fost, în...

Salamandra va participa la Expo-Conferința Meat & Milk 2017

joi, 11 mai 2017

Una dintre companiile procesatoare de carne care s-au evidențiat în mod deosebit prin calitatea de excepție a produselor, Salamandra, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2017.   Salamandra a îmbinat tradiţia și filozofia mâncării maramureșene cu tehnologia modernă, rezultând un răsfăţ cu preparate din carne savuroase. Încercând produsele noastre veţi redescoperi gustul de demult al preparatelor din...

Aldis va fi prezentă la Meat & Milk 2017

joi, 11 mai 2017

Dovadă a prestigiului Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, compania Aldis și-a anunțat prezența la cea de-a VI-a ediție a manifestării care, în acest an, se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai a.c. sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”.   Infiintata  in 1990,  in urma unei investitii greenfield , firma Aldis este rod al spiritului antreprenorial , al...

Kosarom va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk

joi, 11 mai 2017

Kosarom, una dintre cele mai importante companii din România, care activează în sistem integrat în sectorul cărnii, va participa la Meat & Milk 2017, manifestarea urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Compania Kosarom va fi reprezentată de domnul Neculai Apostol, Președinte al grupului de firme reunite sub această marcă.   Prima firmă din industria alimentară din România...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne, în luna aprilie

miercuri, 10 mai 2017

Top-ul lunar al celor mai vizibile branduri in online si pe Facebook este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks si publicat de Iqads.   Topul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante.   INDICATORII   Top expresii reprezinta defalcarea pe brandurile luate in considerare...

Guvernul de la Haga: Piața e favorabilă, investiți în România!

miercuri, 3 mai 2017

Așa cum ne-am învățat cititorii, vă prezentăm rapoarte asupra piețelor de lactate și produse din carne din România, întocmite de străini. Apelăm la aceste analize gândind că sunt mai obiective decât cele realizate pe plan național. De această dată, vă prezentăm succint o imagine a celor două piețe în anul 2016, imagine care se bazează pe un Raport al Ambasadei Olandei, transmis guvernului de la Haga, intitulat în original ”Food...

Meat & Milk 2017: Informații de ultimă oră de extremă importanță!

luni, 24 aprilie 2017

Sub genericul ”Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic”, fermierii, procesatorii și specialiștii din domeniile adiacente vor participa în zilele de 25 și 26 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, acolo unde vor dezbate problematica la zi a sectoarelor de carne și de lapte ale României, puse în concordanță cu noile realități...

Carne & Mezeluri: Topul vizibilității în luna ianuarie și-a schimbat liderii

miercuri, 8 februarie 2017

Topul lunar al celor mai vizibile branduri in online si pe Facebook este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks.   Topul acopera brandurile prezente in online in 27 de categorii. Datele pentru brandurile din categoria Carne & Mezeluri sunt prezentate mai jos in doua clasamente, pentru fiecare indicator. Top Expresii reprezinta defalcarea pe brandurile...

INSSE: Consumul a revenit la nivelul anului 2008

luni, 6 februarie 2017

Conform INSSE, în anul 2016, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de anul 2015 cu 13,5%.  În luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 5,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.     Faţă de luna...

Raport USDA: Evoluția afacerilor cu lapte și carne din România

miercuri, 1 februarie 2017

La fel ca la începutul anului trecut, și de această dată trecem în revistă Rapoartele Departamentului pentru Agricultură al guvernului Statelor Unite ale Americii, USDA, referitoare la industriile de lapte și carne ale României. Analizele care citează surse Eurostat, MADR și INSSE, reflectă cu acuratețe evoluția sectoarelor vizate, ele fiind semnate, în calitate de raportor, de Russ Nicelly, și poartă indicativele RO1519, RO1611, RO1628...