Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de pasare

Când nemernicia n-are limite

luni, 16 octombrie 2017

În dimineața zilei de luni, ca de altfel în fiecare dimineață, făcui revista presei, vorba aia, să văd ce mai scrie la gazetă. Nu deschid bine prima pagină a site-ului Evenimentul zilei și dau de următorul titlu și de următorul text:   ”Alertă NAȚIONALĂ! Avertisment CRUNT după DESCOPERIRILE din SUPERMARKETURI   Specialiștii lansează un avertisment puternic după ce s-au analizat mai multe probe din puii care se...

Proteine funcționale de origine animală pentru produsele din carne de pasăre

joi, 5 octombrie 2017

Produsele din carne de pasăre pot fi preparate într-o mare varietate. Caracteristicile de calitate ale cărnii brute, în principal reprezentate de compoziția chimică și proprietățile funcționale, joacă un rol-cheie în calitatea produselor finale. Însă, pentru realizarea unui produs de succes este nevoie, pe lângă o carne de calitate, și de alte ingrediente, cum ar fi proteinele funcționale de origine animală. Acestea au făcut obiectul...

Spartan a încheiat un parteneriat cu o fermă și o fabrică de procesare a cărnii

luni, 28 august 2017

(Comunicat) Restaurantele din grupul Spartan acordă o importanță deosebită calității cărnii și a modului de preparare a acesteia. Toate meniurile sunt pe bază de carne de calitate superioară și legume provenite de la producători atent verificați. Pentru a se asigura că toate aceste standarde sunt îndeplinite, compania a încheiat un parteneriat cu o fabrică de procesare și o fermă în care sunt crescuți pui, situate în apropierea...

UCPR: În fermele de păsări din România nu se utilizează Fipronil

vineri, 11 august 2017

(Comunicat) Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, informează opinia publică, că în fermele avicole din România nu se folosește FIPRONIL, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară.   Acest insecticid este interzis, prin legislația europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman. Fermierii avicoli din România au obligația legală de a...

NVWA-Olanda: Nu sunt indicii de afectare a cărnii de pasăre cu Fipronil

joi, 10 august 2017

Potrivit Global Meat News, oficiali olandezi din domeniul siguranței alimentelor au început controalele la fața locului pentru puii cărora li s-au administrat carne în formulele de nutriție, crescuți în ferme care găzduiesc păsări producătoare de ouă tratate cu insecticidul toxic fipronil, care a provocat o retragere masivă a ouălor.   Oamenii de stiinta de la Agenția Olandeză pentru Siguranța Alimentelor, NVWA, caută urme de...

INSSE: Producția de carne și sacrificările la 31 mai (Infografic)

luni, 10 iulie 2017

Potrivit INSSE, in luna mai 2017 faţă de luna aprilie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea  în carcasă a acestora au  scăzut la bovine, la porcine, la ovine  şi caprine, iar la  păsări au crescut.    În comparaţie cu luna mai 2016, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă  a  acestora  au  scăzut la  bovine, la  porcine, la  ovine  şi  caprine, iar la ...

Global Meat News laudă firma românească Safir

joi, 6 iulie 2017

Iată că presa internațională de specialitate nu lasă să treacă neobservate lucrurile bune care se petrec în România. De această dată, este vorba despre Global Meat News, care evidențiază eforturile de dezvoltare ale celor de la Safir-Vaslui.   Potrivit sursei citate, producătorul de carne de pasăre din România, Safir, intenționează să creeze 470 de noi locuri de muncă în unitățile sale din municipiul Vaslui, în regiunea...

Proteine vegetale pentru produse din carne de pasăre

joi, 29 iunie 2017

În ultimele decenii, producția și consumul de carne de pasăre au crescut rapid, datorită cererii dar și a aromelor delicate și a texturii moi, permițând producătorilor să imprime profilurile de arome dorite în funcție de necesitățile de piață, de marketing și de orientarea consumatorilor. Însă, preocuparea consumatorilor pentru o alimentație cât mai sănătoasă a impus utilizarea de ingrediente pe măsură. Printre acestea, sunt și...

Sága Foods Zrt viează creșterea exportului de produse din carne de pasăre

miercuri, 28 iunie 2017

Procesorul ungar Sága Foods Zrt va cheltui aproximativ 2 milioane de euro în acest an pentru a extinde și moderniza capacitățile de procesare și ambalare a cărnii de pasăre, conform reprezentanților companiei.   Zsolt Keleti, CEO al Sága Foods, a declarat agenției locale de știri MTI că investiția face parte din strategia de extindere a companiei, menită să sporească veniturile și vânzările la export. El a subliniat, de...

Cine face jocurile pe piața producției de carne și lapte?

vineri, 9 iunie 2017

Revenim la Raportul Ambasadei Olandei, intitulat ”Food Sector in Romania 2016”, oprindu-ne, de această dată, asupra părților care analizează producția primară de lapte și carne din România. Reamintim că raportul, transmis către guvernul de la Haga în primăvara acestui an, este un document oficial, fapt care ne dovedește încă o dată interesul olandeziilor pentru România. Totodată, subliniem că documentul face apel la date finale...

Interpol investighează fraude internaționale cu carne în Ucraina, China, Brazilia, Marea Britanie, Ungaria și Polonia

miercuri, 19 aprilie 2017

Interpol dorește asistență internațională în investigația privind presupusa fraudă împotriva industriei de carne de porc și de pasăre din Brazilia, cu ramificații în China, Marea Britanie, Ungaria și Polonia, admițând că sectorul internațional a fost lovit grav, prin atacuri externe, dezvăluie Global Meat News.     Ca urmare, agenția internațională de poliție a emis o atenționare ”Purple Code”, ceea ce...

La Safir acasă, creștem românește pui pentru români

miercuri, 22 martie 2017

Născut și crescut în România   Povestea Safir a început acum 25 de ani în localitatea Văleni, județul Vaslui, ca o mică afacere de familie, dintr-un darac și o moară. În tot acest timp, am crescut pui și oameni împreună pe meleagurile românești, dezvoltându-ne chibzuit și cu grijă pentru ce-i al nostru.   Produse românești de încredere   La Safir acasă, toți puii sunt crescuți cum spune tradiția...

Aaylex este cel mai mare exportator de carne din România

marți, 1 noiembrie 2016

Aaylex, deținătorul mărcii CocoRico este cel mai mare exportator autohton de carne, în condițiile în care industria cărnii din România a trimis anul trecut carne la export în valoare de 247,6 mil. euro, în creştere cu circa 17% faţă de anul precedent, principalele ţări de destinaţie pentru carnea românească fiind Marea Britanie, Bulgaria şi Franţa, potrivit INSSE.   Aaylex Prod, cu activităţi în producţia de carne de...

CocoRico- brandul 100% românesc al grupului Aaylex, în peste 10 țări europe

joi, 27 octombrie 2016

CocoRico – brandul 100% românesc al grupului Aaylex, producător, procesator și distribuitor de carne de pui, participant la recenta ediție a Salonului Internațional al Alimentației de la Paris (SIAL) – și-a consolidat în această toamnă prezența pe piața europeană, fiind exportat în peste 10 țări din regiune.    Grupul Aaylex este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un amplu portofoliu...

SIAL 2016: Aaylex, una dintre performerele României, prezente la Paris

vineri, 21 octombrie 2016

Cu o pondere a exportului de 30 % din producția realizată, compania Aaylex s-a evidențiat între firmele românești prezente la standurile celui mai mare târg din lume, dedicat Industriei alimentare, mai precis, la Salonul Internațional de la Paris.   Participând pentru a treia oară, Aaylex, deținătoarea binecunoscutei mărci CocoRico, și-a promovat absolut toate sortimentele, cu scopul de a-si extinde pozitia pe pietele...

Din poziția de lider, Transavia s-a evidențiat la SIAL 2016

joi, 20 octombrie 2016

Prezentă cu stand propriu și la această ediție a Salonului Internațional de Industrie Alimentară-SIAL 2016, de la Paris, compania Transavia poate fi numită cu deplină îndreptățire nu doar una dintre evidențiatele ediției, din rândul companiilor românești expozante, dar, mai ales, printre evidențiatele Secțiunii ”Carne”, găzduită de Hala 6 a parcului expozițional Villepinte.   În dialogul pe care l-am avut cu doamna...