Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Carne de porc

MADR: Importurile de carne de porc au crescut nepermis de mult

marți, 21 februarie 2017

Potrivit MADR, carnea de porc a rămas în primele 11 luni din 2016 principalul produs alimentar importat, pentru care au fost cheltuite peste 311 milioane de euro.   Importurile au crescut la majoritatea grupelor de produse agroalimentare, respectiv la grâu (+108,5 milioane de euro), produse de brutărie, patiserie şi biscuiţi (+40,9 milioane de euro), ciocolată (+36,1 milioane euro), brânzeturi (+34,8 milioane de euro), preparate...

Producătorii de carne de porc din Canada vor pătrunde agresiv pe piața Asiei

joi, 16 februarie 2017

Ca o confirmare în plus a afirmațiilor noastre, potrivit cărora producătorii de carne de porc cunosc faptul cănu pot concura cu fermerii europeni, și că Tratatul de Liber-Schimb dintre Uniunea Europeană și țara nord-americană nu pune în pericol afacerile europenilor, iată, Asociația fermierilor de profil din Canada a demarat o ”politică agresivă de cucerire a pieței Asiei și, în special, a celor din Japonia și China”, după cum...

Smithfield sprijină tradiţiile locale din Timiş şi Arad

miercuri, 11 ianuarie 2017

(Comunicat) Smithfield România continuă și anul acesta să sprijine tradițiile și obiceiurile locale prin intermediul programului său de responsabilitate socială „Fii unul dintre noi”, care a fost lansat în anul 2009.   "Fii unul dintre noi" este un program prin care se susține pe termen lung promovarea culturii și a bogatelor tradiții locale prin evenimente tradiționale care au loc periodic în comunitățile în care compania...

Producția de carne de porc a Rusiei a crescut cu 9,3 %

marți, 10 ianuarie 2017

Producția de carne de porc în Rusia a crescut într-un ritm fără precedent și neîntrerupt în ultima vreme, în pofida condițiilor de piață nefavorabile, aşteaptându-se ca țara să își acopere în totalitate necesarul de consum, până în 2020, concomitent cu creșterea exportului, după cum informează PigProgress.   Estimările pentru 2016 indică o creștere de 9,3% an la an, în comparație cu 2015. Rusia trebuie să fi...

Recomandări privind sacrificarea porcinelor și consumul cărnii de porc

marți, 6 decembrie 2016

Creşterea porcinelor este o activitate de tradiţie importantă, românii fiind mari consumatori de carne de porc, fapt ce o defineşte ca o afacere rentabilă, porcul furnizând 47 - 48% din totalul producţiei de carne, precum şi alte produse care sunt foarte valoroase cum ar fi grăsimea, pielea, părul, gunoiul de grajd.   În acest context, dar şi conform unui obicei tradiţional specific poporului român, în perioada premergătoare...

Hogan: 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii europene

luni, 14 noiembrie 2016

Phil Hogan, Comisarul european pentru Agricultură, a anunțat la finalul săptămânii trecute că, de la bugetul Uniunii Europene, va fi alocată suplimentar suma de 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii de porc și de vită produsă în Europa.   Zonele de promovare la export a cărnii de porc și de vită europeană, care vor fi finanțate suplimentar sunt: Japonia, China, Asia de Sud-Est, America de Nord și Orientul...

Eurostat: La alimente, România are cele mai mari prețuri din Balcani

marți, 4 octombrie 2016

Potrivit unei analize Eurostat, alimentele sunt mai scumpe în România decât în ţări precum Polonia sau Bulgaria, chiar şi după reducerea TVA de la 24% la 9%, însă comparativ cu ţările din vestul Europei stăm bine.   Multe dintre alimentele pe care le cumpărăm sunt produse în ţară. Cu toate astea, mâncarea costă în România mai mult decât în alte state din zonă, pentru că lucrăm cu resurse scumpe, dar şi pentru că...

În 2019, România ar putea fi exportator principal de carne de porc

vineri, 23 septembrie 2016

Consumul cărnii de porc este cel mai popular în România, reprezentând mai mult de jumătate din consumul total anual pe cap de locuitor. Dar, cu 19,0 kg pe cap de locuitor, consumul este mult sub media europeană, ceea ce înseamnă că există loc pentru creștere. Iar, media ultimilor ani arată că aproximativ 33% din consum a fost bazat pe importuri. Însă, care ar fi impactul liberalizării exporturilor de carne de porc, din România, către UE,...

INSSE: Efectivele de porcine la 1 mai 2016 (Infografic)

joi, 22 septembrie 2016

Conform ultimului raport emis de INSSE, la  1  mai  2016,  faţă  de  aceeaşi  dată  a  anului  2015,  efectivele de porcine au scăzut cu 1,8% pe total şi cu  2,8% la efectivul matcă.   Analizând distribuţia efectivelor de porcine la 1 mai 2016 pe regiuni de dezvoltare, comparativ cu 1 ...

Eurostat: Exportul de carne de porc al României, în China, în creștere

miercuri, 21 septembrie 2016

(Autor: Cristi Irimia) Exportul de carne de porc în China a înregistrat o creş­te­re exponenţială în ultima perioadă, potrivit datelor Euro­stat, care arată că doar în primele şase luni ale acestui an Ro­mâ­nia a exportat de circa 3,5 ori mai multă carne de porc atât din punct de vedere valoric, cât şi cantitativ, faţă de întreg anul 2015.   România a trimis în China 3.800 de tone de carne de porc în primele şase...

Smithfield România: 10 ani ai programului de sprijin „Din nou la şcoală”

luni, 12 septembrie 2016

(Comunicat) Programul „Din nou la şcoală”, inițiat de Smithfield România în grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad, ajunge astăzi în al zecelea an de implementare. Gândit ca un demers susținut, de lungă durată, de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare, programul a implicat deja, de-a lungul anilor, peste 30.000 de elevi din 60 de localități timișene și arădene.   „Din nou la...

Prețul cărnii de porc a crescut cu 54 %

luni, 29 august 2016

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte în Asia, sustin specialiştilor din piaţă.   Marii producători şi exportatori pre­cum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe...

Efectul amestecului de gaz în ambalarea MAP a cărnii de porc

marți, 2 august 2016

De obicei, carnea este expusă consumatorilor într-o vitrină frigorifică. Aspectul cărnii atunci când este expusă consumatorilor, în caseta de prezentare, este cel mai important factor pentru a atrage clienții să cumpere produsul, cât și termenul de valabilitate al cărnii. Prin urmare, a fost necesar un studiu al metodei de ambalare, care să păstreze calitatea KNP × carne D, în special păstrarea culorii roșii.   Procedeul de...

Neculai Apostol: E nevoie de un sistem integrat la nivelul întregii agroindustrii

luni, 18 iulie 2016

După ’90, structurile cooperative s-au diminuat considerabil, ceea ce a determinat scăderea competitivităţii la export, dar şi o avalanşă a produselor din import. Neculai Apostol, fondator şi director de dezvoltare şi strategie în cadrul grupului din industria cărnii Kosarom Paşcani din judeţul Iaşi, consideră că este ne­voie de un sis­tem integrat la ni­velul politicii agri­cole din do­me­niul zootehniei şi spune că Spania...

Fermele de porci ies din zona neagră a afacerilor

joi, 23 iunie 2016

Fermele crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare.   Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016...

Sesiunea United States – România Agribusiness Trade Mission

vineri, 17 iunie 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la sesiunea plenară United States – România Agribusiness Trade Mission, eveniment care s-a desfăşurat la Hotel Marriott.   În cuvântul său, ministrul Achim Irimescu a făcut o scurtă descriere a oportunităţilor pe care le oferă investitorilor străini agricultura din România, evidenţiind calitatea foarte bună a solului românesc şi condiţiile...