Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne de porc

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?

miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani, declin   În ultimele două decenii industria germană a porcilor a crescut într-un ritm remarcabil. În ultimii 2...

Producătorii americani de carne, preocupați de războiul comercial cu China

miercuri, 26 septembrie 2018

Exportatorii americani de carne speră că abordarea agresivă a politicii comerciale a administrației Trump față de China, va forța Beijingul să elimine barierele birocratice netarifare care au afectat vânzările înainte de războiul comercial din acest an dintre cei doi giganți economici.   "Avem deja tarife chinezești, iar conversația este mai mult decât o discuție despre tarife", a declarat Colin Woodall, vicepreședinte al...

Paio do Lombo, porția de rafinament a Portugaliei

luni, 3 septembrie 2018

Cârnații mediteraneeni sunt din ce în ce mai apreciați de consumatorii din România, dar și de procesatorii care au adoptat deja unele rețete. De aceea, în prezenta ediție a revistei noastre, ne-am oprit atenția asupra Portugaliei, de acolo de unde am ales, spre prezentare, Paio do Lombo, mai precis, un sortiment de câtnați deosebit de gustoși.   Despre specificul portughez   Cârnații portughezi sunt fabricați...

În așteptarea unui Brexit dur, UK testează piața de carne a Asiei

joi, 12 iulie 2018

În așteptarea unui Brexit dur, în ciuda numeroaselor apeluri adresate atât guvernului britanic, cât și oficialilor UE, Agenția de Dezvoltare a Agriculturii și Horticulturii din Marea Britanie (AHDB) și Quality Meat Scotland (QMS) efectuează numeroase prospecțiuni pe piața cărnii de porc și vită din țări ale Asiei, negociind cu distribuitorii cheie.   Scopul este acela de a înțelege mai bine nevoile pieței și...

Pe piața cărnii de porc este clar că nimic nu este clar!

joi, 5 iulie 2018

”Războaie comerciale”, ”tarife” și ”represalii” sunt cuvintele care au avut cea mai mare expunere în mass-media, în ultimele săptămâni, în legătură cu afacerile internaționale, inclusiv de pe piața globală a cărnii de porc, susține publicația Pig Progress.   Atac și ripostă   La 1 martie au fost anunțate tarifele SUA pentru importurile de oțel și aluminiu, iar la 23 martie, noile tarife au intrat în...

Domnul Ioan Ladoși, reales în funcția de Președinte al APCPR

luni, 26 martie 2018

(Comunicat) În data de 22 martie 2018 a avut loc, la „Sergiana Center” Brașov, AdunareaGenerală a Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.   În cadrul Adunării Generale a APCPR au fost prezentate și aprobate materiale  specifice referitoare la activitatea desfășurată în anul 2017: raportul de activitate al Consiliului Director în anul 2017 și sinteza activității pe perioada de trei ani a mandatului...

EuroMeatNews: Kosarom va investi 28 de milioane de euro

miercuri, 7 martie 2018

Anul acesta, compania românească este gata să investească 28 de milioane de euro pentru extinderea fermelor Suinprod și va ajunge la o producție de 252.000 de capete, până în 2020. Pe termen lung, expansiunea încearcă să dubleze capacitățile de producție ale Kosarom, după cum a declarat domnul Neculai Apostol, fondatorul companiei, într-un interviu acordat publicației EuroMeatNews, din care vă prezentăm următoarele...

Cehia și-a depășit recordul la importul de carne

joi, 1 martie 2018

Potrivit autorităților de la Praga, Republica Cehă a importat o cantitate record de carne în 2017, în valoare de 28 de miliarde de coroane (1,1 miliarde de euro), de patru ori mai mare decât în ​​momentul în care țara sa alăturat UE în 2004.   "An de an, balanța comercială negativă a cărnii s-a deteriorat cu aproape 2 miliarde de coroane", a declarat Martin Pýcha, președintele Asociației Agricole a Republicii Cehe (ZSCR),...

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou

vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile într-o măsură similară. Prețurile producătorilor francezi au crescut cu 2 cenți pe kg greutate de...

Rabobank: Forecast Q1 2018, pentru carnea de porc

miercuri, 14 februarie 2018

Rabobank a dat publicității previziunile pentru finalul primului trimestru al anului 2018, referitor la producția de carne de porc, exporturile și importurile pe piața mondială.   Potrivit experților Rabobank, în trimestrul I al anului 2018, aprovizionarea globală a cărnii de porc este prognozată să crească și mai mult, determinată în principal de SUA, Canada și Brazilia.   Cu toate acestea, potrivit lui Chenjun Pan,...

Ungaria: 5% TVA pentru carne de porc, organe de porc și pește

luni, 5 februarie 2018

Ca parte a politicii pe termen lung de a stimula consumul intern de carne de porc, guvernul ungar a introdus o taxă redusă de TVA pe carnea de porc, coborând-o, de la 27% la 5%.   În acest sens, Ministerul Agriculturii din Ungaria a declarat: "Unul dintre scopurile principale ale guvernului este acela de a crește consumul intern, oferind oamenilor alimente ieftine și accesibile, din Ungaria, de înaltă calitate", notează Global Meat...

DSV-Mureș: Măsuri de protecție în cazul pestei porcine africane

miercuri, 31 ianuarie 2018

(Comunicat DSV-Mureș) Pesta porcină africană este o boală a porcinelor domestice şi sălbatice, mortală, pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase. În fermele unde este depistat un focar sunt ucise toate animalele, iar fermierii primesc despăgubiri.   Pentru a vă proteja...

Ventilarea adăposturilor de porci

joi, 11 ianuarie 2018

Sistemele de ventilație sunt menite să asigure condiții optime de viață pentru porci. O ventilație bine gestionată, funcțională și eficientă atrage în mod natural aerul curat într-un adăpost și elimină aerul vechi, care conține o proporție mare de microbi, praf, gaze nocive și vapori de apă. Ineficacitatea ventilației este în detrimentul performanței porcului dar și a personalului, în special în zilele fierbinți și generează...

UE va cere sancțiuni împotriva Rusiei care blochează importul de carne de porc

luni, 8 ianuarie 2018

Guvernul rus va lupta împotriva unei cereri din partea Uniunii Europene (UE) la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pentru permisiunea de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 1,39 miliarde de euro pentru interdicția Moscovei de a importa porci și carne de porc din UE.   După cum se cunoaște, acest lucru a fost impus de Moscova în ianuarie 2014, motivând neinspirat  un număr limitat de cazuri de pestă porcină...

Optimizarea finisării suinelor

luni, 8 ianuarie 2018

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor și prețurile de pe piață. Astfel că, fiecare dintre acești factori trebuie luat în considerare în proiectarea sistemului de alimentare și gestionare optimă și profitabilă. Strategia finală de hrănire poate fi diferită pentru...

Optimizarea finisarii suinelor

joi, 14 decembrie 2017

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor și prețurile de pe piață. Astfel că, fiecare dintre acești factori trebuie luat în considerare în proiectarea sistemului de alimentare și gestionare optimă și profitabilă. Strategia finală de hrănire poate fi diferită pentru...