Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne de porc

Agresivitatea porcilor pentru finisare, față de îngrijitori

luni, 30 septembrie 2019

Fenomenul de agresiune a porcilor pentru finisare față de îngrijitori este mult mai complex decât pare la prima vedere. De ce se comportă animalul în mod agresiv? Agresivitatea conduce animalul sau este și altceva care cauzează această stare? La aceste întrebări, și la multe altele, a încercat să răspundă una dintre cele mai reputate specialiste pe plan mondial, în bunăstarea porcilor, Dr. Monique Pairis-Carcia- professor, Department of...

Trump câștigă: China elimină taxele la importul cărnii de porc din Statele Unite!

vineri, 20 septembrie 2019

Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, carnea de porc din SUA este una dintre mărfurile care nu va mai fi supusă tarifelor de către guvernul de la Beijing, ca parte a războiului comercial dintre cele două țări.   Comentând anunțul, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porci din Statele Unite, David Herring, a declarat: „Dacă rapoartele mass-media sunt corecte, aceasta este o veste foarte binevenită....

Preţul cărnii de porc se va stabiliza

vineri, 6 septembrie 2019

Potrivit Pig333, în august, prețul cărnii de porc de pe pieţele internaţionale a crescut cu numai 0,01 euro, fapt considerat drept excepțional, de către observatori.   Ce mai face China?   Însă, China a cumpărat de câteva săptămâni volume imense de porc (șuncă, spată, slănină de burtă), precum și produse secundare tradiționale din toată Europa. Însă prețurile din China sunt mai bune decât în ​​Europa și,...

Ultimul răcnet: Carne de la porci hrăniți cu marijuana!

joi, 29 august 2019

Dacă tot este la modă marijuana, de ce nu ar fi ea folosită și la hrănirea animalelor din fermă?, și-a spus un fermier din Statele Unite, care a inclus această plantă în dieta animalelor sale a căror carne o vinde în propria măcelărie din Seatle.   Succesul demersului său este într-atât de mare, încât a atras atenția jurnaliștilor de la Vice, aceia care i-au dedicat un articol. Potrivit publicației citate, fermierul și...

Atenție, se pregătesc elementele tehnice ale Acordului de Liber-Schimb cu Mexic!

vineri, 26 iulie 2019

(Comunicat) În contextul punerii în aplicare a Acordului de Liber Sschimb actualizat, dintre Uniunea Europeană și Mexic, prevăzut să fie încheiat cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2020, serviciile Comisiei Europene (CHAFEA / DG AGRI / DG SANTE) au organizat un seminar privind standardele UE pentru agro- produse alimentare în orașul Mexico, în zilele de 9 și 10 iulie 2019.   Obiectivele seminarului au fost:  ...

Germania, Olanda și Polonia și-au redus producția de carne de porc

miercuri, 17 iulie 2019

Incertitudinea privind Brexit și febra porcină africană au provocat fluctuații ale piețelor internaționale de carne de porc. Cu toate acestea, specialiștii se așteaptă ca exporturile UE să crească în următorii doi ani, după cum estimează Comisia Europeană.   În perspectiva pe termen scurt a piețelor din UE pentru anii 2019 și 2020, se estimează că creșterea cererii de carne de porc din China, din cauza răspândirii Febrei...

În Tratatul EU-Mercosur nu vor fi tranzacționate decât 25.000 de tone de carne de porc

joi, 11 iulie 2019

După cum am anunțat anterior, Uniunea Europeană și tările din America Latină, reunite în alianța Mercosur, au convenit asupra unui acord comercial de liber-schimb, după 20 de ani de discuții.   În cadrul acordului comercial, produsele agricole din țările Mercosur vor fi permise în UE, însă numai în "contingente controlate", pentru a evita depășirea pieței și pentru a împiedica agricultorii europeni să renunțe la...

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb

vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale pentru alimentele cel mai frecvent tranzacționate, a înregistrat în medie în luna mai 172,4...

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.   Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a CLITRAVI din Salzburg, la începutul acestei săptămâni. Datorită creșterii puternice a cererii chinezești...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii

joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu, datorită evoluției din știința nutriției, a început să fie văzută ca un mijloc de sprijinire a creșterii și dezvoltării adecvate a corpului. În prezent, mâncarea este percepută ca un factor cheie care influențează prevenirea...

Rabobank: După Brexit, UE va exporta mai puțină carne de porc în UK

joi, 17 ianuarie 2019

Marea Britanie are o producție insuficientă insuficientă de carne de porc. Pentru a rezolva această problemă, Regatul Unit a crescut producția și importul în fiecare an, în jurul valorii de 1 milion de tone de carcasă (cwt), din statele membre ale UE. Cu o rată de autosuficiență estimată de UE de aproape 112%, aproximativ 2,6 milioane de tone de carne de porc au fost exportate în afara UE, în 2018, pentru a echilibra cererea și oferta...

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018

miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de obicei in ultimii 3-4 ani a disparut din randul principalilor importatori din motive mai mult politice decat...

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania

joi, 6 decembrie 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.   Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din carne de porc spaniolă.   Directorul asociatiei Interprofesional del Porcino de Capa Blanca...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul APCPR

miercuri, 28 noiembrie 2018

La ceasul Aniversarii Anuale si Centenare a Romaniei, membrii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc isi exprima convingerea ca provocarile actuale cu care se confrunta, in contextul epidemiei de Pesta Porcina Africana, vor conduce la o resetare si profesionalizare a acestui domeniu in anii care vor urma.   Chiar daca o parte dintre fermele asociatiei noastre au fost afectate dramatic de aceasta boala, planurile de viitor, privind...

Cum va modifica PPA prețurile la porcine, la nivel mondial

miercuri, 14 noiembrie 2018

Cât de multe se pot întâmpla într-un sfert de an? Destul de multe, concluzionează dr. John Strak, specialist în piața porcilor. Iar ca exemplu dă Febra porcină africană din China și Belgia, războaiele comerciale în curs, toate putând perturba prețurile la porcine la nivel mondial. Iată analiza lui, publicată de PigProgress.   Factori de influență: China, ASF și Trump   În ultimul trimestru s-au întâmplat o...

Danish Crown: Industria cărnii de porc trebuie să se reinventeze

miercuri, 7 noiembrie 2018

Luând cuvântul la o conferință axată pe problematica industriei de procesare a cărnii, co-proprietarul Danish Crown a declarat că trebuie să existe un contact mai strâns cu consumatorii, pentru a le înțelege obiceiurile de cumpărare.   Astfel, în cadrul conferinței MEAT2030 de la Copenhaga, Søren Søndergaard, a declarat: "Trebuie să mă apropii de consumator. El cumpără adesea produse bazate pe emoții și mi-e greu să fac o...