Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne de porc

Atenție, se pregătesc elementele tehnice ale Acordului de Liber-Schimb cu Mexic!

vineri, 26 iulie 2019

(Comunicat) În contextul punerii în aplicare a Acordului de Liber Sschimb actualizat, dintre Uniunea Europeană și Mexic, prevăzut să fie încheiat cel mai devreme în a doua jumătate a anului 2020, serviciile Comisiei Europene (CHAFEA / DG AGRI / DG SANTE) au organizat un seminar privind standardele UE pentru agro- produse alimentare în orașul Mexico, în zilele de 9 și 10 iulie 2019.   Obiectivele seminarului au fost:  ...

Germania, Olanda și Polonia și-au redus producția de carne de porc

miercuri, 17 iulie 2019

Incertitudinea privind Brexit și febra porcină africană au provocat fluctuații ale piețelor internaționale de carne de porc. Cu toate acestea, specialiștii se așteaptă ca exporturile UE să crească în următorii doi ani, după cum estimează Comisia Europeană.   În perspectiva pe termen scurt a piețelor din UE pentru anii 2019 și 2020, se estimează că creșterea cererii de carne de porc din China, din cauza răspândirii Febrei...

În Tratatul EU-Mercosur nu vor fi tranzacționate decât 25.000 de tone de carne de porc

joi, 11 iulie 2019

După cum am anunțat anterior, Uniunea Europeană și tările din America Latină, reunite în alianța Mercosur, au convenit asupra unui acord comercial de liber-schimb, după 20 de ani de discuții.   În cadrul acordului comercial, produsele agricole din țările Mercosur vor fi permise în UE, însă numai în "contingente controlate", pentru a evita depășirea pieței și pentru a împiedica agricultorii europeni să renunțe la...

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb

vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale pentru alimentele cel mai frecvent tranzacționate, a înregistrat în medie în luna mai 172,4...

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în Europa.   Preocuparea generală a fost exprimată de toate țările reprezentate la cea de-a 61-a Adunare Generală Anuală a CLITRAVI din Salzburg, la începutul acestei săptămâni. Datorită creșterii puternice a cererii chinezești...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii

joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu, datorită evoluției din știința nutriției, a început să fie văzută ca un mijloc de sprijinire a creșterii și dezvoltării adecvate a corpului. În prezent, mâncarea este percepută ca un factor cheie care influențează prevenirea...

Rabobank: După Brexit, UE va exporta mai puțină carne de porc în UK

joi, 17 ianuarie 2019

Marea Britanie are o producție insuficientă insuficientă de carne de porc. Pentru a rezolva această problemă, Regatul Unit a crescut producția și importul în fiecare an, în jurul valorii de 1 milion de tone de carcasă (cwt), din statele membre ale UE. Cu o rată de autosuficiență estimată de UE de aproape 112%, aproximativ 2,6 milioane de tone de carne de porc au fost exportate în afara UE, în 2018, pentru a echilibra cererea și oferta...

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018

miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de obicei in ultimii 3-4 ani a disparut din randul principalilor importatori din motive mai mult politice decat...

China își deschide larg porțile pentru carnea de porc din Spania

joi, 6 decembrie 2018

Industria cărnii spaniole a salutat acordul dintre Spania și China pentru care permite exportul de produse iberice din carne de porc.   Acordul, semnat la începutul acestei săptămâni de către președintele chinez Xi Jinping și prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez, deschide piața chineză a cărnii proaspete și cârnați din carne de porc spaniolă.   Directorul asociatiei Interprofesional del Porcino de Capa Blanca...

Centenarul Marii Uniri: Mesajul APCPR

miercuri, 28 noiembrie 2018

La ceasul Aniversarii Anuale si Centenare a Romaniei, membrii Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc isi exprima convingerea ca provocarile actuale cu care se confrunta, in contextul epidemiei de Pesta Porcina Africana, vor conduce la o resetare si profesionalizare a acestui domeniu in anii care vor urma.   Chiar daca o parte dintre fermele asociatiei noastre au fost afectate dramatic de aceasta boala, planurile de viitor, privind...

Cum va modifica PPA prețurile la porcine, la nivel mondial

miercuri, 14 noiembrie 2018

Cât de multe se pot întâmpla într-un sfert de an? Destul de multe, concluzionează dr. John Strak, specialist în piața porcilor. Iar ca exemplu dă Febra porcină africană din China și Belgia, războaiele comerciale în curs, toate putând perturba prețurile la porcine la nivel mondial. Iată analiza lui, publicată de PigProgress.   Factori de influență: China, ASF și Trump   În ultimul trimestru s-au întâmplat o...

Danish Crown: Industria cărnii de porc trebuie să se reinventeze

miercuri, 7 noiembrie 2018

Luând cuvântul la o conferință axată pe problematica industriei de procesare a cărnii, co-proprietarul Danish Crown a declarat că trebuie să existe un contact mai strâns cu consumatorii, pentru a le înțelege obiceiurile de cumpărare.   Astfel, în cadrul conferinței MEAT2030 de la Copenhaga, Søren Søndergaard, a declarat: "Trebuie să mă apropii de consumator. El cumpără adesea produse bazate pe emoții și mi-e greu să fac o...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %

miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține aproximativ 4.300 de ferme care activează în sectorul porcinelor, dar, potrivit raportului, în 2030 vor mai...

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?

miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani, declin   În ultimele două decenii industria germană a porcilor a crescut într-un ritm remarcabil. În ultimii 2...

Producătorii americani de carne, preocupați de războiul comercial cu China

miercuri, 26 septembrie 2018

Exportatorii americani de carne speră că abordarea agresivă a politicii comerciale a administrației Trump față de China, va forța Beijingul să elimine barierele birocratice netarifare care au afectat vânzările înainte de războiul comercial din acest an dintre cei doi giganți economici.   "Avem deja tarife chinezești, iar conversația este mai mult decât o discuție despre tarife", a declarat Colin Woodall, vicepreședinte al...

Paio do Lombo, porția de rafinament a Portugaliei

luni, 3 septembrie 2018

Cârnații mediteraneeni sunt din ce în ce mai apreciați de consumatorii din România, dar și de procesatorii care au adoptat deja unele rețete. De aceea, în prezenta ediție a revistei noastre, ne-am oprit atenția asupra Portugaliei, de acolo de unde am ales, spre prezentare, Paio do Lombo, mai precis, un sortiment de câtnați deosebit de gustoși.   Despre specificul portughez   Cârnații portughezi sunt fabricați...