Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Carne de porc

Producția de porcine din UE crește, dar prețurile la fermă rămân constante

marți, 1 august 2017

Numărul de porcine produse în Uniunea Europeană a crescut. Citând datele furnizate de Comisia Europeană, Quality Meat Scotland (QMS) prognozează că aceasta va continua să crească până spre sfârșitul anului.   În ciuda acestei creșteri a numărului de porci, prețurile la poarta fermelor rămân cu 7% mai mari decât anul trecut, deși au scăzut în ultimele săptămâni, potrivit datelor Comisiei Europene. Germania, Danemarca...

China investighează importurile de carnea de porc din Danemarca

miercuri, 12 iulie 2017

Preocupările legate de integritatea lanțului rece și siguranța alimentară în sectorul importului de carne au apărut în China, unde autoritățile urmăresc originea transporturilor de carne de porc daneză, găsită într-o haldă de oraș.   Mai precis, Oficiul Administrației Generale Superioare de Supraveghere a Calității, Inspecție și Carantină (AQSIQ), din orașul uriaș din Chongqing investighează sursa a 26,9 tone de capete...

EFSA: Carnea de porc, principala sursă de infecție cu virusul hepatitei E, în UE

miercuri, 12 iulie 2017

Carnea de porc este cea mai frecventă sursă de infecție cu virusul hepatitei E pentru consumatorii din UE, a confirmat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).   Acest lucru contravine ideii anterioare, conform căreia consumarea apei contaminate a fost cauza principală. De asemenea, EFSA a dezvăluit că numărul cazurilor de boală raportate la om, în UE, a crescut de zece ori în ultimii 10 ani, la peste 21 000 de...

INSSE: Producția de carne și sacrificările la 31 mai (Infografic)

luni, 10 iulie 2017

Potrivit INSSE, in luna mai 2017 faţă de luna aprilie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea  în carcasă a acestora au  scăzut la bovine, la porcine, la ovine  şi caprine, iar la  păsări au crescut.    În comparaţie cu luna mai 2016, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă  a  acestora  au  scăzut la  bovine, la  porcine, la  ovine  şi  caprine, iar la ...

Rusia va ataca în forță piața mondială a cărnii de porc

joi, 6 iulie 2017

Industria cărnii de porc din Rusia susține că producția sa internă este în plină expansiune și poate atinge 4,2 milioane de tone în acest an, de la 3,5 milioane de tone în 2016. Dacă aceste previziuni sunt îndeplinite, 2017 ar fi cel mai puternic an pentru producția de carne de porc din Rusia, din ultimii 25 de ani.   Un purtător de cuvânt al Uniunii Naționale a Producătorilor de Carne din Rusia (NSS) a declarat pentru...

Cine face jocurile pe piața producției de carne și lapte?

vineri, 9 iunie 2017

Revenim la Raportul Ambasadei Olandei, intitulat ”Food Sector in Romania 2016”, oprindu-ne, de această dată, asupra părților care analizează producția primară de lapte și carne din România. Reamintim că raportul, transmis către guvernul de la Haga în primăvara acestui an, este un document oficial, fapt care ne dovedește încă o dată interesul olandeziilor pentru România. Totodată, subliniem că documentul face apel la date finale...

Interpol investighează fraude internaționale cu carne în Ucraina, China, Brazilia, Marea Britanie, Ungaria și Polonia

miercuri, 19 aprilie 2017

Interpol dorește asistență internațională în investigația privind presupusa fraudă împotriva industriei de carne de porc și de pasăre din Brazilia, cu ramificații în China, Marea Britanie, Ungaria și Polonia, admițând că sectorul internațional a fost lovit grav, prin atacuri externe, dezvăluie Global Meat News.     Ca urmare, agenția internațională de poliție a emis o atenționare ”Purple Code”, ceea ce...

Smithfield Foods se extinde masiv în Polonia

miercuri, 19 aprilie 2017

Smithfield Foods a notificat Consiliul Concurenței din Polonia, UOKiK, pentru a obține permisiunea de a cumpăra firmele locale de prelucrare a cărnii Pini Polska, Hamburger Pini și Royal Chicken.   Oficialii de la Smithfield Foods subliniază că acordul propus implică achiziționarea în totalitate a acțiunilor companiilor vizate. Concomitent, capacitatea de procesare din Polonia urmează să fie amplificată, informează Global Meat...

ARC: Exporturile dictează prețul cărnii de porc

luni, 3 aprilie 2017

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.   Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12%  mai mare față de 2015.   Dacă ne referim la piesele tranșate o creștere substanțială se constată la categoria piept de porc, unde prețul de...

America și China declanșează Războiul Porcilor

miercuri, 22 martie 2017

Potrivit Rabobank, citat de Global Meat News, amenințarea unui război comercial între două dintre țările cele mai puternice din lume, China și Statele Unite ale Americii ar putea dăuna în mod dramatic comerțului cu carnea de porc.   Acum, relațiile dintre SUA și China se află la marginea unei ere periculoase, iar retorica lui Donald Trump stârnește volatilitate, crescând temerea că un război comercial între cele două țări...

MADR: Importurile de carne de porc au crescut nepermis de mult

marți, 21 februarie 2017

Potrivit MADR, carnea de porc a rămas în primele 11 luni din 2016 principalul produs alimentar importat, pentru care au fost cheltuite peste 311 milioane de euro.   Importurile au crescut la majoritatea grupelor de produse agroalimentare, respectiv la grâu (+108,5 milioane de euro), produse de brutărie, patiserie şi biscuiţi (+40,9 milioane de euro), ciocolată (+36,1 milioane euro), brânzeturi (+34,8 milioane de euro), preparate...

Producătorii de carne de porc din Canada vor pătrunde agresiv pe piața Asiei

joi, 16 februarie 2017

Ca o confirmare în plus a afirmațiilor noastre, potrivit cărora producătorii de carne de porc cunosc faptul cănu pot concura cu fermerii europeni, și că Tratatul de Liber-Schimb dintre Uniunea Europeană și țara nord-americană nu pune în pericol afacerile europenilor, iată, Asociația fermierilor de profil din Canada a demarat o ”politică agresivă de cucerire a pieței Asiei și, în special, a celor din Japonia și China”, după cum...

Smithfield sprijină tradiţiile locale din Timiş şi Arad

miercuri, 11 ianuarie 2017

(Comunicat) Smithfield România continuă și anul acesta să sprijine tradițiile și obiceiurile locale prin intermediul programului său de responsabilitate socială „Fii unul dintre noi”, care a fost lansat în anul 2009.   "Fii unul dintre noi" este un program prin care se susține pe termen lung promovarea culturii și a bogatelor tradiții locale prin evenimente tradiționale care au loc periodic în comunitățile în care compania...

Producția de carne de porc a Rusiei a crescut cu 9,3 %

marți, 10 ianuarie 2017

Producția de carne de porc în Rusia a crescut într-un ritm fără precedent și neîntrerupt în ultima vreme, în pofida condițiilor de piață nefavorabile, aşteaptându-se ca țara să își acopere în totalitate necesarul de consum, până în 2020, concomitent cu creșterea exportului, după cum informează PigProgress.   Estimările pentru 2016 indică o creștere de 9,3% an la an, în comparație cu 2015. Rusia trebuie să fi...

Recomandări privind sacrificarea porcinelor și consumul cărnii de porc

marți, 6 decembrie 2016

Creşterea porcinelor este o activitate de tradiţie importantă, românii fiind mari consumatori de carne de porc, fapt ce o defineşte ca o afacere rentabilă, porcul furnizând 47 - 48% din totalul producţiei de carne, precum şi alte produse care sunt foarte valoroase cum ar fi grăsimea, pielea, părul, gunoiul de grajd.   În acest context, dar şi conform unui obicei tradiţional specific poporului român, în perioada premergătoare...

Hogan: 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii europene

luni, 14 noiembrie 2016

Phil Hogan, Comisarul european pentru Agricultură, a anunțat la finalul săptămânii trecute că, de la bugetul Uniunii Europene, va fi alocată suplimentar suma de 133 de milioane de euro, pentru promovarea cărnii de porc și de vită produsă în Europa.   Zonele de promovare la export a cărnii de porc și de vită europeană, care vor fi finanțate suplimentar sunt: Japonia, China, Asia de Sud-Est, America de Nord și Orientul...