Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne materie prima

Cehia și-a depășit recordul la importul de carne

joi, 1 martie 2018

Potrivit autorităților de la Praga, Republica Cehă a importat o cantitate record de carne în 2017, în valoare de 28 de miliarde de coroane (1,1 miliarde de euro), de patru ori mai mare decât în ​​momentul în care țara sa alăturat UE în 2004.   "An de an, balanța comercială negativă a cărnii s-a deteriorat cu aproape 2 miliarde de coroane", a declarat Martin Pýcha, președintele Asociației Agricole a Republicii Cehe (ZSCR),...

Analiza hiperspectrală a calității cărnii-materie primă

marți, 1 noiembrie 2016

Evaluarea prospețimea cărnii și a produselor din carne, prin determinarea caracteristicilor spectrale reprezintă un domeniu relativ nou și destul de puțin utilizat în România. Tocmai de aceea, în articolul de față, vom face apel la studiul cu titlul ”Evaluation of the freshness of meat and meat products by spectral andhyperspectral characteristics”, semnat de Zlatin Zlatev, cercetăror afl Universității Trakia, din Stara...

Propunerile APAR referitoare la etichetarea de origine a cărnii-materie primă

luni, 23 mai 2016

Cu siguranță, cea mai dezbătută și disputată temă, la recenta ediție a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, a fost aceea a etichetării de origine a cărnii-materie primă din produse, dar și a laptelui-materie primă. Iar, unele dintre cele mai aprige dialoguri s-au purtat între doamna Maria Grapini-Europarlamentar, și domnul Ștefan Pădure-Președinte APAR, acela care, o dată în plus, lămurește lucrurile,...

De ce nu putem asigura necesarul de carne-materie primă din România?

joi, 28 ianuarie 2016

Este o realitate cruntă faptul că producătorii autohtoni nu pot asigura decât 51% din cantitatea de carne din magazine. Statisticile reflectă acest adevăr, în cifre seci, raportate an de an. Pe de altă parte, România export carne materie primă, tot an de an, în multe țări de pe glob. Și atunci, întrebarea retorică, sau nu, pe care și-o pun specialiștii: Care este cauza acestei anomalii? Răspunsul este banal și frust: producția...

Companie internațională taie producția de carne de porc din Rusia

marți, 22 octombrie 2013

Un producător de top din industria mondială de procesare carne a anunțat recent că va opri producția sa de carne de porc materia primă din Rusia și orice altă operațiune în Moscova, informează The Meat Site. Atria, care își are sediul central în Finlanda a declarat că va opri producția de carne de la unitatea ”neprofitabilă” din Rusia cât mai curând. Între timp, unitatea sa de producție industrială și logistică din...