Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna iunie 2019

joi, 11 iulie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna iunie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Comportamentul consumatorului european de carne și lactate

joi, 4 iulie 2019

La jumătatea lunii iunie a acestui an au fost publicate rezultatele a două cercetări de piață deosebit de importante, care au vizat comportamentul consumatorilor europeni de carne, produse din carne, lapte și lactate. Cercetarea care a vizat categoria Carne a fost efectuată în comun de compania GfK și Universintatea Wageningen din Olanda, iar cea care a vizat categoria Lapte-lactate, de Cargill și Eurostat. Iată, așadar, cum se comportă și...

INSSE: Producţia de carne, lapte și lactate în anul 2018

miercuri, 3 iulie 2019

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, sacrificările de porcine, ovine, caprine şi păsări în unităţile industriale (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă, în timp ce sacrificările de bovine au înregistrat o tendinţă descendentă.  Producţia de lapte colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile industriale procesatoare a crescut în anul 2018 faţă de anul...

Reacțiile chimice și modificarea aromelor cărnii gătite

miercuri, 3 iulie 2019

Cu excepția cărnii tartar, delicatețea cunoscută și sub denumirea de ”friptura canibalului”, omul civilizat preferă să consume, în cea mai mare parte, carnea expusă la un anumit grad de căldură. O astfel de expunere modifică umiditatea, culoarea, dimensiunea și forma și, cel mai important, din punctul nostru de vedere, aroma. Aceste modificări ale aromei depind de cantitatea și tipul de căldură aplicate. Aroma obținută prin...

Carnea și provocările viitorului

vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea de a le obține într-o manieră sănătoasă și durabilă. Ce-a de-a IV-a revoluție industrială, cum este...

Mintel: Avantajul ambalajelor interconectate

vineri, 14 iunie 2019

Ambalajul interconectat devine din ce în ce mai necesar, fapt determinat de la fel de necesara conectare la nivel mondial, la economia globală, și în concordanță cu lumea on-line. Ca urmare, companiile au numeroase opțiuni de interconectare a ambalajului, deci, a produsului: coduri QR și alți markeri grafici, comunicarea NFC, Identificarea frecventei radio (RFID), bluetooth, realitatea augmentată (AR) etc. Dar, care este viitorul? Mintel oferă...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)

luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la porcine, numărul sacrificărilor a rămas constant, iar greutatea în carcasă a crescut. Date suplimentare in...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna mai 2019

vineri, 7 iunie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna mai 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Un raport Sainsbury prezice revoluția consumului de carne

joi, 23 mai 2019

Cumpărarea unei bucăți de carne la supermarket ar putea deveni o amintire, până în 2050, potrivit raportului Sainsbury's Future of Food, dat publicității recent.   Cercetarea, publicată la cea de-a 150-a aniversare a rețelei de magazine, a examinat tendințele macro, studiile științifice și creșterea gradului de conștientizare a mediului, pentru a determina modul în care prepararea și consumul de alimente ar putea evolua până...

Cele două jumătăți ale afacerilor cu lapte și carne din România

vineri, 17 mai 2019

Prima jumătate a anului 2019 s-a dovedit a fi total bulversantă pentru oamenii de afaceri din zona cărnii și a laptelui din România, dar și din cea a marelui retail, și nu din vina lor. Început, oricum, haotic, mai ales pentru fermierii producători de carne de porc și pentru procesatorii de carne, dar și pentru piața lactatelor, 2019 se dovedește a fi un an dificil, în ciuda unor succese singulare.   Piața cărnii de porc e în...

Meat.Milk 2019: Secțiunea Expo, un punct central al evenimentului

marți, 14 mai 2019

Secțiunea Expo a conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi și în acest an unul dintre punctele centrale ale evenimentului.   În momentul de față, agenția infoGROUP anunță că toate standurile de expunere au fost ocupate, ba, mai mult, numărul lor a fost suplimentat față de edițiile precedente.   La standuri, elita procesatorilor de...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna aprilie 2019

vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna aprilie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în luna martie (Infografic)

joi, 9 mai 2019

(Comunicat) În luna martie 2019 faţă de luna februarie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine.   În comparaţie cu luna martie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale; la păsări, numărul sacrificărilor a rămas constant, iar greutatea în carcasă a crescut. Detalii în...

Comportamentul consumatorului român în 2019

joi, 9 mai 2019

Schimbarea climatului economic, din vara lui 2018 și până acum, a determinat și schimbarea comportamentului consumatorului român. La aceasta au contrinuit și alți factori care conturează un alt profil, cu totul surprinzător, într-un timp atât de scurt. Însă, modificarea este absolut de înțeles, dacă parcurgem ultimele analize efectuate de iSense Solutions.   Nebuni după credite   Pentru a determina mai precis ce a...

Producția rusă de carne beneficiază de o creștere a exporturilor

miercuri, 17 aprilie 2019

Este posibil ca Rusia să înregistreze o creștere moderată a producției de păsări de curte, de carne de porc și de carne de vită în 2019, deoarece aceasta se bazează pe o expansiune rapidă a exporturilor și pe sprijinul continuu al statului, a estimat Ministerul rus al Agriculturii, citat de Novosti.   Exporturile de pasari de curte din Rusia din acest an sunt de asteptat sa ajunga la 975 milioane de dolari, in valoare, ceea ce ar...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna martie 2019

luni, 15 aprilie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna martie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...