Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne

Percepția senzorială, noua atitudine a consumatorului de carne și inovația

vineri, 18 ianuarie 2019

Într-o lume globalizată și digitizată, consumatorul contemporan de carne este asaltat de o avalanșă de informații provenite de la autorități guvernamentale de sănătate, experți în nutriție, guru de diete auto-stil, jurnaliști, companii de cercetare a pieței, bucătari celebrii, suporteri ai mișcărilor de mediu și apărători ai drepturilor animalelor, acțiuni de lobby ale veganilor și vegetarienilor, bloggeri și participanți la...

ANPC a verificat comercializarea produselor din carne la nivel național

miercuri, 16 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 24.10 – 09.11.2018, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat tematica de control referitoare la modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Controlul s-a desfăşurat la nivel naţional și au rezultat următoarele date:   Au fost controlaţi  1.127 operatori economici, dintre care la un număr de...

ANPC: Nereguli în comercializarea produselor alimentare, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

marți, 8 ianuarie 2019

(Comunicat) Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au efectuat un numar de 7 actiuni de control, la nivelul intregii tari, referitor la respectarea prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a alimentelor specifice sarbatorilor de iarna.   Controlul a urmărit produsele: carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de patiserie....

Cum va evolua industria globală a cărnii în 2019?

marți, 8 ianuarie 2019

Acum, că anul 2019 a sosit, se poate spune că anul 2018 a fost cu siguranță o perioadă de maxime și scăderi pentru industria internațională a cărnii. Dar, care sunt reperele semnificative în 2019? Iată o analiză publicată de Global Meat News.   Industria internațională a cărnii se confruntă cu o schimbare masivă și a asistat la o evoluție ontradictorie. Cu toate acestea, au existat și o serie de câștigători, cu noi...

Revista Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

vineri, 21 decembrie 2018

Dragi prieteni, mai sunt câteva zile până la minunata sărbătoare a nașterii Mântuitorului și a Anului Nou.   Pentru noi, cei de la agenția infoGROUP, editor al revistei Meat.Milk, anul 2018 a fost, probabil, cel mai frumos, cel mai bun și, datorită vremurilor, și cel mai interesant de până acum. Peste toate, însă, a fost și anul în care, pe dumneavoastră, v-am simțit mai aproape de noi ca oricând, semn că munca noastră...

România 200

luni, 3 decembrie 2018

Unii spun că a imagina viitorul nu este doar un joc al minții, ci este și un excercițiu de inteligență. Așa o fi. Însă, acum, după ce a trecut Marea Sărbătoare, merită să ne întrebăm: Cum va arăta România peste 100 de ani? Și, ca să ne menținem în tematica revistei Meat.Milk, să punem întrebarea ceva mai precis: Cum vor arăta sectoarele de carne și lapte ale României?   Eu zic ca, în acest exercițiu, să pornim de...

Tendințe la IFFA 2019: „Dacă nu te miști, vremurile trec peste tine”

miercuri, 28 noiembrie 2018

(Comunicat) Comerțul măcelarului, dacă este de succes, trebuie să reprezinte, atât tradiția, cât și evoluțiile contemporane. Cea mai bună rețetă este un amestec de experiență clară, în produsele din carne și mezeluri, fundal tehnologic și idei noi, avândo viziune pentru viitor și optimizând ceea ce există deja; aceasta este invitația IFFA, între 4 și 9 mai 2019, care va avea o imagine de ansamblu cuprinzătoare, și va prezenta...

În primele nouă luni, Carrefour Romania raportează vânzări de 1,5 miliarde de euro

vineri, 16 noiembrie 2018

Carrefour România a raportat vânzări de 1,5 miliarde de euro, în creștere cu 8,3% la cursul de schimb constant, în primele nouă luni ale anului, după cum informează European Supermarket Magazine. În procente, vânzările pentru aceeași perioadă au crescut cu 4,8%.   Pentru prima dată, vânzările din România ale retailerului francez au depășit vânzările din Polonia, care au înregistrat vânzări de 1,49 miliarde de euro în...

În 2019, IFFA va sărbători cea de-a 70-a aniversare

joi, 15 noiembrie 2018

Spectacolul internațional de carne IFFA este pregătit să-și marcheze anul viitor cea de-a 70-1 aniversare, introducând noi caracteristici ale evenimentului și extinzând capacității spectacolului global, prin mărirea spațiului de expunere.   Astfel, începând cu 4-9 mai 2019, la Messe Frankfurt, Germania, evenimentul se va concentra pe patru teme-cheie: siguranța alimentelor, producția optimizată, eficiența resurselor și...

Vascar anunță o creștere de 18% a cifrei de afaceri

miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve,  anunță o creștere de 18% a cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2018 față de perioada similară a anului trecut, în contextul diversificării portofoliului și extinderii distribuției în capitală și la nivel național.   În volum, cea mai mare creștere procentuală este înregistrată de segmentul de carne fresh, +34%, în condițiile...

Trei lecții învățate la SIAL Paris 2018

vineri, 2 noiembrie 2018

Expoziția internațională de produse alimentare SIAL a reunit peste 7.200 de expozanți din 119 țări la Parc des Expositions din Paris, pentru a prezenta cele mai recente produse din industria alimentară și a băuturilor.   Producătorii de carne și rețelele comerciale din întreaga lume au lansat vizitatorilor câteva subiecte presante din ultimul an, cum ar fi sistemele braziliene de siguranță alimentară și bolile animalelor, și...

Produsele Kosarom fac deliciul vizitatorilor târgului Indagra 2018

joi, 1 noiembrie 2018

Și în acest an, compania ieșeană Kosarom și-a expus produsele din carne la standul pe care îl are amenajat în pavilionul B1, făcând deliciul consumatorilor care le degustă și care, desigur, le cumpără.   Special pentru redacția revistei Meat.Milk, domnul Neculai Apostol-Președinte al grupului de firme Kosarom, ne-a declarat că, până în prezent, anul 2018 a fost favorabil:   ”Spre deosebire de alte firme de profil din...

Un angajat al Smithfield Foods-USA a urinat peste carnea de pe linia de producție

vineri, 26 octombrie 2018

Potrivit Global Meat News, Smithfield Foods-USA se află în plin scandal, după ce un angajat a urinat peste carnea aflată pe linia de producție. Ca urmare, Smithfield Foods a confirmat că a eliminat produse în valoare de cca 40.000 de lire de dolari din fabrica situată în statul Virginia.   Incidentul a dus la stoparea imediată a producției, ceea ce a dus la curățarea completă a liniei de procesare și a echipamentelor de...

IFFA 2019: Reuniunea la nivel înalt a Industriei mondiale a cărnii

miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat)  O nouă sală de expoziții, un aspect optimizat, un spațiu de expunere mai mare și înregistrări de la toți liderii de piață - acestea sunt semnele pozitive ale ediției celui mai mare târg al Industriei mondiale a Cărnii, IFFA 2019.   În acest fel, Industria demonstrează un angajament ferm față de cel mai mare târg comercial internațional și va face prezentarea pe o expunere mult mai substanțială de spațiu,...

Un restaurant din Helsinki a vândut burgeri cu gust de carne umană

joi, 11 octombrie 2018

Global Meat News informează că, timp de câteva ore, pe 4 octombrie, un restaurant din Narinkkatori Square, din centrul orașului Helsinki, a oferit gratuit tuturor celor interesați, burgeri cu gust de carne umană, cu precizarea prealabilă a "gustului special".   Distribuirea acestor burgeri a fost un spectacol organizat de bucătarul-șef de la Londra, Tom Wolfe, ca acțiune publicitară a noului sezon al serialului The Walking Dead...

INSSE: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna august

miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) În luna august 2018 faţă de luna iulie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine şi la porcine.   În comparaţie cu luna august 2017, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar pentru bovine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi...