Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne

Industria mondială a cărnii se concentrează pe sustenabilitate

miercuri, 27 noiembrie 2019

Din ce în ce mai multe companii de procesare a cărnii din întreaga lume își fixează obiective de sustenabilitate, cu actualizări care sunt publicate pe baza rezultatelor financiare, se arată într-o sitenză publicată de Global Meat News.   În SUA, Smithfield a investit sume importante pentru a se asigura că protejează mediul, lucrând la numeroase proiecte în același timp, deseori cu furnizorii de energie, arătând că o...

Atenție, Brazilia și-a crescut spectaculos nivelul exporturilor de carne

joi, 21 noiembrie 2019

Exporturile de carne braziliană au înregistrat vânzări record în luna octombrie, fiind determinate de creșterea cererii din China dar și de facilitățile tratatului Mercosur.   Conform datelor de la Secretariatul Comerțului Exterior, lansat de Asociația braziliană a exportatorilor de carne de vită (ABIEC), volumul de carne de vită exportat în octombrie a fost de 185.537 tone, cu o creștere de 15% față de aceeași perioadă a...

INS: Sacrificările și producția de carne în luna septembrie 2019

miercuri, 13 noiembrie 2019

Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna septembrie 2019 faţă de luna august 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.   În comparaţie cu luna septembrie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine şi la păsări şi au scăzut la porcine şi la ovine şi caprine. Detalii, în graficele de mai...

Top-ul vizibilității în on-line al mărcilor de carne, în luna octombrie 2019

vineri, 8 noiembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna octombrie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

INS: În 2018, a crescut consumul de carne și lactate

luni, 21 octombrie 2019

Pentru a marca Ziua Mondială a Alimentației, sărbătorită anual la 16 octombrie de majoritatea țărilor lumii începând din anul 1981, Institutul Național de Statistică pune la dispoziția publicului câteva aspecte relevante privind nivelul și structura consumului alimentar al locuitorilor României în anul 2018, așa cum rezultă acestea din cercetarea Ancheta Bugetelor de Familie privind veniturile și consumurile...

Top-ul vizibilității în on-line al mărcilor de carne, în luna septembrie 2019

vineri, 18 octombrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna septembrie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Punct și de la capăt, în agroindustria României

luni, 7 octombrie 2019

Se întâmplă uneori în viață, ba chiar e necesar, să te oprești, să te uiți la ce se întâmplă și să spui: ”Până aici!” Să vezi ce e bun, ce ai făcut bine, să bagi de seamă la ce ai greșit dar și la ce și la cine a greșit față de tine și să tragi linie, adunând și scăzând: Asta păstrez, asta elimin.   Iar asta nu e valabil doar în viața personală, ci și în economie. Ba chiar, pentru a păstra o economie...

Sectoarele de carne și lapte, între aparența bunăstării și iminența crizei

luni, 30 septembrie 2019

Din păcate, s-a ajuns în situația în care întreaga economie a României, întregul mediu de afaceri, așteaptă să retrăiască dramele din timpul crizei din 2008-2010. Totul pare în suspensie. Nimic nu se face și nimic nu se întâmplă, toată lumea e în așteptare. În așteptarea a ce!?, am întreba noi, dar suntem siguri că nimeni nu ar ști să ne răspundă. Asemeni economiei naționale, și sectoarele autohtone de carne și lapte...

Regionalizarea, factor în creșterea exporturilor de produse din carne și lapte

vineri, 27 septembrie 2019

(Autor: Stefan Vartaci) După Decembrie 1989, în numărul și structura populației României au avut loc schimbări importante. Nu se poate spune cu precizie câți români trăiesc în prezent în străinătate, însă, după unele aprecieri, numărul românilor care au părăsit România în acești 30 de ani este apreciat între patru și șase milioane. Părăsirea teritoriului României s-a produs în ritm accelerat, în special după intrarea...

Carnea produsă în 3D va fi disponibilă încă din anul 2020

joi, 26 septembrie 2019

Inovatorii de carne obținută cu ajutorul tehnologiei 3D Print, de la compania Redefine Meat, au anunțat finalizarea unei runde de finanțare de 6 milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei sale.   Condusă de CPT Capital, Hanaco Ventures, Grupul PHW, precum și investitori israelieni, compania va folosi banii pentru a-și finaliza imprimanta 3D, ca alternativă pentru carne, chiar din 2020.   Dezvoltată ca o...

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu

miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de lactate.   Constanță în producția de carne   Până în 2030, producția de carne a UE se...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019

luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export

vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de măgar. Fabricile aprobate pot exporta imediat.   Global Meat News informează că negocierile și...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna iulie 2019

marți, 27 august 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna iulie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna iunie 2019

joi, 11 iulie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna iunie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Comportamentul consumatorului european de carne și lactate

joi, 4 iulie 2019

La jumătatea lunii iunie a acestui an au fost publicate rezultatele a două cercetări de piață deosebit de importante, care au vizat comportamentul consumatorilor europeni de carne, produse din carne, lapte și lactate. Cercetarea care a vizat categoria Carne a fost efectuată în comun de compania GfK și Universintatea Wageningen din Olanda, iar cea care a vizat categoria Lapte-lactate, de Cargill și Eurostat. Iată, așadar, cum se comportă și...