Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne

Top-ul vizibilității în on-line al mărcilor de carne, în luna ianuarie 2020

joi, 13 februarie 2020

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna decembrie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Deficit în comerțul internațional cu produse din carne și pește

luni, 10 februarie 2020

Potrivit Institutului Național de statistică, România a exportat, în primele zece luni din 2019, preparate din carne şi peşte în sumă de 150,4 milioane euro, în creştere cu 6% comparativ cu anul anterior. Exporturile de preparate din carne şi peşte s-au îndreptat în procent de 98% spre piaţa Uniunii Europene (147,1 milioane euro valoarea exporturilor în ţările comunitare). În topul destinaţiilor s-au aflat Marea Britanie (exporturi...

Începutul unui sfârșit

vineri, 7 februarie 2020

Este clar, trăim începutul unui sfârșit. De regulă, finalul de an, cu Sărbătorile lui de iarnă și începutul unui an nou, aduc o notă de optimism, o adiere de speranță auto-indusă. Acum, însă, nu mai e nicio îndoială, suntem la un capăt de drum, pesimismul guvernează orice gest.   Apărute prin voia vremilor și inconștiența tuturor, pesta porcină africană și, iată, gripa aviară sosită din nou în România după 15...

Echilibrarea rolului ambalajelor cu reglementările de mediu

joi, 6 februarie 2020

Dacă ne gândim la principalul rol al ambalajului, pur și simplu spus, el menține avantajele procesării alimentelor după finalizarea procesului, permițându-le să călătorească în siguranță pe distanțe lungi, de la punctul de origine, și să fie încă sănătoase, la momentul consumului. Cu toate acestea, tehnologia de ambalare trebuie să echilibreze protecția cu alte probleme, inclusiv costurile cu energia și materialele, creșterea...

Patronatul cărnii din Noua Zeelandă salută Brexit-ul

miercuri, 5 februarie 2020

Patronatele din industriei neo-zeelandeze a cărnii a exprimat un sentiment de ușurare în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană săptămâna aceasta, deoarece oferă claritate asupra situației.   O declarație comună a Asociației Industrie a Carnei (MIA) și Beef - Lamb New Zealand (B - LNZ) a declarat că progresul „înlătură o parte din incertitudinea din jurul Brexit-ului și impactul asupra Noii...

Structura și secțiunile Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2020

vineri, 31 ianuarie 2020

În zilele de 7 și 8 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va avea loc cea de-a IX-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, cel mai important eveniment de profil al României, dedicat sectoarelor de carne și lapte. Conferința, care va purta titlul ”Realități și perspective ale sectoarelor de carne și lapte din România”, va avea următarea structură și următoarele...

Rezultatele controalelor ANPC efectuate cu ocazia Sarbatorilor de Iarnă

vineri, 31 ianuarie 2020

Comisarii ANPC au desfasurat actiuni de control la nivel national, care au vizat calitatea, modul de etichetare si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor de iarna. Au fost controlati 1442 operatori economici, constatandu-se abateri la 945 (~ 65,5%) dintre acestia.   A fost verificata o cantitate de cca. 93751 kg produse alimentare specifice sarbatorilor de iarna, constatandu-se ca cca. 17936 kg (19,13%) nu se...

Rezultatele controalelor ANPC în comerțul cu produse din carne

miercuri, 29 ianuarie 2020

In perioada 25.11-13.12.2019, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat, la nivel national, o serie de actiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor din carne.   Au fost controlati 977 operatori economici, dintre care la un numar de 663 (67,86  %) au fost constatate deficiente.   In cadrul actiunilor de control a fost...

Evoluția piețelor globale de carne, în 2020

miercuri, 29 ianuarie 2020

(Autor: Stefan Vartaci) Cum vor evolua afacerile globale pe piețele de carne și lapte, în anul 2020? Pentru a contura previziunile, am apelat la două surse de mare autoritate, USDA și Deloitte. Însă, dacă pe segmentul carne, cuvântul de ordine este China, pe zona laptelui, cuvântul ”ingeniozitate” este cel care va determina profitul în anul care de abia a început.   USDA: La porc, producția va scădea cu 10...

Top-ul vizibilității în on-line al mărcilor de carne, în luna decembrie 2019

marți, 14 ianuarie 2020

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna decembrie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Conferința Meat.Milk-ediția a IX-a, va avea loc în zilele de 7 și 8 mai 2020

luni, 13 ianuarie 2020

Agenția infoGROUP informează că a IX-a ediție a Expo-Conferintei Internationale Meat.Milk. se va desfășura în zilele de 7 și 8 mai 2020, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Ca de fiecare dată, evenimentul va reuni elita profesioniștilor din cele două sectoare, fie că ne referim la fermieri, procesatori, furnizori de tehnologii și materii prime, reprezentanți ai marelui retail, ai asociațiilor profesionale și ai autorităților...

Top-ul vizibilității în on-line al mărcilor de carne, în luna noiembrie 2019

miercuri, 11 decembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna noiembrie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Să spunem La Mulți Ani, Asociației Române a Cărnii!

marți, 10 decembrie 2019

Asociația Română a Cărnii, una dintre cele mai puternice organizații profesionale din România, sărbătorește în această perioadă 20 de ani de activitate, timp în care, prin intervențiile sale benefice în organizarea industriei specifice, dar și a mediului de afaceri, a fost determinantă în dezvoltarea economiei autohtone.   Numai și dacă facem referire la faptul că ARC, alături de Romalimenta, Rompan, APRIL, Pro Agro, APCPR...

Industria mondială a cărnii se concentrează pe sustenabilitate

miercuri, 27 noiembrie 2019

Din ce în ce mai multe companii de procesare a cărnii din întreaga lume își fixează obiective de sustenabilitate, cu actualizări care sunt publicate pe baza rezultatelor financiare, se arată într-o sitenză publicată de Global Meat News.   În SUA, Smithfield a investit sume importante pentru a se asigura că protejează mediul, lucrând la numeroase proiecte în același timp, deseori cu furnizorii de energie, arătând că o...

Atenție, Brazilia și-a crescut spectaculos nivelul exporturilor de carne

joi, 21 noiembrie 2019

Exporturile de carne braziliană au înregistrat vânzări record în luna octombrie, fiind determinate de creșterea cererii din China dar și de facilitățile tratatului Mercosur.   Conform datelor de la Secretariatul Comerțului Exterior, lansat de Asociația braziliană a exportatorilor de carne de vită (ABIEC), volumul de carne de vită exportat în octombrie a fost de 185.537 tone, cu o creștere de 15% față de aceeași perioadă a...

INS: Sacrificările și producția de carne în luna septembrie 2019

miercuri, 13 noiembrie 2019

Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna septembrie 2019 faţă de luna august 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.   În comparaţie cu luna septembrie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine şi la păsări şi au scăzut la porcine şi la ovine şi caprine. Detalii, în graficele de mai...