Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne

Senzori și indicatori în ambalarea activă a cărnii

miercuri, 13 martie 2019

Ambalajele tradiționale sunt în general utilizate pentru a proteja alimentele de factorii de mediu externi și pentru a oferi consumatorilor o utilizare ușoară. Însă, deși ambalajul tradițional este proiectat pentru a ajuta sistemele de distribuție, ele nu mai corespund cererilor consumatorilor de azi (Yam et al., 2015). Acum, ambalajul trebuie să îndeplinească scopuri noi, în afară de funcțiile sale principale, iar noile evoluții în...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în ianuarie (Infografic)

miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019 faţă de luna decembrie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la păsări şi au scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În comparaţie cu luna ianuarie 2018, numărul sacrificărilor a crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la porcine; greutatea în carcasă a crescut la bovine şi la păsări, iar la porcine şi la ovine şi...

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019

luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului, reprezentanții firmei Sergiana vor invita participanții să deguste din cele mai noi și cele mai gustoase...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului

joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei de claritate din jurul Brexit.   Nick Allen, directorul executiv al BMPA, a declarat, citat de...

IFFA 2019 – Digitalizarea comerțului cu carne

miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) La târgul IFFA 2019, din Frankfurt am Main, în perioada 4-9 mai, profesioniștii din sectorul măcelăriilor și al prelucrării cărnii vor putea afla mai multe informații despre modul în care practicile tradiționale și viitoare vor evolua în relațiile comerciale.   Revoluția digitală și o gamă largă de posibilități care o duc deschid un nou potențial și o mulțime de oportunități pentru macelarul artizan. IFFA...

Rusia extinde embargoul asupra producătorilor de carne din UE și Occident

luni, 4 martie 2019

Serviciul Federal Federal al Vămilor (FCS) a propus extinderea embargoului alimentar din 2014, pentru a interzice importurile de orice fel de carne și material de reproducere livrate țării de către SUA, Uniunea Europeană, Canada, Australia, Norvegia, Ucraina și alte state.   Dacă vor fi aprobate, noile restricții ar putea afecta importurile a aproape 600.000 de tone de produse pe an, în valoare totală de 1,2 miliarde...

Sergiana înseamnă Dinamică şi Responsabilitate

joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În 25 de ani de existenţă, Sergiana a parcurs un traseu spectaculos, într-un ritm alert, cel mai adesea cu mai multe proiecte de anvergură lansate simultan pe direcţii de dezvoltare diferite.   Aşa s-a ajuns la un sistem integrat de la cultura cerealelor şi producerea furajelor, până la producţia şi comercializarea cărnii şi a preparatelor din carne, alături de o retea de restaurante. Totul într-un proces dinamic ce...

Noutăți tehnologice la Meat Milk 2019

luni, 18 februarie 2019

Ca în fiecare an, Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2019 va aduce în fața participanților cele mai noi informații din domeniul tehnologic.   Potrivit programului anunțat, ziua de 30 mai va fi rezervată prezentărilor de companii. Ca urmare, cele mai prestigioase firme își vor prezenta activitatea, precum și ultimele noutăți, în cadrul Ședinței generale, prima parte fiind rezervată partenerului Platinum, Cris-Tim, și...

Cris-Tim a devenit Partener Platinum al Conferinței Meat.Milk 2019

vineri, 15 februarie 2019

Una dintre cele mai mari companii de procesare a cărnii din România, Cris-Tim, a devenit Partenerul Platinum al Expo-Conferinței Internaționale Meat Milk 2019, care se va desfășura sub titlul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne și lapte”, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Prezența companiei Cris-Tim la eveniment va fi deosebit de consistentă. Astfel,...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna ianuarie

miercuri, 13 februarie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna ianuarie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Au început înscrierile la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019!

vineri, 25 ianuarie 2019

Expo-Conferinta Internationala Meat.Milk., editia a VIII-a, 30-31 mai 2019, Hotel Alpin Poiana Brasov Protejarea interesului national in conditiile globalizarii sectoarelor de carne si lapte   Agentia infoGROUP invita fermierii, procesatorii si specialistii din Industriile de Lapte si Carne ale Romaniei, reprezentanti ai retail-ului, precum si pe cei din domeniile adiacente, sa participe la cea de-a VIII-a editie a Expo-Conferintei...

Percepția senzorială, noua atitudine a consumatorului de carne și inovația

vineri, 18 ianuarie 2019

Într-o lume globalizată și digitizată, consumatorul contemporan de carne este asaltat de o avalanșă de informații provenite de la autorități guvernamentale de sănătate, experți în nutriție, guru de diete auto-stil, jurnaliști, companii de cercetare a pieței, bucătari celebrii, suporteri ai mișcărilor de mediu și apărători ai drepturilor animalelor, acțiuni de lobby ale veganilor și vegetarienilor, bloggeri și participanți la...

ANPC a verificat comercializarea produselor din carne la nivel național

miercuri, 16 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 24.10 – 09.11.2018, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat tematica de control referitoare la modul de respectare a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Controlul s-a desfăşurat la nivel naţional și au rezultat următoarele date:   Au fost controlaţi  1.127 operatori economici, dintre care la un număr de...

ANPC: Nereguli în comercializarea produselor alimentare, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

marți, 8 ianuarie 2019

(Comunicat) Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au efectuat un numar de 7 actiuni de control, la nivelul intregii tari, referitor la respectarea prevederilor legale privind conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a alimentelor specifice sarbatorilor de iarna.   Controlul a urmărit produsele: carne preambalată, produse zaharoase, ciocolată şi produse din ciocolată, produse de patiserie....

Cum va evolua industria globală a cărnii în 2019?

marți, 8 ianuarie 2019

Acum, că anul 2019 a sosit, se poate spune că anul 2018 a fost cu siguranță o perioadă de maxime și scăderi pentru industria internațională a cărnii. Dar, care sunt reperele semnificative în 2019? Iată o analiză publicată de Global Meat News.   Industria internațională a cărnii se confruntă cu o schimbare masivă și a asistat la o evoluție ontradictorie. Cu toate acestea, au existat și o serie de câștigători, cu noi...

Revista Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

vineri, 21 decembrie 2018

Dragi prieteni, mai sunt câteva zile până la minunata sărbătoare a nașterii Mântuitorului și a Anului Nou.   Pentru noi, cei de la agenția infoGROUP, editor al revistei Meat.Milk, anul 2018 a fost, probabil, cel mai frumos, cel mai bun și, datorită vremurilor, și cel mai interesant de până acum. Peste toate, însă, a fost și anul în care, pe dumneavoastră, v-am simțit mai aproape de noi ca oricând, semn că munca noastră...