Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne

Un raport Sainsbury prezice revoluția consumului de carne

joi, 23 mai 2019

Cumpărarea unei bucăți de carne la supermarket ar putea deveni o amintire, până în 2050, potrivit raportului Sainsbury's Future of Food, dat publicității recent.   Cercetarea, publicată la cea de-a 150-a aniversare a rețelei de magazine, a examinat tendințele macro, studiile științifice și creșterea gradului de conștientizare a mediului, pentru a determina modul în care prepararea și consumul de alimente ar putea evolua până...

Cele două jumătăți ale afacerilor cu lapte și carne din România

vineri, 17 mai 2019

Prima jumătate a anului 2019 s-a dovedit a fi total bulversantă pentru oamenii de afaceri din zona cărnii și a laptelui din România, dar și din cea a marelui retail, și nu din vina lor. Început, oricum, haotic, mai ales pentru fermierii producători de carne de porc și pentru procesatorii de carne, dar și pentru piața lactatelor, 2019 se dovedește a fi un an dificil, în ciuda unor succese singulare.   Piața cărnii de porc e în...

Meat.Milk 2019: Secțiunea Expo, un punct central al evenimentului

marți, 14 mai 2019

Secțiunea Expo a conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi și în acest an unul dintre punctele centrale ale evenimentului.   În momentul de față, agenția infoGROUP anunță că toate standurile de expunere au fost ocupate, ba, mai mult, numărul lor a fost suplimentat față de edițiile precedente.   La standuri, elita procesatorilor de...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna aprilie 2019

vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna aprilie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în luna martie (Infografic)

joi, 9 mai 2019

(Comunicat) În luna martie 2019 faţă de luna februarie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine.   În comparaţie cu luna martie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale; la păsări, numărul sacrificărilor a rămas constant, iar greutatea în carcasă a crescut. Detalii în...

Comportamentul consumatorului român în 2019

joi, 9 mai 2019

Schimbarea climatului economic, din vara lui 2018 și până acum, a determinat și schimbarea comportamentului consumatorului român. La aceasta au contrinuit și alți factori care conturează un alt profil, cu totul surprinzător, într-un timp atât de scurt. Însă, modificarea este absolut de înțeles, dacă parcurgem ultimele analize efectuate de iSense Solutions.   Nebuni după credite   Pentru a determina mai precis ce a...

Producția rusă de carne beneficiază de o creștere a exporturilor

miercuri, 17 aprilie 2019

Este posibil ca Rusia să înregistreze o creștere moderată a producției de păsări de curte, de carne de porc și de carne de vită în 2019, deoarece aceasta se bazează pe o expansiune rapidă a exporturilor și pe sprijinul continuu al statului, a estimat Ministerul rus al Agriculturii, citat de Novosti.   Exporturile de pasari de curte din Rusia din acest an sunt de asteptat sa ajunga la 975 milioane de dolari, in valoare, ceea ce ar...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna martie 2019

luni, 15 aprilie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna martie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Canada încurajează imigrația specialiștilor în procesarea cărnii

miercuri, 10 aprilie 2019

Consiliul Canadian al Cărnii (CMC) a salutat miscarea Guvernului de la Otawa care a introdus un program pilot de imigrare de trei ani, pentru a sprijini imigrația specialiștilor și muncitorilor non-sezonieri, cu norma intreaga și care sa includa o cale catre rezidenta permanenta, pentru a fi angajați de companiile de procesare a cărnii.   CMC a declarat că a susținut necesitatea unui astfel de program care să ajute sectorul să se...

Senzori și indicatori în ambalarea activă a cărnii

miercuri, 13 martie 2019

Ambalajele tradiționale sunt în general utilizate pentru a proteja alimentele de factorii de mediu externi și pentru a oferi consumatorilor o utilizare ușoară. Însă, deși ambalajul tradițional este proiectat pentru a ajuta sistemele de distribuție, ele nu mai corespund cererilor consumatorilor de azi (Yam et al., 2015). Acum, ambalajul trebuie să îndeplinească scopuri noi, în afară de funcțiile sale principale, iar noile evoluții în...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în ianuarie (Infografic)

miercuri, 13 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019 faţă de luna decembrie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la păsări şi au scăzut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine.   În comparaţie cu luna ianuarie 2018, numărul sacrificărilor a crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la porcine; greutatea în carcasă a crescut la bovine şi la păsări, iar la porcine şi la ovine şi...

Sergiana va participa și va expune la Meat Milk 2019

luni, 11 martie 2019

Una dintre companiile de elită din sectorul de procesare a cărnii, Sergiana Poiana Mărului, va participa și în acest an la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care își va desfășura cea de-a VIII-a ediție în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Astfel, în cele două zile ale evenimentului, reprezentanții firmei Sergiana vor invita participanții să deguste din cele mai noi și cele mai gustoase...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului

joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei de claritate din jurul Brexit.   Nick Allen, directorul executiv al BMPA, a declarat, citat de...

IFFA 2019 – Digitalizarea comerțului cu carne

miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) La târgul IFFA 2019, din Frankfurt am Main, în perioada 4-9 mai, profesioniștii din sectorul măcelăriilor și al prelucrării cărnii vor putea afla mai multe informații despre modul în care practicile tradiționale și viitoare vor evolua în relațiile comerciale.   Revoluția digitală și o gamă largă de posibilități care o duc deschid un nou potențial și o mulțime de oportunități pentru macelarul artizan. IFFA...

Rusia extinde embargoul asupra producătorilor de carne din UE și Occident

luni, 4 martie 2019

Serviciul Federal Federal al Vămilor (FCS) a propus extinderea embargoului alimentar din 2014, pentru a interzice importurile de orice fel de carne și material de reproducere livrate țării de către SUA, Uniunea Europeană, Canada, Australia, Norvegia, Ucraina și alte state.   Dacă vor fi aprobate, noile restricții ar putea afecta importurile a aproape 600.000 de tone de produse pe an, în valoare totală de 1,2 miliarde...

Sergiana înseamnă Dinamică şi Responsabilitate

joi, 28 februarie 2019

(Comunicat) În 25 de ani de existenţă, Sergiana a parcurs un traseu spectaculos, într-un ritm alert, cel mai adesea cu mai multe proiecte de anvergură lansate simultan pe direcţii de dezvoltare diferite.   Aşa s-a ajuns la un sistem integrat de la cultura cerealelor şi producerea furajelor, până la producţia şi comercializarea cărnii şi a preparatelor din carne, alături de o retea de restaurante. Totul într-un proces dinamic ce...