Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Carne

Punct și de la capăt, în agroindustria României

luni, 7 octombrie 2019

Se întâmplă uneori în viață, ba chiar e necesar, să te oprești, să te uiți la ce se întâmplă și să spui: ”Până aici!” Să vezi ce e bun, ce ai făcut bine, să bagi de seamă la ce ai greșit dar și la ce și la cine a greșit față de tine și să tragi linie, adunând și scăzând: Asta păstrez, asta elimin.   Iar asta nu e valabil doar în viața personală, ci și în economie. Ba chiar, pentru a păstra o economie...

Sectoarele de carne și lapte, între aparența bunăstării și iminența crizei

luni, 30 septembrie 2019

Din păcate, s-a ajuns în situația în care întreaga economie a României, întregul mediu de afaceri, așteaptă să retrăiască dramele din timpul crizei din 2008-2010. Totul pare în suspensie. Nimic nu se face și nimic nu se întâmplă, toată lumea e în așteptare. În așteptarea a ce!?, am întreba noi, dar suntem siguri că nimeni nu ar ști să ne răspundă. Asemeni economiei naționale, și sectoarele autohtone de carne și lapte...

Regionalizarea, factor în creșterea exporturilor de produse din carne și lapte

vineri, 27 septembrie 2019

(Autor: Stefan Vartaci) După Decembrie 1989, în numărul și structura populației României au avut loc schimbări importante. Nu se poate spune cu precizie câți români trăiesc în prezent în străinătate, însă, după unele aprecieri, numărul românilor care au părăsit România în acești 30 de ani este apreciat între patru și șase milioane. Părăsirea teritoriului României s-a produs în ritm accelerat, în special după intrarea...

Carnea produsă în 3D va fi disponibilă încă din anul 2020

joi, 26 septembrie 2019

Inovatorii de carne obținută cu ajutorul tehnologiei 3D Print, de la compania Redefine Meat, au anunțat finalizarea unei runde de finanțare de 6 milioane de dolari pentru a ajuta la dezvoltarea tehnologiei sale.   Condusă de CPT Capital, Hanaco Ventures, Grupul PHW, precum și investitori israelieni, compania va folosi banii pentru a-și finaliza imprimanta 3D, ca alternativă pentru carne, chiar din 2020.   Dezvoltată ca o...

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu

miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de lactate.   Constanță în producția de carne   Până în 2030, producția de carne a UE se...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019

luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export

vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de măgar. Fabricile aprobate pot exporta imediat.   Global Meat News informează că negocierile și...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna iulie 2019

marți, 27 august 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna iulie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna iunie 2019

joi, 11 iulie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna iunie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...

Comportamentul consumatorului european de carne și lactate

joi, 4 iulie 2019

La jumătatea lunii iunie a acestui an au fost publicate rezultatele a două cercetări de piață deosebit de importante, care au vizat comportamentul consumatorilor europeni de carne, produse din carne, lapte și lactate. Cercetarea care a vizat categoria Carne a fost efectuată în comun de compania GfK și Universintatea Wageningen din Olanda, iar cea care a vizat categoria Lapte-lactate, de Cargill și Eurostat. Iată, așadar, cum se comportă și...

INSSE: Producţia de carne, lapte și lactate în anul 2018

miercuri, 3 iulie 2019

În anul 2018, comparativ cu anul 2017, sacrificările de porcine, ovine, caprine şi păsări în unităţile industriale (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă, în timp ce sacrificările de bovine au înregistrat o tendinţă descendentă.  Producţia de lapte colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile industriale procesatoare a crescut în anul 2018 faţă de anul...

Reacțiile chimice și modificarea aromelor cărnii gătite

miercuri, 3 iulie 2019

Cu excepția cărnii tartar, delicatețea cunoscută și sub denumirea de ”friptura canibalului”, omul civilizat preferă să consume, în cea mai mare parte, carnea expusă la un anumit grad de căldură. O astfel de expunere modifică umiditatea, culoarea, dimensiunea și forma și, cel mai important, din punctul nostru de vedere, aroma. Aceste modificări ale aromei depind de cantitatea și tipul de căldură aplicate. Aroma obținută prin...

Carnea și provocările viitorului

vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și cerințele alimentare ale unei populații prezise la mijlocul secolului la 10 miliarde de persoane. Uriașa problemă, însă, este aceea de a le obține într-o manieră sănătoasă și durabilă. Ce-a de-a IV-a revoluție industrială, cum este...

Mintel: Avantajul ambalajelor interconectate

vineri, 14 iunie 2019

Ambalajul interconectat devine din ce în ce mai necesar, fapt determinat de la fel de necesara conectare la nivel mondial, la economia globală, și în concordanță cu lumea on-line. Ca urmare, companiile au numeroase opțiuni de interconectare a ambalajului, deci, a produsului: coduri QR și alți markeri grafici, comunicarea NFC, Identificarea frecventei radio (RFID), bluetooth, realitatea augmentată (AR) etc. Dar, care este viitorul? Mintel oferă...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în aprilie 2019 (Infografic)

luni, 10 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019 faţă de luna martie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la toate speciile de animale şi la păsări.   În comparaţie cu luna aprilie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine, caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine; la porcine, numărul sacrificărilor a rămas constant, iar greutatea în carcasă a crescut. Date suplimentare in...

Top-ul vizibilității în on-line a mărcilor de carne în luna mai 2019

vineri, 7 iunie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna mai 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de carne sunt prezentate mai jos in doua...