Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Carne

Investitori chinezi vor investi 1 miliard de dolari în fabricile de carne din Belarus

miercuri, 9 august 2017

Grupul chinez Xinrongji Holding Group și grupul DRex Food Group vor dezvolta mai multe proiecte în industria păsărilor de curte din Belarus și în sectorul creșterii animalelor, în valoare totală de 1 miliard de dolari. Vestea a venit după o întâlnire între companiile amintite și ministrul Agriculturii și Alimentelor, Leonid Zayats.   Belarus a exportat produse agricole în China în valoare de 4,2 milioane de dolari în primul...

Carne „artificială” de pasăre, rață și de miel? Da, există

luni, 31 iulie 2017

Compania Memphis Meats a anunțat în cursul lunii mai că a reușit să realizeze carne de pui și rață din celulele culturilor fiecărei păsări, producând ”păsări de curte curate”. Cu această ocazie, prin intermediul publicației Science Magazin, firma a oferit detalii cu privire la unele dintre provocările de reglementare și la întrebările cu care se confruntă companiile care promovează producția de carne...

Producția de carne din Rusia crește mai ceva ca traiectoriile rachetelor Soyuz

miercuri, 19 iulie 2017

Producția de carne a Rusiei crește spectaculos și în mod continuu. Astfel, potrivit datelor oficiale moscovite, citate de Global Meat News, producția de păsări de curte e mai mare cu 5,7%, producția de carne de porc, cu 5,7%, iar producția de carne de vită cu 1,1% în perioada ianuarie-mai 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit estimărilor recente ale Serviciului Statistic de Stat al Rusiei (Rostat).   În...

Domnul Răzvan Furtună este noul CFO al companiei Cris-Tim

miercuri, 19 iulie 2017

Începând de ieri, domnul Răzvan Furtună este noul CFO al prestigioasei companii Cris-Tim, părăsind astfel funcția de Head of Private Banking BCR, pe care a deținut-o până de curând.   Contactat de redacția revistei Meat.Milk., domnul Furtună ne-a declarat: ”Pentru mine este o schimbare majoră, după o lungă activitate derulată în sistemul bancar. Dar, după negocieri care au început acum două luni, am acceptat provocarea...

Top-ul lunii iunie al celor mai vizibile mărci de produse din carne în on-line

vineri, 7 iulie 2017

Top-ul lunii iunie al celor mai vizibile mărci de produse din carne, in on-line si pe Facebook, este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks.   Datele pentru brandurile din categoria carne&mezeluri sunt prezentate mai jos, pentru fiecare indicator.   Indicatori   Top expresii reprezinta defalcarea pe brandurile luate in considerare pentru...

INSSE: În mai, cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a crescut cu 14 %

miercuri, 5 iulie 2017

Potrivit INSSE, în luna mai 2017, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul  a crescut faţă de luna mai 2016 cu 14,0%.    În luna mai 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului  cu autovehicule  şi motociclete) faţă de luna  precedentă a crescut  atât ca  serie brută cu 4,0%  ...

A crescut consumul. Dar profitul firmelor de carne și lactate?

miercuri, 5 iulie 2017

Suntem un popor gurmand, căruia îi place să mânânce bine, produse de calitate și dacă se poate, cât mai ieftin. Dacă la consumul de carne de capră și oaie nu excelăm, nu același lucru se poate spune despre consumul cărnii de porc și pasăre și, la mare distanță, carne de vită sau oaie, iar în privința lactatelor, laptele rămâne pe primul loc în coșul zilnic al românilor, alături de brânză, unt și, mai nou, kefir. Cum se...

INSSE: Producția de carne și lapte în 2016 (Infografic)

vineri, 30 iunie 2017

Potrivit INSSE, în  anul  2016  faţǎ  de  anul  2015, producţia  totală de carne de porcine a crescut cu 4,6%. În anul 2016 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării  pentru consum a crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi a scăzut la păsări.  ...

Efectul ambalării MAP asupra produselor din carne și pește

joi, 29 iunie 2017

Ambalarea în atmosferă controlată a devenit larg răspândită, această tehnologie oferind foarte multe avantaje, care încep cu mărirea duratei de viață a produslui la raft, și terminând cu elementul cel mai important, respectarea deplină a siguranței alimentare. Cu toate acestea, tehnologia MAP ridică încă unele probleme de care procesatorii de carne sau cei de pește, trebuie să țină cont. Iată care sunt avertismentele pentru fiecare...

Despre ”eticheta curată”-Concluzii pe o temă la zi

vineri, 23 iunie 2017

Anul trecut, domnul Radu Timiș-Președinte al Grupului de firme Cris-Tim, anunța că intenționează să elimine cât mai mulți aditivi din produsele realizate în fabricile sale. Mai mult, domnia sa a declarat că îi va îndemna pe toți membri ARC să procedeze la fel. Am salutat entuziast inițiativa. În primăvară, când a anunțat că trece pe producția de ”clean label”, l-am felicitat din nou, cu sinceritate. Concomitent, Cris-Tim a...

Paul Anghel, ANPC: Legal, nu există noțiunea de ”etichetă curată”

joi, 22 iunie 2017

În continuarea seriei de mini-interviuri, pe tema noțiunii de ”etichetă curată”, ne-am adresat domnului Paul Anghel-Director General al ANPC. Iată declarația domniei sale:   ”Din punct de vedere legislativ, nu avem ceea ce se numește ”etichetă curată”. Singura legislație aplicabilă în acest moment, pe segmentul la care ne referim, este Regulamentul European 1169, inclusiv Tabelul valorilor nutriționale. Din punct de...

Brexit: Theresa May, îndemnată de producătorii britanici să abandoneze linia ”hard”

miercuri, 21 iunie 2017

Începerea negocierilor de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, în condițiile în care Premierul britanic, Theresa May, a pierdut majoritatea, ar putea atenua retorica Hard-Brexit a guvernului de la Londra, fapt de care va beneficia industria cărnii din UK, dar și din Uniunea Europeană, susțin specialiștii de la Global Meat News.   ”Acum, putem identifica oportunități pentru sectorul de proteine ​​animale”, a...

Jean-Luc Mériaux-UECVB: Trebuie să ajungem urgent la o înțelegere cu UK

miercuri, 14 iunie 2017

Rezultatul alegerilor parlamentare din UK a determinat noi reaacții ale fermierilor și procesatorilor de carne din Regat, mai ales că, foarte probabil, exportatorii de carne de acolo ar putea fi nevoiți să negocieze tarife comerciale cu peste 100 de țări, la ieșirea din Uniunea Europeană (UE) la 29 martie 2019.   Țara se confruntă cu sarcina complexă de a ajunge la noi tarife cu membrii Organizației Mondiale a Comerțului (OMC)...

Grăsimile, esențiale pentru procesarea cărnii și sănătatea consumatorilor

miercuri, 14 iunie 2017

Contrazicând ultimele tendințe care îndeamnă la o dietă fără grăsimi sau chiar fără carne, FAO Corporate a publicat în cursul lunii mai 2017 un studiu în care se relevă, pe de o parte, caracterul esențial al utilizării grăsimilor în fabricarea produselor din carne, iar, pe de altă parte, avantajele pe care consumatorii le pot avea, dacă nu evită aceste grăsimi.   Caracteristici generale   Țesuturile grase sunt o...

INSSE: Producția de carne la 30 aprilie 2017 (Infografic)

joi, 8 iunie 2017

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, în luna aprilie 2017 faţă de luna precedentă, numărul ovinelor şi caprinelor sacrificate a crescut de peste 7 ori.   În luna aprilie 2017 faţă de luna martie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă a acestora au crescut la bovine, la porcine, la ovine şi caprine, iar la păsări au scăzut.   În comparaţie cu luna aprilie 2016, numărul sacrificărilor şi...

INSSE: În 2016, venitul mediu pe gospodărie a fost de 2945 de lei

miercuri, 7 iunie 2017

Conform INSSE, veniturile totale medii lunare au reprezentat în anul 2016, în termeni nominali, 2945 lei pe gospodărie şi 1112 lei pe persoană.     Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în anul 2016, în medie, de 2524 lei lunar pe gospodărie (953 lei pe persoană) şi au reprezentat 85,7% din nivelul veniturilor totale, în scădere cu 1,8 puncte procentuale faţă de anul 2015.   - veniturile băneşti au fost, în...