Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Carne

Un restaurant din Helsinki a vândut burgeri cu gust de carne umană

joi, 11 octombrie 2018

Global Meat News informează că, timp de câteva ore, pe 4 octombrie, un restaurant din Narinkkatori Square, din centrul orașului Helsinki, a oferit gratuit tuturor celor interesați, burgeri cu gust de carne umană, cu precizarea prealabilă a "gustului special".   Distribuirea acestor burgeri a fost un spectacol organizat de bucătarul-șef de la Londra, Tom Wolfe, ca acțiune publicitară a noului sezon al serialului The Walking Dead...

INSSE: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna august

miercuri, 10 octombrie 2018

(Comunicat) În luna august 2018 faţă de luna iulie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine şi la porcine.   În comparaţie cu luna august 2017, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar pentru bovine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi...

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%

luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian, care avertizează: Până în anul 2050, producția de carne și lapte a Uniunii Europene trebuie redusă cu 50 %!   Însă, presiunea asupra...

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?

vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne, haosul pare a fi instalat din cauza evoluției pestei porcine africane. Așadar, haideți să vedem cum stăm și, mai ales, haideți să încercăm să vedem unde vom fi.   Care erau previziunile în primăvară?   Pentru...

Guvernul facilitează promovarea companiilor românești pe piețele externe

miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat) Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat anunță lansarea sesiunii de înscrieri aferente Programului de Internaționalizare 2018.   Înscrierile în program se acceptă on-line începând cu data de luni, 17.09.2018, ora 10:00. Față de anul trecut, modul de aplicare și procesul de decontare s-au simplificat mult, iar ajutorul se acordă, începând cu acest an, sub formă de sumă fixă, de tip sprijin...

SIAL 2018: Prezență record a companiilor românești

miercuri, 12 septembrie 2018

În perioada 21-25 octombrie, la Paris, sub genericul ”Privind în viitor”, va avea loc SIAL 2018, cel mai mare târg internațional al anului, dedicat Industriei Alimentare. La eveniment s-au înscris până acum 7200 de companii din întreaga lume, mai precis, din 105 țări, la care se adaugă 120 de delegații oficiale.   Organizatorii speră că numărul vizitatorilor va depăși cifra de 160.000, câți și-au achiziționat bilete...

INSSE: Sacrificările şi producţia de carne în luna iulie 2018 (Infografic)

miercuri, 12 septembrie 2018

(Comunicat)  În luna iulie 2018 faţă de luna iunie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi caprine au scăzut.   În comparaţie cu luna iulie 2017, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi caprine au scăzut.   Notă: Termenul de „carcasă”:   a)...

Regionalizarea, noul marketing al micilor procesatori de carne

miercuri, 12 septembrie 2018

Autor: Ștefan Vârtaci În ultimii ani se observă existenţa unei tendințe pronunţate în direcţia concentrării producţiei și desfacerii în mâinile unor grupuri care se înscriu într-o tendinţă și mai mare, răspândită pe plan mondial. Să luăm exemplul Germaniei, care deţine în Europa locul întâi în procesarea cărnii. Dacă, acum patruzeci-cincizeci de ani, în Germania existau 20-25.000 de producători, numărul acestora a...

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor

luni, 10 septembrie 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost prezenți la cel de al 28-lea Forum Economic organizat de Institutul pentru Studii Estice la Krynica în Republica Polonia.   Dezbaterile au privit teme de maximă actualitate precum viitorul arhitecturii europene, migrația și...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august

luni, 10 septembrie 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele sunt prezentate mai jos in doua clasamente.   Indicatori   Top expresii reprezinta defalcarea...

Kelso Consulting: Finanțarea unităților de procesare a produselor agricole

vineri, 7 septembrie 2018

Fie că vrei să înființezi o fabrică nou sau să dezvolți și să modernizezi o fabrică existentă pentru procesarea produselor agricole, poti acum să obții până la 50% din valoarea investiției.    Termen de depunere a proiectelor  - 31.01.2019 Investițiile finanțate sunt pentru: - construcții de spații de producție și branșamente - echipamente tehnologice, mașini și utilaje de...

Carnea de laborator poate transforma radical economia mondială

miercuri, 5 septembrie 2018

Raportul intitulat "Perspectivele cărnii obținută în laborator" susține că disponibilitatea de astfel de produs ar putea însemna o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură de la 78, la 96%, folosind 99% mai puțin teren.   Raportul la care face referire Global Meat News susține că cererile de carne obținută de la animale crescute în sistem intensiv, cum ar ficarnea de vită, ocupă un hectar întreg pentru a...

Eurostat: În Luxemburg este cea mai scumpă carne din UE

miercuri, 29 august 2018

Potrivit analizelor Eurostat, care a făcut media prețurilor la principalele categorii de carne și produse din carne (vită, porc, pasăre), Luxemburgul este țara cu cele mai mari prețuri la carne din UE. Conform datelor, în 2017, Luxemburgul a avut prețuri pentru carne mai mari cu peste 41%, decât media UE.   Austria se situează pe locul doi, prețurile fiind cu cca 39% mai mari, față de media UE. Anterior, în anul 2016, Danemarca a...

INSSE: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata în luna mai 2018

luni, 30 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului...

INSSE: Valoarea producţiei pe ramuri agricole în anul 2017

joi, 26 iulie 2018

(Comunicat)  În anul 2017, valoarea producţiei ramurii agricole a crescut cu 12,5% comparativ cu anul precedent.  Producția vegetală a crescut cu 19,5%, în timp ce producţia animală a scăzut cu 0,4%, iar serviciile agricole cu 1,0%.   Structura valorii producţiei animale la principalele specii şi grupe de produse prezintă următoarele diferenţe faţă de anul precedent. La porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale. La...

Rusia extinde embargoul asupra cărnii din Uniunea Europeană

vineri, 20 iulie 2018

Global Meat News informează că guvernul moscovit a decis extinderea a embargoului asupra cărnii de porc și a produselor din carne din Uniunea Europeană. Făzând o declarație pe această temă, Vladimir Putin a argumentat că prelungirea va avea un impact pozitiv asupra sectorului rusesc de carne.   Ca urmare, industria cărnii din Rusia și Uniunea Europeană încep să accepte interdicția Rusiei privind carnea și șeptelul ca un fapt...