Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Comigel

Horsegate-Cum a fost și la ce s-a ajuns

miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, eglish version too) Început cu o știre aproape banală apărută în presa britanică, scandalul cărnii de cal, ”Horsegate”, așa cum a fost el botezat ulterior, avea să dea peste cap întregul sector de carne din Europa. Testele ADN impuse de Comisia Europeană pentru produsele din carne au scos la iveală grave deficiențe în mai toate țările, deficiențe care s-au dovedit a ține de penal. În unele țări, s-a lăsat cu arestări...

Măgării românești pe seama cărnii de cal

joi, 21 februarie 2013

Ca și cum nu ne-ar fi fost de-ajuns scandalul internațional în care am fost implicați fără a avea vreo vină, dacă Franța își are faliții săi (Sanghero), dacă Luxemburgul își are faliții săi (Comigel), dacă până și Marea Britanie își are faliții săi, de acum arestați, noi de ce să nu avem faliții noștri, când e vorba de carne de cal și etichetare și de ce să nu dăm argumente tabloidelor occidentale care ne bălăcăresc,...

Firmele românești nu sunt vinovate în scandalul cărnii de cal

marți, 12 februarie 2013

”Dincolo de tot felul de interese , politice sau economice, este evident că undeva, pe traseu, s-a produs o ruptură sau mai bine-zis o fraudă”, după cum a declarat ieri,  Comisarul European Dacian Cioloş, la sosirea în România, cu ocazia unei vizite de trei zile pe care o efectuează la invitația MADR și a Guvernului. Autorităţile române susţin că „nu există niciun indiciu care să confime că etichetarea greşită a avut loc în...

Minciunile francezilor în scandalul cărnii de cal

marți, 12 februarie 2013

Presa franceză, dar și reprezentanții firmelor Comigel și Spanghero, se întrec în acuze nefondate îndreptate împotriva firmelor românești. Astfel, în mod cu totul eronat, ei susțin următoarele neadevăruri: Carnea de cal ar fi plecat din România tocată. În mod real, procesarea a avut loc în străinătate. Chiar şi pentru un măcelar fără experienţă nu este greu să vadă diferenţele dintre carnea de cal şi cea de vită. Deşi...

Ponta, furios că s-a dat vina pe România în scandalul cărnii de cal

luni, 11 februarie 2013

Premierul Ponta a declarat, luni, la Ministerul Agriculturii, că este "furios" că firmele franceze au dat vina pe România în scandalul lasagnei cu carne de cal şi a subliniat că România nu va accepta statutul de "suspectul de serviciu din Europa de Est". În cadrul conferinţei de presă la care a participat alături de Daniel Constantin, Ponta a fost întrebat de un jurnalist străin dacă e furios că se dă vina pe România, dat fiind că,...

Olimpiu Șoneriu, CarmOlimp: ”Atacul asupra României e rușinos”

luni, 11 februarie 2013

La rândul său, Olimpiu Şoneriu, directorul general al grupului CarmOlimp, un business de aproximativ 25 mil. euro, care procesează şi carne de cal, spune că declaraţiile re­prezentanţilor companiei franceze Spanghero repre­zintă un atac serios asupra jucătorilor din industria locală a cărnii. „Ţinând cont de faptul că în România sunt peste 20 de unităţi autorizate pentru sacrificarea cabalinelor şi că alinierea noastră rapidă...