Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Conserve

Vascar anunță o creștere de 18% a cifrei de afaceri

miercuri, 14 noiembrie 2018

(Comunicat) Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve,  anunță o creștere de 18% a cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2018 față de perioada similară a anului trecut, în contextul diversificării portofoliului și extinderii distribuției în capitală și la nivel național.   În volum, cea mai mare creștere procentuală este înregistrată de segmentul de carne fresh, +34%, în condițiile...

Vascar a terminat anul 2016 cu o creștere de 12 %

miercuri, 11 ianuarie 2017

Vascar, producătorul moldovean de conserve, preparate din carne și mâncăruri, anunţă o creştere de 12% a cifrei de afaceri în 2016, faţă de 2015, grație unui management performant și a optimizării costurilor. Concomitent, Vascar anunță extinderea operațiunilor de retail, investiția în dezvoltarea rețelei proprii de magazine și dezvoltarea relațiilor de export.  Segmentul preparatelor din carne a înregistrat cea mai...

Scandia Sibiu a cumpărat Rotina Product

vineri, 16 septembrie 2016

Scandia Sibiu, unul dintre cei mai mari producători de conserve din carne şi legume, a achiziţionat compania Rotina Product, care deţine o fabrică de conserve în Hunedoara, conform datelor din Monitorul Oficial.   Fabrica Rotina Product produce pate, conserve din carne de porc şi legume, dar şi muştar, conform datelor de pe site-ul firmei. Anul trecut, societatea a avut un profit de aproape 380.000 de lei, o cifră de afaceri de 8,5...

În S1, Vascar a avut o creștere de 14 %

joi, 11 august 2016

Vascar Vaslui, producătorul meze­lurilor şi conservelor din gama „Moldova în Bucate“, a înregistrat un avans de 14% al cifrei de afaceri în primele şase luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.  Compania nu a precizat valoarea cifrei de afaceri.   Potrivit companiei, cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată pe seg­mentul preparatelor din carne, unde vânzările au crescut cu 24% în perioada...

Vascar a lansat campania „Moldova invită România la masă”

luni, 13 iunie 2016

Compania Vascar a lansat campania de promovare a sub-mărcii Moldova în Bucate, sub care sunt reunite rețete tradiționale din zona Moldovei, una dintre cele mai reprezentative pentru arta culinară românească.   Campania are ca obiective creșterea notorietății brandului Moldova în Bucate și stimularea cât mai multor consumatori să încerce noile preparate din carne, care sunt în același timp gustoase, dar și realizate după...

Conservele cu carne private label dețin 35 % din piață

marți, 15 martie 2016

Pe segmentul conservelor, private label deține o pondere importantă pe piața românească. Potrivit datelor RetailZoom, ponderea mărcilor private în segmentele mâncare gata preparată și carne la conservă variază între 30-35% în valoare și 38-40% în volum în rețelele din comerțul modern, în timp ce, pe segmentul pate, cota de piață este de 15,5% în valoare și aproape 28% în volum.   „În categoria pateurilor, ponderea...

Scandia a intrat pe piața conservelor cu pește

marți, 2 februarie 2016

Producătorul Scandia Food, liderul pieței de conserve de carne și pate, a intrat, la sfârșitul anului trecut, în categoria conservelor de pește cu brandul Lotka, poziționat pe segmentul premium, în contextul creșterii vânzărilor din această categorie.   ”Piața conservelor de pește a prins avânt puternic în ultimii ani, iar pentru Scandia Food intrarea pe acest segment a reprezentat o oportunitate, date fiind și...

Vascar își va deschide magazine în București

joi, 5 noiembrie 2015

Producătorul de mezeluri şi conserve din carne Vascar (Vaslui), care deţine de asemenea operaţiuni proprii de retail, respectiv o reţea de 20 de unităţi, spune că vrea să continue expansiunea cu circa cinci unităţi anual, unul dintre următoarele oraşe vizate fiind chiar Capitala.   Potrivit ultimelor da­te ZF. compania Vascar este deţinută de familia Ciu­burciu. Compania es­ti­mea­ză pentru acest an un busi­ness de 65 mil....

Vascar lansează gama de produse din carne „Moldova în bucate”

joi, 29 octombrie 2015

După ce, în toamna anului 2013, Vascar lansa pentru prima dată marca Moldova în bucate, producătorul vasluian revine în această toamnă cu o gamă completă de mezeluri sub aceeași marcă. Acestea vor fi lansate la nivel național - “Moldova în bucate invită România la masă”.   Produsele Moldova în bucate au la bază rețete tradiționale moldovenești, cu carne și mirodenii din belșug, și arată că preparatele pe bază de...

Rotina Product va exporta conserve cu pateu

vineri, 25 septembrie 2015

Rotina Product, compania hunedoreană care devine tot mai activă pe piața pateului și a conservelor cu carne, intenționează să își dezvolte afacerea deschizând o linie de export.   Astfel, fabrica Rotina Product din Hune­doara, producător de pateuri, conserve din carne şi mixte, aşteaptă un avans de 5% al afacerilor în acest an, în creş­tere de la 10 milioane de lei în 2014, plus care speră să vină, inclusiv din viitoarele...

Legea ANTI-RISIPA: mâncarea nu mai poate fi aruncată!

vineri, 14 august 2015

86 de kilograme de alimente pe cap de locuitor ajung anual la ghena, in Romania, adica peste 1.7 milioane de tone de hrana. Iar la nivelul Uniunii Europene, situatia este chiar mai grava: se irosesc aproape 100 de milioane de tone de mancare intr-un an. Si asta pe fondul foametei care la scara planetara afecteaza 800 de milioane de suflete.   Florin Alexe, deputat PNL: "Este pacat ca aceste alimente sa fie arse sau distruse si sa nu ajunga la...

Peştele semiconservat

miercuri, 18 iunie 2014

Produse alimentare care nu prezintă sterilitate, semiconservele din peşte se obţin prin ambalarea unor rezultate culinare aparte, (ne)tratate termic. Majoritatea au la bază carnea de peşte, asociată cu adaosuri şi conservanţi, fiind oferite consumatorilor în ambalaje închise sau vrac, în funcţie de metoda aleasă pentru preparare.     Semi-conserved fish Food products which are not sterile, the semi-conserved fish is...

Oasele din ferme recilclate pe fluxul alimentar

vineri, 23 mai 2014

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunţat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producţia de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme. Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com şi preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York. Un fapt special al produselor sale...

Depozitarea conservelor de carne

miercuri, 28 august 2013

Ambalajul, ca însoţitor al mărfii pe tot circuitul producător-consumator, trebuie să îndeplinească o multitudine de cerinţe, grupate în funcţii principale, printre care conservarea şi depozitarea produselor conservate. Depozitarea conservelor de carne reprezintă toate activităţile tehnice şi organizatorice legate de amplasarea acestui tip de produs într-un spaţiu fix sau mobil. Închise în recipienţi şi încăperi Depozitarea...

Abatoarele Scandia nu au fost afectate de scandalul cărnii de cal

miercuri, 20 februarie 2013

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), dr. Ioan Penţea a declarat că fabrica Scandia din Sibiu, aparţinând singurului exportator de carne din judeţ, sub formă de conserve, şi toate cele patru abatoare din judeţ, unde nu s-au sacrificat cai, au comunicat oficialităţilor că nu au avut de suferit în urma scandalului cărnii de cal, informează Agerpres. "În judeţul Sibiu nu sunt...