Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Consumul de carne

INSSE: În 2016, consumul de carne din România a crescut ușor

miercuri, 13 septembrie 2017

Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,39 kilograme, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INSSE) transmisă la solicitarea Agerpres.   În documentul dat publicității de agenția de presă menționată, se afirmă: "Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ...

Cu TVA de 9 %, consumul de carne a crescut

vineri, 3 iulie 2015

Reducerea TVA si, implicit a preturilor la alimente a dus la o crestere cu 17% a volumului cumparaturilor in primele doua saptamani din iunie, consemnandu-se cresteri mari la vanzarile de carne, branza si cafea.   Reducerea TVA la 9% pentru categoriile de produse alimentare a fost un eveniment asteptat de toata lumea: consumatori, producatori si retaileri. Primele rezultate consemneaza cresteri cu doua cifre ale vanzarilor. In primele doua...

În 2014, PIB-ul și consumul au crescut

luni, 9 martie 2015

Potrivit ultimelor date comunicate de INSSE, în 2014, PIB-ul și consumul au crescut.  Astfel, Produsul intern brut în trimestrul IV, 2014, PIB a fost, în termeni reali, mai mare cu 0,5%, comparativ cu trimestrul III 20141. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 2,6% pe seria brută şi cu 2,5% pe seria ajustată sezonier. Revizuirea seriei brute, prin includerea unor informaţii suplimentare...

În Postul Paștelui, procesatorii vor pierde 50 de milioane de euro

miercuri, 18 februarie 2015

În Postul Paștelui, procesatorii și producătorii de alimente din carne, lapte, dar și producătorii de ouă vor pierde sume considerabile. Vânzările de carne, lapte şi ouă scad, în medie, cu 20% în postul Paştelui, care începe pe 23 februarie şi se termină pe 11 aprilie, iar producătorii estimează că pierd, astfel, 50-60 de milioane de euro în mai puţin de două luni, informează Mediafax. Perioada 16-22 februarie este numită...

În Occident, consumul de carne a ajuns la punctul de saturație

miercuri, 18 februarie 2015

Consumul de carne, precum și carnea prelucrată au ajuns în piețele dezvoltate la punctul de saturație, cu Europa înregistrând o valoare stagnantă a ratei anuale de creștere (CAGR) pentru perioada 2009-2014, conform datelor Euromonitor International, tendință exacerbată de ritmul lent de creștere al dezvoltării economice și populației, îmbătrânirii consumatorilor și al schimbării preferințelor  de consum. Într-o piață din ce în...

Cum să devii Maestru în marketingul digital

vineri, 30 ianuarie 2015

Era campaniei de marketing tradițional este la final. În noua eră, companiile trebuie să stăpânească marketingul digital pentru a reuși să-și atragă clienții. Puține funcții ale companiei au fost atât de profund afectate de digitalizare precum marketingul. Era campaniilor costisitoare de promovare care ”împing” produsele către consumator prin intermediul mass-media este la final, iar consumatori, ”împovărați” de o cantitate din...

Fermierii sunt îndemnați să crească bivoli pentru carne

marți, 10 septembrie 2013

Pentru cei mai multi dintre romani bivolul nu este o sursa de carne. Avem lapte de bivolita, smantana de bivolita, cel mult iaurt de bivolita. Dar carne nu. Iar ea este cel mai valoros si mai cautat produs oferit de acest animal pe pietele internationale. Vanzarile de carne de bivol sint in crestere la nivel mondial. De acest lucru sint responsabile recomandarile nutritionistilor care au inclus acest produs pe lista alimentelor sanatoase. Este o hrana...