Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Contaminare

Plasticul a determinat creșterea cu 32 % a rechemării produselor alimentare

miercuri, 10 ianuarie 2018

(Comunicat) Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk. de Detectamet-Manufacturing Detectable Food Safety Office & Professional Cleaning Producs, retragerea produselor alimentare contaminate din cauza plasticului a înregistrat o creștere de 32%, din 2016 și până la finalul anului trecut, conform studiilor recente și citate de rapoarte oficiale. Când excludem sursele recent adăugate, creșterea pe o bază similară este de...

Atenție, pericol de contaminare cu salmonella!

luni, 6 iulie 2015

Raportul anual al Sistemului de  Alertă Rapidă pentru alimente și furaje al UE (RASFF) a relevat o creștere de 25% la modificările de produse alimentare sau riscuri pentru sănătate, față de anul anterior, acesta fiind reprezentat de existența salmonellei la păsările de curte.   Raportul a arătat că numărul de cazuriu cu salmonella la păsrile din UE, precum și în zona europeană a liberuluischimb(AELS) în Islanda,...

Contaminarea cărnii de peşte cu metale grele

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Calităţile deosebite ale cărnii de peşte, alături de posibilităţile de prelucrare industrială sub formă de conserve sau alte preparate, impun o creştere substanţială a acesteia în alimentaţia populaţiei, aspect relevat şi de evoluţia ascendentă a consumului în majoritatea ţărilor lumii. Dezvoltarea industrială ce caracterizează prezentul şi intervenţia brutală a omului, prin exploatarea neraţională, inclusiv prin deversarea...

Monitorizarea contaminării produselor furajere

vineri, 7 februarie 2014

Asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale constituie unul dintre obiectivele fundamentale ale zootehniei şi industriei alimentare. Contaminarea accidentală sau deliberată a hranei pentru animale într-una din fazele producţiei, distribuţiei şi/sau transportului poate avea un impact nedorit asupra produselor alimentare. Monitoring contamination of feed Ensuring a high level of protection of human and animal...

Avoid contamination of poultry carcasses on the processing flow

luni, 13 mai 2013

(Author: Ioan Serbanescu) The alert sent by Germany on the import of turkey meat of a turkey which presented traces of antibiotics, alert immediately proved to be totally wrong, reinstated, however, on the wall, the formality of processing steps for poultry. Fortunately, Romanian processors have fully understood this need. However, the statements in the paper "Research on the microbiology of fresh meat, chilled and frozen poultry" of Mrs. Narcisa Elena...

Ce viitor are carnea separată mecanic?

luni, 8 aprilie 2013

Un nou studiu al Panel-ului Comisiei Europene privind riscurile biologice (BIOHAZ) al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) ar putea conduce la o nouă definiție a cărnii recuperată și separată mecanic, scrie Chris Harris, remis de către The Meat Site. Studiul arată că, calitatea cărnii, care este recuperată fie sub presiune ridicată sau scăzută poate fi determinată prin examinarea calciului și, de asemenea, a...

Notificare de alertă privind macroul congelat

joi, 7 martie 2013

Prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje a fost primita o notificare din partea DSVSA Maramureş privind infestarea cu paraziţi a produsului macrou întreg congelat, cu origine Insule Feroe, via Olanda. În urma recoltării de probe în cadrul Programului Strategic de către inspectorii din cadrul DSVSA Maramureş şi a efectuării examenului parazitologic s-au depistat larvele nematodului Anisakis pe viscerele...