Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Depozitarea carnii

Guvernul a stabilit valoarea ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc

vineri, 3 iunie 2016

În şedinţa Guvernului din 2 iunie 2016 a fost aprobată o Hotărâre care stabileşte valoarea totală a ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc.   Astfel, valoarea totală a ajutorului este în limita sumei de 309.500 euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA și se prefinanțează din sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din...

FAO: Recomandări privind managementul unui depozit de carne

marți, 5 aprilie 2016

Un depozit frigorific constă în principal dintr-un număr de camere frigorifice, care sunt capabile să stoccheze orice produs perisabil, cu atât mai mult, carnea. Anumite condiții generale substructurale trebuie să fie îndeplinite pentru a construi cu succes un depozit frigorific: alegerea locului pentru un acces facil de drum, teren cu rezistență mecanică bună; bună aprovizionare cu apă potabilă și industrială și de energie electrică;...

Agroalim Distribution și-a închis o parte din depozitele din țară

miercuri, 13 ianuarie 2016

Agroalim Distribution, parte a grupului Smithfield, unul dintre cei mai mari producători și procesatori de carne cu afaceri și în România, a decis, la finalul acestui an, să închidă mai multe depozite pe care le avea în țară, printre care se aflau și două astfel de facilități din județul Brașov.   Cât privește piața de logistică din România, cele mai mari companii de logistică prezente în România au continuat să...

Stabilirea temperaturii optime pentru depozitarea cărnii

joi, 15 octombrie 2015

Carcasele de carne care părăsesc abatorul ar putea fi transportate la temperaturi mai mari decât normele actuale de 7 grade C, în funcție de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA). Acest lucru ar fi posibil dacă se aplică anumite momente maxime de transport și dacă dezvoltarea bacteriilor este controlată eficient, prin răcire, în timpul transportului, susține un raport al EFSA, privind riscurile...

Transportul uzinal al cărnii

sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Gabriel Nițulescu Multe din pierderile calitative ireversibile ale cărnii rezultă tocmai din lipsa condiţiilor de igienă de la momentul abatorizării, prelucrării, ambalării ori depozitării cărnii, procese în care transportul cărnii în condiţii propice este un punct crucial. Meat industrial transportation Many of the meat irreversible quality loses are the result of the lack of hygiene conditions from the moment of...

Inspecţia spaţiilor de depozitare a produselor din carne

vineri, 7 februarie 2014

Acţiunile de control al spaţiilor destinate depozitării produselor din carne se derulează în vederea identificării eventualelor riscuri privind activitatea din depozite, cu impact asupra siguranţei alimentare şi implicit a siguranţei consumatorilor. Meat products storage spaces inspection Control actions of the spaces designed for meat products storage are made for the purpose of identification of possible risks regarding the activity from...