Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

E-Coli

Când nemernicia n-are limite

luni, 16 octombrie 2017

În dimineața zilei de luni, ca de altfel în fiecare dimineață, făcui revista presei, vorba aia, să văd ce mai scrie la gazetă. Nu deschid bine prima pagină a site-ului Evenimentul zilei și dau de următorul titlu și de următorul text:   ”Alertă NAȚIONALĂ! Avertisment CRUNT după DESCOPERIRILE din SUPERMARKETURI   Specialiștii lansează un avertisment puternic după ce s-au analizat mai multe probe din puii care se...

ANSVSA: E-coli, identificată în 69 de probe de carne și lactate

luni, 16 ianuarie 2017

(Comunicat) Potrivit raportului ANSVSA întocmit conform Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 – 30.12.2016, în cadrul acestui Plan au fost prelevate şi analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi...

ANSVSA a găsit din nou E-Coli, în produse din carne

marți, 6 decembrie 2016

(Comunicat) În perioada 31.10.2016 - 25.11.2016, în cadrul Planului Naţional de Control* al ANSVSA au fost prelevate şi analizate un număr de 166 probe, din următoarele categorii de produse, din care:   113 de probe din carne și produse din carne (sanitaţie carcasă ovine, sanitaţie carcasă bovină, carne tocată vită, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnaţi vită, carne tocată mânzat, cârnaţi dobrogeni, şnitel...

Controale ANSVSA pentru depistarea produselor cu E-Coli Verotoxigenă

marți, 25 octombrie 2016

Potrivit ANSVSA, în perioada 03.10.2016 - 14.10.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* au fost prelevate şi analizate un număr de 96 probe, din următoarele categorii de produse, în vederea depistării E-Coli Verotoxigenă:   -carne (sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, mici vită oaie, carne tocată vită, pastramă oaie afumată, carne tocată mânzat, carnaţi proaspeţi) -lapte şi produse din lapte...

ANSVSA: S-a găsit din nou E-Coli, în unele produse din carne

marți, 27 septembrie 2016

Potrivit ANSVSA, E-Coli a fost identificată din nou în unele produse din carne, dar și din lapte. Astfel, în perioada 05.09.2016 - 16.09.2016, au fost prelevate şi analizate un număr de 115 probe, din următoarele categorii de produse: carne (sanitaţie carcasă bovine, carne tocată ovină, carne tocată vită, pastă de mici amestec, hamburger de mânzat, pulpă mânzat, pastramă din pulpă de vită, cârnați de casă amestec, antricot bovină)...

ANSVSA: E-Coli, depistată în carne, produse din carne și lactate

vineri, 9 septembrie 2016

 (Comunicat) În perioada 08.08.2016 - 02.09.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* al ANSVSA, au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie,...

ANSVSA: Rezultatele ultimelor controale privind E-Coli

vineri, 12 august 2016

Potrivit ANSVSA, în perioada 25.07.2016 - 05.08.2016, în cadrul acestui Plan Naţional de Control* au fost prelevate şi analizate un număr de 150 probe, din următoarele categorii de produse: carne (mici, sanitaţie carcasă bovine, sanitaţie carcasă ovine, carne tocată vită, carne tocată amestec, pulpă vită, hamburger vită, vrăbioară vită refrigerată, pastramă oaie afumată, pulpă mânzat, cârnaţi amestec, pastramă oaie, carne...

ANSVSA: Aţiunile pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli

vineri, 10 iunie 2016

 ANSVSA transmite că, în cadrul unei acțiuni de control, au fost prelevate şi analizate un număr de 46 de probe, din următoarele categorii de produse: carcase de ovine, carcase de bovine, hamburgeri de vită, carne tocată de vită, pastă de mici, lapte crud, smântână, brânză de vaci și parmezan. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, supermarketuri şi dozatoare de lapte.   Echipele de inspectori sanitari...

Schimbări în sistemul de inspecție a cărnii

marți, 25 martie 2014

Schimbarile hotarate de autoritatile europene in sistemul de inspectie a carnii de pasare vor intra in vigoare in cursul acestui an. Schimbarile vor insemna o verificare mai putin invaziva a carcaselor de pasare pe linia de productie si un sistem mai bazat pe riscuri. Vechiul sistem, introdus cu peste 100 de ani in urma, prezenta riscul contaminarii incrucisate a carcaselor, deoarece inspectorii atingeau des carnea. Principalele amenintari asupra...