Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Enzime

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică ridicată (HP), care a probat că presiuni cuprinse între 400 și 600 MPa inactivează microorganismele. Totuși,...

Enzime proteolitice și elastaze utilizate în fabricarea produselor din carne

miercuri, 1 februarie 2017

Modificarea permanentă a cererilor consumatorilor de produse din carne, precum și creșterea concurenței la nivel global, provoacă un stimulent fără precedent în rândul furnizorilor de ingrediente destinate sectorului de procesare. Consumatorii cer produse sănătoase, cu niveluri reduse de sare, grăsimi, colesterol, nitriți și calorii, și care conțin componente bioactive, cum ar fi: carotenoidele, acizii grași nesaturați, sterolii, etc....

Enzime exogene folosite la prelucrarea cărnii

marți, 3 iunie 2014

(Autor: Prof. Dr. Ing. Maria Turtoi) Enzimele folosite în industria cărnii sunt grupate în următoarele categorii: enzime de frăgezire, enzime de reticulare (adeziune, legături noi, texturare), enzime producătoare de arome şi enzime folosite pentru utilizarea subproduselor (de exemplu tăbăcire). Enzimele de frăgezire provin, în general, din plante, fungi sau bacterii. Multe enzime de frăgezire sunt folosite de multă vreme pentru...

Enzime utilizate la fabricarea produselor din carne

sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Enzimele sunt proteine specializate în cataliza reacţiilor biologice. Ele se numără printre cele mai remarcabile biomolecule cunoscute datorită specificității şi puterii loc catalitice extraordinare. La fabricarea produselor din carne se folosesc enzime care imită procesele anabolice şi catabolice naturale din carne. Acestea sunt enzime exogene de...

Seminarul Chr. Hansen, ”Biotehnologie și inovații pentru industria cărnii”

vineri, 1 februarie 2013

Chr. Hansen organizează în data de 8 februarie, la Poiana Brașov, seminarul ”BIOTEHNOLOGIE ȘI INOVAȚII PENTRU INDUSTRIA CĂRNII”. Este o oportunitate de a afla informații interesante despre inovațiile Chr. Hansen pentru industria cărnii, de a afla părerile specialiștilor despre tendințele pieței și noutăți din domeniul legislației. Temele de discuție includ: culturile starter de fermentație, culturile de bioprotecție, culturile...