Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Etichetare

EDA dorește să oprească etichetarea diferențiată prin culoare, a lactatelor

joi, 19 octombrie 2017

Asociația europeană a produselor lactate (EDA) declară că susține drepturile consumatorilor de a fi pe deplin informați cu privire la proprietățile nutriționale ale alimentelor, dar sistemul de etichetare a luminii de trafic (diferențiere prin culoare), propus de către ”Inițiativa de etichetare a nutriției în evoluție (ENL)” nu este adecvată pentru furnizarea de informații despre nutriția globală proprietățile laptelui și...

Dorin Cojocaru: De ce nu scriem pe etichete ”Fără Tabelul lui Mendeleev?”

miercuri, 21 iunie 2017

Pentru că în ultima perioadă a început o adevărată dezbatere pe marginea producției de alimente ”clean label”, sau, mai pe românește, ”etichetă curată”, în viitoarea ediție a revistei Meat.Milk va fi publicat cover-ul cu titlul ”Cât de curată este eticheta curată?”. Subliniem accentuat faptul că dezbaterea este purtată, mai ales, în umbră. Dar problema există și, publicație de specialitate fiind, ne-am propus să o...

Morandi-Com și-a informatizat sistemele de cântărire și etichetare

miercuri, 15 martie 2017

Compania Morandi-Com imbina valorile autentice ale satului vasluian cu exigentele standardelor europene.   Incepand cu anul 2001, compania Morandi-Com s-a axat pe un nou domeniu de activitate: cresterea pasarilor pentru carne si oua. Din 2001 si pana in prezent, compania a avut o crestere exponentiala, atat din punct de vedere al capacitatilor de productie, cat si din punct de vedere al rezultatelor financiare.   Grupul de firme...

LaDorna a adoptat etichetarea Color-Code

marți, 6 decembrie 2016

LaDORNA a fost printre primele branduri care s-au adaptat cerintelor acestui asa-numit "nou consumator"; este primul care a lansat pe piata din Romania laptele UHT si, respectiv, prima gama completa de produse romanesti BIO. La fel de relevant, LaDORNA este singurul brand romanesc de lactate care are in portofoliu laptele fara lactoza.   In prezent, LaDORNA isi intareste statutul de brand cu viziune moderna printr-o noua identitate vizuala...

DairyReporter: România, blocată în intenția de etichetare de origine

joi, 24 noiembrie 2016

Într-o foarte interesantă analiză publicată de DairyReporter, intitulată ”Etichetarea de origine: transparență sau gastronaționalism”, se afirmă că, în ciuda intențiilor sale de promovare a unei legi a etichetării de origine a materiei pline, România este blocată prin intervenția Comisiei Europene, care solicită respectarea legislației comunitare, cu alte cuvinte, modificarea care să o compatibilizeze cu normele...

Este posibilă o nouă modificare a Legii etichetării

vineri, 25 martie 2016

Dacă se va aproba un proiect de modificare a Legii etichetării, firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului cardiovascular la care se expune prin consumul anumitor substante.   Etichetele vor fi rosii, galbene sau verzi, in functie de gradul de risc, si vor indica si continutul de sare, zahar sau grasimi daca depaseste cantitatea fara risc pentru...

Fermierii irlandezi, îngrijorați de etichetarea falsă a cărnii

miercuri, 18 noiembrie 2015

Membrii Uniunii Ulster Fermierilor "(UFU) s-au întâlnit cu ofițerii de sănătate de mediu (EHOs) și Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la etichetarea greșită a cărnii roșii. În luna aprilie a acestui an a fost introdusă o nouă legislație europeană privind etichetarea țării de origine pentru carnea de miel ceea ce înseamnă că toate ambalajele de miel proaspete au trebuit să fie...

BEUC: În UE, majoritatea produselor din carne sunt de slabă calitate!

vineri, 13 noiembrie 2015

Organizația Europeană a Consumatorilor: Multe produse alimentare pe bază de carne nu sunt etichetate corespunzător. Astfel, consumatorii sunt informați greșit despre preparatele din carne pe care le cumpără, arată concluziile unui raport al Organizație Europeane a Consumatorilor, transmite Agerpres.   Șapte organizații membre ale BEUC (Organizația Europeană a Consumatorilor) au analizat, în perioada aprilie 2014—august 2015, o...

Scandal în UK: produse cu carne de porc, etichetate drept halal!

vineri, 29 mai 2015

Două organizații care reprezintă musulmanii au cerut guvernului să interzică  posibilitatea ca producatorii de produse alimentare să-şi poată auto-certifica singuri produsele halal,  în urma unui recent scandal, când un produs “halal” de la firma Aldi conţinea de fapt, carne de porc.   Producătorul Punjab Pakora şi-a cerut scuze săptămâna trecută,  pentru o "greșeală de etichetare", cand un produs Aldi, care conținea...

Etichetarea de origine a produselor din carne, uriașă problemă

vineri, 22 mai 2015

Ca și când nu ar fi fost de ajuns, câte necazuri sunt abătute pe capul procesatorilor de carne din România, iată, acum a venit și noua reglementare europeană care vorbește despre etichetarea de origine a produselor alimentare care au carnea ca materie primă. Luată, desigur, pentru a favoriza țările foarte dezvoltate, din punct de vedere al producției zootehnice, noua regulă va afecta foarte grav interesele micilor procesatori și, în...

SUA introduce o nouă lege a etichetării cărnii de vită

luni, 18 mai 2015

Noi norme privind etichetarea cărnii de vită trebuie să fie introduse anul viitor în SUA, după dezbateri ample. Producătorii şi retailerii vor trebui să ofere consumatorilor mai multe informaţii despre cum să pregătească, în condiţii de siguranţă, produsele de carne.   „Etichetarea cărnii de vită, care va cuprinde inclusiv instrucţiuni degătire, pe ambalaj, reprezintă paşi importanţi în a ajuta consumatorii să...

Viorica Dăncilă: Etichetarea produselor alimentare trebuie să se făcă echilibrat

marți, 10 februarie 2015

(Strasbourg, 10 februarie 2015) Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, susține că "Etichetarea produselor alimentare nu numai că este necesară, dar contribuie și la ajutarea consumatorului de a face o alegere în cunoștință de cauză." “Primul obiectiv al etichetării alimentelor este de a furniza informații coerente și transparente, astfel încât consumatorul să...

Membrii Parlamentului Europeană sprijină etichetarea originii cărnii

vineri, 23 ianuarie 2015

Membrii Comitetului Mediului, Sănătății Publice și Siguranței Alimentare (ENVI) din Parlamentul European (MEPs) au votat 48 la 15 pentru a introduce legislația privind etichetarea originii cărnii folosită ca ingredient în produsele alimentare, informează Globalmeatnews. Votul, care va fi repetat cu toți eurodeputații la o ședință în plen în februarie, solicită Comisiei Europene să stabilească propuneri legislative privind etichetarea...

Etichetarea originii ingredientelor, voluntară sub legislația FIC

miercuri, 10 decembrie 2014

Legislația privind informarea consumatorilor cu privire la informațiile despre alimente (FIC) ar trebui să permită procesatorilor să aleagă dacă vor să eticheteze originea ingredientelor pentru a evita costurile suplimentare, schimbări complicate și inutile, declară furnizorii de ingrediente, potrivit Global Meat News. FIC urmează să intre în vigoare la 13 decembrie anul acesta, însă dacă etichetarea de origine va obligatorie pentru...

Mențiunile nutriționale conforme cu Regulamentului 1169

luni, 24 noiembrie 2014

Mențiunile nutriționale și de sănătate au fost pe larg dezbătute la Simpozionul organizat săptămâna trecută la București, eveniment care s-a desfășurat în organizarea agenției Meda Consulting și care a purtat titlul ”Etichetarea produselor alimentare conform Regulamentului 1169/2011”. Comunicarea care a avut ca temă Mențiunile nutriționale și de sănătate a fost susținută de doamna Tatiana Onisei, Șef Serviciu al Institutului...

Luceo lansează un nou kit de etanșare și etichetare

miercuri, 12 noiembrie 2014

Luceo va introduce un nou sistem de echipamente pentru etanșare și etichetare în cadrul expoziției Pack Expo International de la Chicago de luna aceasta, informează Global Meat News. Cea de a patra generație de echipamente ThermoSecure L este un sistem de ambalare care are capacitatea de a respinge ambalaj sigilate necorespunzător și erori de marcaj. Echipamentul poate fi instalat la capătul unei linii de producție sau în alta sală cu un...