Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Etichetarea de origine a cărnii

În Irlanda, 30 % din carnea de porc este etichetată greșit

miercuri, 18 februarie 2015

În Irlanda, 30 % din carnea de porc este etichetată greșit, consumatorii fiind astfel înșelați, se arată într-un raport al autorităților de la Dublin, citate de PigProgress. Campania de control a autorităților irlandeze, exact în această perioadă, în care se dezbate aprins tema etichetării de origine a cărnii și produselor din carne nu este nicicum întâmplătoare. Oricum, potrivit ultimelor teste ADN ale produselor din carne de porc...

Parlamentul European a votat etichetarea de origine a cărnii

joi, 12 februarie 2015

Într-o informare transmisă de Asociația Română a Cărnii, se arată că majoritatea membrilor Parlamentului UE (MPE) au votat etichetarea de origine a cărnii și în favoarea unei rezoluții fără caracter obligatoriu spunând că indicarea țării de origine ar trebui să fie obligatorie și pentru carnea folosită ca ingredient în produsele alimentare prelucrate, cum ar fi de exemplu lasagna .     Rezoluția a fost adoptată cu...

Viorica Dăncilă: Etichetarea produselor alimentare trebuie să se făcă echilibrat

marți, 10 februarie 2015

(Strasbourg, 10 februarie 2015) Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, susține că "Etichetarea produselor alimentare nu numai că este necesară, dar contribuie și la ajutarea consumatorului de a face o alegere în cunoștință de cauză." “Primul obiectiv al etichetării alimentelor este de a furniza informații coerente și transparente, astfel încât consumatorul să...