Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fao

FAO: Statele din Marea Neagră și sustenabilitatea resurselor marine

luni, 25 noiembrie 2019

Începând cu 1960, o serie de schimbări dramatice de mediu au avut loc în Marea Neagră, punând în pericol supraviețuirea resurselor marine vii. Statele din Marea Neagră s-au unit pentru a face față acestei situații grave și pentru a ajunge la un pescuit durabil în regiune.   Cu ocazia Zilei Mondiale a Pescuitului (21 noiembrie), Comisia Generală pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM) a FAO salută îmbunătățirile recente...

FAO: Concurs internațional de desen pe tema alimentației sănătoase

vineri, 25 octombrie 2019

Copiii și tinerii din România și întreaga lume sunt invitați să participle în cadrul concursului de desen dedicat Zilei Mondiale a Alimentației și să facă astfel parte din generația #ZeroFoamete.   Concursul este organizat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.  Ziua Mondială a Alimentației 2019 cheamă la acțiuni concertate pentru promovarea și asigurarea unei alimentații...

FAO: Creșterea producției agricole va menține prețurile scăzute la alimente

vineri, 12 iulie 2019

(Comunicat) Cererea globală de produse agricole se estimează că va crește cu 15% în următorul deceniu, în timp ce creșterea productivității agricole va crește ușor mai rapid, determinând prețurile ajustate la inflație ale marilor produse agricole să rămână la aceleași niveluri sau sub nivelurile actuale, potrivit unui raport anual al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Organizației Națiunilor Unite pentru...

În premieră, UE are un candidat comun pentru președinția FAO

luni, 1 iulie 2019

(Comunicat) Presedinția Română a Consiliului Uniunii Europene, alături de Comisia Europeană, a participat la Conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care s-a desfășurat în perioada 22-29 iunie 2019, la Roma.   Ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultură și Pescuit, alături de comisarul...

7 iunie, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare

vineri, 7 iunie 2019

(Comunicat FAO) În ciuda evoluțiilor remarcabile din domeniul siguranței alimentare în ultimele decenii, povara globală a bolilor alimentare este încă inacceptabil de ridicată.   Se estimează că anual, 600 de milioane - aproape 1 din 10 persoane din lume - se îmbolnăvește după ce consumă alimente contaminate, iar 420 000 dintre aceștia mor. Mâncarea sigură este esențială nu numai pentru sănătate și securitate...

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb

vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale pentru alimentele cel mai frecvent tranzacționate, a înregistrat în medie în luna mai 172,4...

FAO: Începutul acțiunilor Deceniului ONU, privind Agricultura Familială

luni, 3 iunie 2019

(Comunicat) Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) au anunțat Deceniul ONU privind Agricultura Familială și un Plan Global de Acțiune pentru a stimula sprijinirea fermelor familiale, în special a celor din statele în curs de dezvoltare.   Cele două agenții ale ONU sunt responsabile de punerea în aplicare a Deceniului privind Agricultura...

FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut în aprilie

miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat FAO) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în aprilie până la cel mai înalt nivel din ultimul an, creșterea fiind determinată de prețurile la carne și la produsele lactate.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale la produsele alimentare de bază, a înregistrat în medie 170 de puncte în aprilie, în creștere cu 1,5% față...

Conferința FAO. privind viitorul fermelor familiale, găzduită de MADR

vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Conferința privind viitorul fermelor familiale în perspectiva lansării “Deceniului ONU privind Fermele Familiale (2019-2028)”, eveniment organizat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România împreună cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării...

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global

miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al Produselor Lactate (DSL)”.   Constatările au fost prezentate în Polonia, în cadrul celei de-a 24-a...

FAO: Progresele privind securitatea alimentară și nutriția stagnează în Europa

miercuri, 12 decembrie 2018

(Comunicat) Peste 14 milioane de adulți și circa 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranță alimentară severă - așa cum este definită de Scala de Experiență în Insecuritatea Alimentară (FIES în engleză) potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.   Raportul Situația securității alimentare și a alimentației în Europa și Asia...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare

vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).   Totuși, acest sector încă nu și-a demonstrat întregul potențial în...

FAO: În septembrie, indicele prețului mondial la alimente a scăzut

joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în luna septembrie datorită creșterii stocurilor produselor de bază. Indicele FAO pentru prețurile la alimente a scăzut cu 1,4% față de luna august și este acum cu 7,4% sub nivelul din septembrie 2017.   Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 2,8 la sută, din cauza scăderii prețurilor la porumb, datorită prognozei unei recolte abundente în...

FAO: Consumul alimentelor ieftine, un pericol pentru sănătatea oamenilor

miercuri, 19 septembrie 2018

(Comunicat) Sistemul alimentar globalizat nu oferă dietele necesare oamenilor pentru o viață sănătoasă, dar contribuie la creșterea ratei de obezitate și la excesul de greutate în special în statele care importă majoritatea alimentelor, a menționat directorul general al FAO, José Graziano da Silva.   În boxa acuzaților, hrana ieftină, industrializată   "Din păcate, mărfurile și hrana industrializată ieftină sunt...

FAO: Extinderea PPA din China, în Asia, ar fi un dezastru global!

vineri, 31 august 2018

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a avertizat că declanșarea rapidă a febrei porcine africane (ASF) în China s-ar putea răspândi în alte țări asiatice, ceea ce ar însemna un dezastru global.   ASF a fost detectat în zone mai mult de 1.000 de kilometri în interiorul țării, ceea ce înseamnă că s-ar putea răspândi mai departe. FAO subliniază că nu există un vaccin eficient pentru...

FAO: Mai mult lapte, comerț internațional în creștere

joi, 30 august 2018

Potrivit unui comunicat primit de redacția Meat.Milk, producția mondială de lapte în 2018 se estimează că va crește, beneficiind de randamentele așteptate mai mari și numărul de efective de lapte stabile, susținute de vremea favorabilă și marjele de producție îmbunătățite.   Acest lucru este în conformitate cu Perspectiva alimentară din iulie, publicată de FAO. De asemenea, FAO estimează că afacerile globale cu produse...