Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fao

FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut în aprilie

miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat FAO) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în aprilie până la cel mai înalt nivel din ultimul an, creșterea fiind determinată de prețurile la carne și la produsele lactate.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale la produsele alimentare de bază, a înregistrat în medie 170 de puncte în aprilie, în creștere cu 1,5% față...

Conferința FAO. privind viitorul fermelor familiale, găzduită de MADR

vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Conferința privind viitorul fermelor familiale în perspectiva lansării “Deceniului ONU privind Fermele Familiale (2019-2028)”, eveniment organizat sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România împreună cu Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării...

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global

miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al Produselor Lactate (DSL)”.   Constatările au fost prezentate în Polonia, în cadrul celei de-a 24-a...

FAO: Progresele privind securitatea alimentară și nutriția stagnează în Europa

miercuri, 12 decembrie 2018

(Comunicat) Peste 14 milioane de adulți și circa 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranță alimentară severă - așa cum este definită de Scala de Experiență în Insecuritatea Alimentară (FIES în engleză) potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.   Raportul Situația securității alimentare și a alimentației în Europa și Asia...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare

vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).   Totuși, acest sector încă nu și-a demonstrat întregul potențial în...

FAO: În septembrie, indicele prețului mondial la alimente a scăzut

joi, 11 octombrie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au scăzut în luna septembrie datorită creșterii stocurilor produselor de bază. Indicele FAO pentru prețurile la alimente a scăzut cu 1,4% față de luna august și este acum cu 7,4% sub nivelul din septembrie 2017.   Indicele FAO pentru prețurile la cereale a scăzut cu 2,8 la sută, din cauza scăderii prețurilor la porumb, datorită prognozei unei recolte abundente în...

FAO: Consumul alimentelor ieftine, un pericol pentru sănătatea oamenilor

miercuri, 19 septembrie 2018

(Comunicat) Sistemul alimentar globalizat nu oferă dietele necesare oamenilor pentru o viață sănătoasă, dar contribuie la creșterea ratei de obezitate și la excesul de greutate în special în statele care importă majoritatea alimentelor, a menționat directorul general al FAO, José Graziano da Silva.   În boxa acuzaților, hrana ieftină, industrializată   "Din păcate, mărfurile și hrana industrializată ieftină sunt...

FAO: Extinderea PPA din China, în Asia, ar fi un dezastru global!

vineri, 31 august 2018

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a avertizat că declanșarea rapidă a febrei porcine africane (ASF) în China s-ar putea răspândi în alte țări asiatice, ceea ce ar însemna un dezastru global.   ASF a fost detectat în zone mai mult de 1.000 de kilometri în interiorul țării, ceea ce înseamnă că s-ar putea răspândi mai departe. FAO subliniază că nu există un vaccin eficient pentru...

FAO: Mai mult lapte, comerț internațional în creștere

joi, 30 august 2018

Potrivit unui comunicat primit de redacția Meat.Milk, producția mondială de lapte în 2018 se estimează că va crește, beneficiind de randamentele așteptate mai mari și numărul de efective de lapte stabile, susținute de vremea favorabilă și marjele de producție îmbunătățite.   Acest lucru este în conformitate cu Perspectiva alimentară din iulie, publicată de FAO. De asemenea, FAO estimează că afacerile globale cu produse...

FAO: Producția și consumul de pește la nivel mondial vor crește

miercuri, 18 iulie 2018

Potrivit FAO, producția de pește la nivel global va continua să crească în următorii zece ani, chiar dacă cantitatea de pește capturată în sălbăticie s-a stabilizat iar dezvoltarea intensă a acvaculturii este acum temperată, se spune într-un nou raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).   Ultima ediție a raportului The State of World Fisheries and Aquaculture (SOFIA), estimează...

FAO: Priorități de Food Security în perioada 2018-2027

luni, 9 iulie 2018

(Comunicat) Producția agricolă globală crește constant în cazul majorității produselor de bază, atingând niveluri record în anul 2017 pentru majoritatea cerealelor, tipurilor de carne, produselor lactate și pește, în timp ce nivelurile stocurilor de cereale au urcat la maxim, conform unui raport anual de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente

marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente în statele cu venituri ridicate. Dar ce se întâmplă în țările cu venituri mici și...

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor

luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO pentru prețurile alimentelor este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței...

FAO: Hartă pentru prevenirea și controlul pestei porcine africane

marți, 29 mai 2018

(Comunicat) În Europa și Asia Centrală, mistreții mănâncă din culturile de câmp și raspândesc astfel bolile porcine, afectând negativ agricultura, conservarea, traficul rutier și sănătatea animalelor din gospodării, a faunei sălbatice și chiar a oamenilor. Datorită densității lor crescânde și a ariei de extindere, pierderile economice sunt în creștere.   Pentru a gestiona mai bine populațiile de mistreți, oficialii au...

Programul FAO de eradicare a foametei și malnutriției

miercuri, 23 mai 2018

(Autor: José Graziano da Silva-Director General FAO) Sistemele alimentare sănătoase sunt cheia pentru eradicarea foametei și a tuturor formelor de malnutriție, iar anul 2030, în care obiectivul “Foamete Zero” trebuie atins, nu e atât de departe. De aceea statele din Europa și Asia Centrală nu își pot permite să piardă controlul.   Comunitatea globală s-a angajat să elimine foametea și toate formele de malnutriție până...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil

vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au continuat să scadă. FAO a lansat, de asemenea, primele prognoze pentru sezonul de comercializare 2018-19,...