Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fao

FAO: Consumul alimentelor ieftine, un pericol pentru sănătatea oamenilor

miercuri, 19 septembrie 2018

(Comunicat) Sistemul alimentar globalizat nu oferă dietele necesare oamenilor pentru o viață sănătoasă, dar contribuie la creșterea ratei de obezitate și la excesul de greutate în special în statele care importă majoritatea alimentelor, a menționat directorul general al FAO, José Graziano da Silva.   În boxa acuzaților, hrana ieftină, industrializată   "Din păcate, mărfurile și hrana industrializată ieftină sunt...

FAO: Extinderea PPA din China, în Asia, ar fi un dezastru global!

vineri, 31 august 2018

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a avertizat că declanșarea rapidă a febrei porcine africane (ASF) în China s-ar putea răspândi în alte țări asiatice, ceea ce ar însemna un dezastru global.   ASF a fost detectat în zone mai mult de 1.000 de kilometri în interiorul țării, ceea ce înseamnă că s-ar putea răspândi mai departe. FAO subliniază că nu există un vaccin eficient pentru...

FAO: Mai mult lapte, comerț internațional în creștere

joi, 30 august 2018

Potrivit unui comunicat primit de redacția Meat.Milk, producția mondială de lapte în 2018 se estimează că va crește, beneficiind de randamentele așteptate mai mari și numărul de efective de lapte stabile, susținute de vremea favorabilă și marjele de producție îmbunătățite.   Acest lucru este în conformitate cu Perspectiva alimentară din iulie, publicată de FAO. De asemenea, FAO estimează că afacerile globale cu produse...

FAO: Producția și consumul de pește la nivel mondial vor crește

miercuri, 18 iulie 2018

Potrivit FAO, producția de pește la nivel global va continua să crească în următorii zece ani, chiar dacă cantitatea de pește capturată în sălbăticie s-a stabilizat iar dezvoltarea intensă a acvaculturii este acum temperată, se spune într-un nou raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).   Ultima ediție a raportului The State of World Fisheries and Aquaculture (SOFIA), estimează...

FAO: Priorități de Food Security în perioada 2018-2027

luni, 9 iulie 2018

(Comunicat) Producția agricolă globală crește constant în cazul majorității produselor de bază, atingând niveluri record în anul 2017 pentru majoritatea cerealelor, tipurilor de carne, produselor lactate și pește, în timp ce nivelurile stocurilor de cereale au urcat la maxim, conform unui raport anual de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente

marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente în statele cu venituri ridicate. Dar ce se întâmplă în țările cu venituri mici și...

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor

luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO pentru prețurile alimentelor este un indice calculat în baza tranzacțiilor care urmărește prețurile pieței...

FAO: Hartă pentru prevenirea și controlul pestei porcine africane

marți, 29 mai 2018

(Comunicat) În Europa și Asia Centrală, mistreții mănâncă din culturile de câmp și raspândesc astfel bolile porcine, afectând negativ agricultura, conservarea, traficul rutier și sănătatea animalelor din gospodării, a faunei sălbatice și chiar a oamenilor. Datorită densității lor crescânde și a ariei de extindere, pierderile economice sunt în creștere.   Pentru a gestiona mai bine populațiile de mistreți, oficialii au...

Programul FAO de eradicare a foametei și malnutriției

miercuri, 23 mai 2018

(Autor: José Graziano da Silva-Director General FAO) Sistemele alimentare sănătoase sunt cheia pentru eradicarea foametei și a tuturor formelor de malnutriție, iar anul 2030, în care obiectivul “Foamete Zero” trebuie atins, nu e atât de departe. De aceea statele din Europa și Asia Centrală nu își pot permite să piardă controlul.   Comunitatea globală s-a angajat să elimine foametea și toate formele de malnutriție până...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil

vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au continuat să scadă. FAO a lansat, de asemenea, primele prognoze pentru sezonul de comercializare 2018-19,...

FAO: Prețurile cresc la unt, brânză și lapte praf integral

miercuri, 11 aprilie 2018

(Comunicat) Potrivit FAO, Indicele FAO pentru prețurile la alimente a crescut în luna martie, determinat de creșterea robustă a prețurilor la cereale și la produsele lactate.   În luna martie, indicele a înregistrat o medie de 172,8 puncte, cu 1,1% mai mult decât în februarie și cu 0,7% peste valoarea sa de anul trecut.   Scăderea estimărilor prețului la zahăr și mai ales la uleiurile vegetale a fost mai mult decât...

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică

vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și nivel de foame care reprezintă o amenințare imediată pentru vieți sau mijloace de...

FAO: Prețul laptelui a dus la creșterea prețurilor la alimente

vineri, 2 martie 2018

(Comunicat) Creșterea prețurilor mondiale la cereale și produsele lactate a compensat în aflux prețurile mai scăzute la uleiurile vegetale, ceea ce a determinat creșterea prețurilor produselor alimentare la nivel mondial în februarie.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 170,8 puncte în februarie, în creștere cu 1,1% față de luna precedentă și cu doar 2,7% mai puțin decât în anul...

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile

vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute de bilanțuri record", potrivit raportului FAO privind cererea și oferta de cereale. Se așteaptă ca raportul...

FAO: Micii fermieri nu trebuie să fie împinși spre faliment de marile companii

miercuri, 24 ianuarie 2018

Așa cum v-am informat într-o știre anterioară, la Berlin, cu ocazia târgului internațional Greenweek a avut loc Congresul ”Global Forum for Food and Agriculture”, organizat sub egida FAO.   În cadrul dezbaterilor, oficialii FAO au declarat că agricultorii săraci nu trebuie împinși spre faliment de marile companii care operează intensiv pentru ca, în viitor, să poată asigura hrana celor nouă miliarde de guri, cât vor fi în...

FAO: Mistreții transmit pesta porcină africană

joi, 23 noiembrie 2017

(Comunicat) Mistrețul sălbatic joacă rolul principal în răspândirea pestei porcine africane în întreaga Europă. Studierea metodelor de limitare sau de stopare a acestui vector de infecție este subiectul central al unui atelier deschis de FAO ieri, în Kaunas, Lituania.   Pesta porcină africană este o boală virală a porcilor domestici și mistreților care prezintă febră hemoragică și are ca rezultat mortalitate de până la...