Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ferme de porci

ANSVSA: Măsuri pentru prevenirea răspândirii PPA

miercuri, 4 iulie 2018

(Comunicat) Pesta Porcină Africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la  100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Virusul acestei boli nu se transmite la om și nu afectează omul.   Pentru această boală nu există vaccin, nici tratament. Singurele metode de prevenție eficiente sunt menținerea unui nivel înalt de biosecuritate la ferme și gestionarea rapidă și...

ANSVSA: Pesta Porcină Africană, depistată în gospodării din Tulcea

luni, 18 iunie 2018

(Comunicat) Virusul pestei porcine africane a fost depistat în probe prelevate de la porci provenind din patru gospodării situate în localitățile Sălceni și Ceatalchioi, din județul  Tulcea.   În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, în data de 10 iunie, serviciile veterinare...

Europa, devastată de pesta porcină africană

sâmbătă, 10 februarie 2018

Epidemia persistentă de pestă porcină africană (ASF) ar putea genera pierderi în industria porcilor din Ucraina, de cca 30 de miliarde de dolari, în următorii 15 ani, a afirmat Serviciul de Stat pentru Securitate Alimentară și Protecția Consumatorilor, citând estimările Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură Organizația (FAO).   Dezastru în Polonia   Între timp, în Polonia vecină, până...

FAO: Micii fermieri nu trebuie să fie împinși spre faliment de marile companii

miercuri, 24 ianuarie 2018

Așa cum v-am informat într-o știre anterioară, la Berlin, cu ocazia târgului internațional Greenweek a avut loc Congresul ”Global Forum for Food and Agriculture”, organizat sub egida FAO.   În cadrul dezbaterilor, oficialii FAO au declarat că agricultorii săraci nu trebuie împinși spre faliment de marile companii care operează intensiv pentru ca, în viitor, să poată asigura hrana celor nouă miliarde de guri, cât vor fi în...

Ventilarea adăposturilor de porci

joi, 11 ianuarie 2018

Sistemele de ventilație sunt menite să asigure condiții optime de viață pentru porci. O ventilație bine gestionată, funcțională și eficientă atrage în mod natural aerul curat într-un adăpost și elimină aerul vechi, care conține o proporție mare de microbi, praf, gaze nocive și vapori de apă. Ineficacitatea ventilației este în detrimentul performanței porcului dar și a personalului, în special în zilele fierbinți și generează...

Optimizarea finisarii suinelor

joi, 14 decembrie 2017

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor și prețurile de pe piață. Astfel că, fiecare dintre acești factori trebuie luat în considerare în proiectarea sistemului de alimentare și gestionare optimă și profitabilă. Strategia finală de hrănire poate fi diferită pentru...

Pe piața globală, prețul cărnii de porc a atins un nivel record

vineri, 8 septembrie 2017

Prețurile la exportul global de carne de porc sunt acum la cel mai înalt punct din ultimii doi ani, fiind determinate de carnea de porc europeană care presupune costuri ridicate.   Ca urmare, prețurile de carne de porc exportată au continuat să crească și în al doilea trimestru al anului 2017, iar acum sunt cele mai mari, începând din ianuarie 2015, potrivit consiliului AHDB-UK.   Valoarea medie a cărnii de porc...

Președintele Klaus Iohannis cere parlamentului reexaminarea Legii cărnii de porc

vineri, 16 iunie 2017

(Comunicat) Președintele României, domnul Klaus Iohannis a trimis legislativului spre reexaminare Legea de aprobare a Programului carne de porc din fermele româneşti, în scopul evitării consecinţelor negative pentru statul român, din cauza faptului că legea nu prevede un termen la care să intre în vigoare, precum şi lipsa corelării cu o serie de norme europene.   Totodată, art. 19 din legea transmisă la promulgare prevede că,...

MADR va susține în continuare producătorii de carne de porc

luni, 20 martie 2017

(Comunicat) Referitor la articolele publicate în mass-media cu privire la condițiile în care s-a asumat realizarea unor programe de susținere a produselor deficitare în balanța comercială, respectiv a programului de susținere a producătorilor de carne de porc din ferme românești, MADR face următoarele precizări:   Analiza asupra produselor cele mai deficitare în balanța comercială a României a fost făcută pe date publice și...

APCPR: Crescătorii de porci vor primi compensații în valoare de milioane de euro

luni, 5 decembrie 2016

Crescătorii de porci din România vor primi 11 mil. euro până la sfârşitul anului, plăţi menite să reducă pierderile suferite de fermieri în perioada septembrie 2015 - mai 2016, când au vândut carnea de porc către abatoare sub costul de producţie, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern săptămâna trecută, salutată de APCPR.   „Sprijinul are scopul să compenseze pierderile înre­gis­trate de producătorii de carne de...

Studiu: Reducerea antibioticelor crește profitabilitatea fermelor de porci

luni, 5 decembrie 2016

Reducerea folosirii antibioticelor în timp ce se aleg strategii alternative pentru a asigura sănătatea animalelor poate conduce la creşterea profitului cu 2.67 euro per porc, arată cele mai recente studii ale cercetătorilor, citate de PigProgress.net.   Aceste cifre au fost prezentate de un grup de cercetători ataşaţi instutelor din Belgia şi Olanda şi publicat în Preventive Veterinay Medicine.   Potrivit publicaţiei,...

ACEBOP: Pesta porcină africană amenință, guvernul nu face nimic

marți, 8 noiembrie 2016

(Comunicat) Membrii asociaţiei ACEBOP sunt profund ingrijoraţi de slabul management legislativ al Guvernului României, de kilometrii intregi parcurşi dus-intors de o Hotărâre de Guvern atât de necesară sectorului de porc şi economiei româneşti in general.   Batem la uşa A.N.S.V.S.A. in fiecarezi să aflăm dacă a fost aprobată baza legală pentru pesta porcină africană. Se pare că experţii acestei instituţii şi-au...

Smithfield: Lecție deschisă privind importanța alimentaţiei echilibrate

luni, 17 octombrie 2016

(Comunicat) Echipa de voluntari ai Smithfield România a participat astăzi, alături de voluntari ai Societății Studenților în Medicină Timișoara șide elevii Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Cenei, județul Timiș, la o lecție deschisă privind importanța unei alimentații echilibrate și încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos, desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației.   Această lecție...

ARC, avertizează: Pestă porcină africană, la frontierele României!

joi, 6 octombrie 2016

(Comunicat) Asociația Română a Cărnii atrage atenția asupra apariției primelor două focare de Pestă porcină africană  notificate de Republica Moldova la OIE. Cazurile au fost semnalate la porcii din gospodăriile populației aflate în nordul raionului Dondușeni la mai puțin de 70 km de frontieră cu România.   În aceste condiții, este necesar ca atât fermierii cât și producătorii de carne de porc, precum și unitățile...

Fermele de porci din Vrancea și Buzău, monitorizate de ANSVSA

miercuri, 5 octombrie 2016

Fermele de porci din Vrancea și Buzău sunt monitorizate preventiv de ANSVSA, prin medicii veterinari, din cauza pestei porcine africane care omoară în masă porcii din țările din nordul și estul României. Boala se extinde amenințător și a ajuns aproape de granița noastră cu Republica Moldova.   Ministrul de interne, Dragoş Ioan Tudorache, a convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), pentru...

În 2019, România ar putea fi exportator principal de carne de porc

vineri, 23 septembrie 2016

Consumul cărnii de porc este cel mai popular în România, reprezentând mai mult de jumătate din consumul total anual pe cap de locuitor. Dar, cu 19,0 kg pe cap de locuitor, consumul este mult sub media europeană, ceea ce înseamnă că există loc pentru creștere. Iar, media ultimilor ani arată că aproximativ 33% din consum a fost bazat pe importuri. Însă, care ar fi impactul liberalizării exporturilor de carne de porc, din România, către UE,...