Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Flux tehnologic

Fluxuri tehnologice aplicate în producerea cărnii de ovine

joi, 9 octombrie 2014

(Autor: Teodora Chiorean) Specia ovină, cu toate că nu este dintre cele mai productive, reprezintă specia de la care se obțin cele mai multe producții. Pentru fiecare dintre acestea, omul a intervenit creând noi populații specializate sau cu aptitudini îmbunătățite. Rezultatele obținute au reprezentat consecința aplicării, în creșterea și exploatarea ovinelor, a unor sisteme elaborate în conformitate cu cerințele bio-economice...

Oasele din ferme recilclate pe fluxul alimentar

vineri, 23 mai 2014

(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunţat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producţia de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme. Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com şi preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York. Un fapt special al produselor sale...

Bonner propune un nou elevator de carne

marți, 1 aprilie 2014

Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. Potrivit Global Meat, compania Bonner propune un nou elevator de carne, menit s[ faciliteze manevrarea pe fluxul de produc'ie. Elevatorul E-M 300 produs de Bonner beneficiază de o acționare electro-mecanică, putând ridica sarcini de până la 300 de kilograme. E.M. 300 este prevăzut cu un dispozitiv de...

Evitarea contaminării carcaselor de pasăre pe fluxul de procesare

miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, english version too) Alerta transmisă de Germania pe marginea unui import de carne de curcan care prezenta urme de antibiotic, alertă dovedită imediat a fi total nefondată, a repus, totuși, pe tapet, respectarea cu strictețe a etapelor de procesare a cărnii de pasăre. Din fericire, procesatorii români au înțeles pe deplin această necesitate. Cu toate acestea, prin extrasele din lucrarea “Cercetări privind microbiologia cărnii...

Controlul preoperaţional în fluxul de procesare a cărnii

miercuri, 17 aprilie 2013

Controlul preoperaţional (controlul stării de igienă în timpul procesului tehnologic) constă în verificarea respectării condiţiilor de igienă, în funcţie de specificul fiecărei secţii. Controlul preoperaţional este, conform documentelor ANSVSA, “control în vederea asigurării salubrităţii şi calităţii”.   Consideraţii generale în unităţile din industria cărnii   În orice întreprindere implicată în...