Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Food Crime

C.E. a inaugurat Centrul de cunoștințe alimentare și de combatere a ”food crime”

miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Comisia Europeană (CE) a inaugurat un ”Centru de cunoștințe pentru creșterea calității alimentelor și combaterea fraudei alimentare”, sub coordonarea Centrului Comun de Cercetare. Acesta, reprezentat de o rețea formată din experți CE și independenți, va oferi sprijin factorilor de decizie de la nivelul UE și autorităților naționale, prin facilitarea accesului la informații și prin schimbul de date științifice în...

Europol: Falsele certificări Eco rămân o problemă majoră pentru Industria alimentară europeană

miercuri, 28 iunie 2017

Potrivit unui Raport emis de Europol săptămâna trecută, etichetele de certificare contrafăcute, cum ar fi etichetele de origine ecologică sau cele cu denumire de origine protejată (DOP), continuă să reprezinte o problemă majoră pentru Industria alimentară europeană.   Documentul intitulat ”Raport privind situația contrafacerii și a pirateriei în Uniunea Europeană în anul 2017” analizează problema în sectoarele produselor...

”Food Crime” pe mapamond

vineri, 9 iunie 2017

Termenul de ”food crime” este cât se poate de cuprinzător. Potrivit legislației din fiecare țară, el începe de la simple greșeli de etichetare și poate sfârși cu criminalitatea în forma ei cea mai accentuată. Apoi, noi, ca ”buni” români ce ne aflăm, ne-am învățat să ne autocaracterizăm, de regulă, în cele mai neprietenoase nuanțe, nebăgând de seamă că, de fapt, peste tot e la fel: dacă se poate fura, toată lumea...