Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gaze de sera

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global

miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special, de cele din zona de producție a laptelui. Studiul a fost comandat de grupul de inițiativă ”Cadrul de Sustenabilitate al Produselor Lactate (DSL)”.   Constatările au fost prezentate în Polonia, în cadrul celei de-a 24-a...

Folosirea grăsimii animale ca biodiesel reduc emisiile de GHG

marți, 20 ianuarie 2015

Biodieselul făcut din grăsime animală ar putea contribui la reducerea cu până la 85% la emisiile de GHG (gaze de seră) rezultate din procesarea produselor cu origine animala, potrivit Asociatiei Procesatorilor Europeni de Grăsimi și Asociația  EFPRA, informează Globalmeatnews. Descoperirea a fost făcută în timpul unui studiu recent la Institutul pentru Energie și Cercetare a Mediului (IFEU) în Heidelberg, sud-vestul Germaniei. În timp...

Sisteme și tehnologii organice de creștere a porcilor

marți, 4 februarie 2014

Scroafele şi purceii crescuţi în regim ecologic care hoinăreasc pe zonele plantate cu copacii au o stare de sănătate generală mai bună, iar mediul este mult mai bine protejat decât dacă porcii ar fi menţinuţi pe păşune, arată un studiu realizat de Aarhus University, din Danemarca. Prin realizare acestui studiu, oamenii de ştiinţă au urmărit găsirea celor mai bune metode care ar putea îmbunătăţi impactul asupra mediului,...