Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Insecte

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

vineri, 30 martie 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul unui simpozion desfășurat la Universitatea Wageningen, informează revista de specialitate All About Feed.   Mai mult, Comisia așteaptă cu nerăbdare să aprobe utilizarea acestor proteine încă de anul viitor, a afirmat...

OMS: Carnea are cancer! UE: Europeni, mâncați viermi!

vineri, 30 octombrie 2015

După cum toată planeta a aflat, OMS afirmă că produsele din carne pot determina, prin consum, apariția cancerului. Doar două zile mai târziu, adică, ieri, Parlamentul European a avizat o propunere care prevede introducerea in consum, a unor noi alimente, cum ar fi insectele, algele si noi tipuri de ciuperci.   Cea mai controversata decizie vizeaza insectele, folosite la noi ca momeala pentru peste si hrana pentru animale. Musca de...

Noile tehnologii pot schimba structura lanțului de aprovizionare cu alimente

vineri, 6 martie 2015

Inovațiile și noile tehnologii - cum ar fi produsele alimentare imprimate 3D, insecte ca sursă importantă de proteine și tehnologia portabilă - au puterea de a schimba structural lanțul de aprovizionare cu alimente în viitorul nu prea îndepărtat, potrivit Rabobank, informează Globalmeatnews. Având în vedere că sectorul alimentar se confruntă cu vremuri dificile - presiunea prețurilor de la retail și modificarea comportamentului...

Alimentele viitorului: substitutele de carne și insectele

vineri, 24 octombrie 2014

(Agerpres) Burger vegetal, faină de alge sau brânză la grătar: industria alimentară caută alternative la carne, considerată prea costisitoare. În Franța vânzările de carne au scăzut cu 7% între 1998 și 2012, deoarece producerea ei costă scump mediul, potrivit experților de la cabinetul Nutrikéo, citați joi de lexpress.fr. Până în 2050, populația va crește cu o treime. Pentru a oferi proteine, acestea trebuie să fie produse la...

Micronutris-Franța, produce preparate din gândaci

miercuri, 26 februarie 2014

Prăjituri, biscuiţi şi ciocolate din insecte! Sunt produsele pe care le propune spre vânzare compania Micronutris, din Saint Orens de Gameville (sud-vestul Franţei), unica de acest fel din Europa.  Prăjiturile colorate din insecte sunt dulci şi bune, au gust de alune, susţin cei care le-au gustat. Firma franceză a devenit cunoscută în lume datorită acestora. În afară de producerea acestor preparate, compania franceză creşte gâze....