Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

International

Numărul de curcani a scăzut, producția de carne a crescut

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Producția mondială de carne de curcan a fost evaluată de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) la circa 5,63 milioane de tone pentru anul 2012, nivel în creștere cu 11 puncte procentuale față de anul 2000 (5,08 milioane tone). Deși numărul de păsări abatorizate s-a cifrat la 640 de milioane în 2010 (cu 27 de milioane de capete sub nivelul din 2000, respectiv un minus de 4%), totuși producția de carne a crescut cu...

Geopolitica pieței internaționale a cărnii

joi, 17 iulie 2014

Se poate vorbi despre o geopolitică a cărnii? Sigur că da. În condițiile în care, asigurarea hranei pentru populație devine din ce în ce mai stringentă, totul se joacă pe harta politicilor internaționale, hartă pe care fiecare actor, mai mare sau mai mic, dorește să primească un rol cât mai important.   Noi instrumente de piață: yuan, separatism, AKM   Evenimentele primei jumătăți ale anului 2014 au demonstrat, încă o...

Temă de cercetare românească recunoscută pe plan internațional

vineri, 31 ianuarie 2014

Cercetarea din USAMV Cluj-Napoca în domeniul bolilor transmise de vectori a fost recunoscută ca fiind de vârf la nivel european. Astfel, potrivit Adevărul, conferenţiarul Andrei Mihalca va coordona o reţea de peste 100 de cercetători din 32 de ţări, în cadrul programului european COST (European Cooperation in Science and Technology). Programul european COST (European Cooperation in Science and Technology) urmăreşte realizarea la nivel...