Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Ladosi

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România

vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra epidemiei de Pestă porcină africană (PPA), care evoluează în România. În cazul în care nu vor fi luate...

Domnul Ioan Ladoși, reales în funcția de Președinte al APCPR

luni, 26 martie 2018

(Comunicat) În data de 22 martie 2018 a avut loc, la „Sergiana Center” Brașov, AdunareaGenerală a Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.   În cadrul Adunării Generale a APCPR au fost prezentate și aprobate materiale  specifice referitoare la activitatea desfășurată în anul 2017: raportul de activitate al Consiliului Director în anul 2017 și sinteza activității pe perioada de trei ani a mandatului...

APCPR cere măsuri imediate pentru stoparea evoluției pestei porcine africane

miercuri, 2 august 2017

(Comunicat) Membrii Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România-APCPR, au aflat cu îngrijorare despre apariția primului caz de pestă porcină africană într-o gospodărie din județul Satu-Mare.   În ultimii ani, focarele de pestă porcină africană s-au apropiat de granița României migrând din țările baltice către Polonia, Ucraina, Moldova și, mai nou, Cehia. Apariția acestui caz de PPA – sperăm izolat – era...

APCPR reacționează față de atacurile îndreptate împotriva sectorului de creștere a porcilor

vineri, 24 martie 2017

În ziua de 23martie, la București, a avut loc o conferință de presă organizată de APCPR, la eveniment participând domnul Ioan Ladoși-Președinte APCPR, domnul Emil Dumitru-Președinte Pro Agro, Adrian Rădulescu-Președinte al Federației Fermierilor Români, George Scarlat-Vicepreședinte al APCPR și doamna Stanca Tudor-Director Executiv al APCPR.   Conferința a fost organizată ca reacție la informațiile lansate în ultimele zile...

De zece ani, în UE. Ce a fost, ce e, ce va fi? Răspunde Ioan Ladoși

vineri, 16 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai apropiată de adevăr, am adresat câte trei întrebări președinților principalelor asociații profesionale...

APCPR: Proprietarii fermelor de porci, îngrijorați de pericolul pestei porcine africane

joi, 6 octombrie 2016

(Comunicat) Exploatațiile comerciale de creștere a porcilor din APCPR-Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România urmăresc cu îngrijorare ultimele știri sosite din Republica Moldova unde au fost confirmate două noi focare de pestă porcină africană (PPA) în ferme țărănești amplasate la cca 40 km de granița cu România.   În ultimii ani, focare de pestă porcină africană au apărut în toate ţările situate în...

Ioan Ladoși: Nu toate fermele pot face export de porci vii

joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) Ioan Ladoși, președintele APCPR, susţine că decizia obţinută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spaţiul comunitar este o "bătălie câştigată", însă este departe "de a fi câştigat războiul", deoarece la ora actuală doar 40% din fermele comerciale din România vor putea respecta condiţiile impuse. În acest context, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR),...

Prețul cărnii de porc a crescut cu 54 %

luni, 29 august 2016

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte în Asia, sustin specialiştilor din piaţă.   Marii producători şi exportatori pre­cum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe...

…și la vară, soare!

luni, 23 mai 2016

Într-un dialog telefonic avut acum ceva vreme cu domnul Ioan Ladoși, președinte al APCPR, acesta îmi spunea la telefon: ”Să vedem cine mai apucă vara!” Și, nu era departe de adevăr, ținând cont de situația disperată în care se află sectorul pe care îl reprezintă.   Pentru procesatori, hai să spunem că n-ar fi o problemă: prețurile sunt jos, și pentru carnea de import, și pentru cea din România. Să tot cumperi, să...

De ce nu putem asigura necesarul de carne-materie primă din România?

joi, 28 ianuarie 2016

Este o realitate cruntă faptul că producătorii autohtoni nu pot asigura decât 51% din cantitatea de carne din magazine. Statisticile reflectă acest adevăr, în cifre seci, raportate an de an. Pe de altă parte, România export carne materie primă, tot an de an, în multe țări de pe glob. Și atunci, întrebarea retorică, sau nu, pe care și-o pun specialiștii: Care este cauza acestei anomalii? Răspunsul este banal și frust: producția...

APCPR a devenit Partener al Conferinței Meat & Milk

joi, 23 aprilie 2015

APCPR a devenit Partener al EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, urmând ca, la evenimentul care se va derula în zilele de 3, 4 iunie, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, să reprezinte interesele fermierilor crescători de porci din România.   Din partea Asociației, va participa în calitate de speaker domnul Ioan Ladoși, acela care va avea intervenții în cadrul Workshop-ului FERMA, din data de 3 iunie, urmând să...

Ultima oră! Ioan Ladoși a fost reales Președinte al APCPR

marți, 17 februarie 2015

Ioan Ladoși a fost reales Președinte al APCPR, după ce, în data de 12 februarie 2015, la “Sergiana Center” Brașov, a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, se arată într-un comunicat transmis la redacția revistei Fabrica de Carne. În cadrul Adunării Generale a Membrilor APCPR au fost prezentate materiale specifice privind gestiunea financiară a asociației, situația membrilor...

Ioan Ladoși: Vom susține în continuare reducerea TVA la carne

luni, 9 februarie 2015

Toți aceia care au sperat că parlamentarii români vor da curs, nu doar solicitării oamenilor de afaceri, ci a întregii populații, de a accepta modificarea Codului fiscal, în sensul luării unor măsuri care să conducă la reducerea TVA-ului la carne, produse din carne, dar și la alte produse alimentare, se pot declara încă o dată dezamăgiți de decizia luată. Aceasta, pentru că, proiectul de lege prin care se dorea reducerea treptată a...

Cine a câştigat şi cine a pierdut în 2014, în sectorul de carne?

marți, 27 ianuarie 2015

După patru ani consecutivi în care companiile din industria de prelucrare a cărnii au sacrificat eficienţa de ansamblu a activităţii, în favoarea dezvoltării comerciale şi a menţinerii cotelor de piaţă, în 2014 a continuat evoluţia favorabilă din punctul de vedere al volumului vânzărilor, sectorul înregistrând a treia creştere anuală consecutivă cu 7% a cifrei de afaceri cumulate, fiind însoţită pentru prima dată şi de o...

Indagra: Fermierii anunță falimentul sectorului de creștere a porcilor

vineri, 31 octombrie 2014

Ieri, la standul federației Pro Agro din cadrul INDAGRA, a avut loc o conferință de presă organizată în comun cu APCPR, AFIS și ARC, tema dezbătută fiind situația falimentară a sectorului de creștere a porcilor. La eveniment au participat: Doamna Eugenia Cărăgui-Președinte ARC, Doamna Stanca Tudor - Director Executiv APCPR, și domnii Alex Jurconi-Președinte Pro Agro, Ioan Ladoși-Președinte APCPR, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și...

Ioan Ladoşi: „Preţul cărnii se va menţine până în octombrie”

luni, 7 iulie 2014

Preţul cărnii de porc la poarta fermei nu va înregistra fluctuaţii mari faţă de nivelul actual până prin septembrie-octombrie, estimează Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR). Domnia sa a declarat pentru Bursa că, potrivit datelor de la producători, un kilogram de porc în viu la poarta fermei se vinde cu 6,3-6,4 lei. Cu toate acestea, crescătorii de porc sunt preocupaţi cu privire la...