Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Kosher

Belgia a interzis sacrificările halal și kosher în Flandra

marți, 8 ianuarie 2019

Parlamentul Belgiei a lansat o campanie publică pentru a informa companiile despre noi metode de sacrificare a animalelor, după interzicerea metodelor halal și kosher, în regiunea Flandra.   Continuând în luna ianuarie, campania va implica publicarea de anunțuri în mai multe publicații belgiene, precum și intensificarea inițiativelor în social media, destinate atragerii celor interesați spre a se informa de pe site-ul Serviciului...

Modificarea etichetării cărnii abatorizate prin sacrificare rituală

marți, 8 martie 2016

1) Parlamentul European: propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală. În data de 11 ianuarie 2016, opt deputați au prezentat o propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală.   Deputații europeni consideră că:   consumatorii au dreptul la informare cu privire la produsele alimentare; carnea de la aceste animale...

În zece ani, prețurile la carne kosher s-au dublat

vineri, 22 ianuarie 2016

Economiștii Anthony Tricot si Andrea Silberman au constatat că stilul de viață evreiesc costă, în Marea Britanie, cu12.700lire sterline mai mult pe an. Familii evreiești ajung să plătească un plus £ 12,700 pentru a mânca Kosher, spun Tricot și Silberman.   Prețul pe care comunității evreiești din Marea Britanie îl plătește pentru produsele alimentare kosher a fost prezentat la Limmud din acest an, un eveniment dedicat...

Abatoarele britanice halal, prinse cu mari nereguli

miercuri, 19 august 2015

Un abator halal din Yorkshire, specializat în sacrificarea mieilor, a intrat în administrare. Informația vine după o perioadă de șase luni, de când a fost difuzat un film, în care animalele erau abuzate de către personalul abatorului.   Înregistrările făcute sub acoperire, de către o asociație de caritate pentru drepturile animalelor, au demonstrate că personalul abatorului abuzau în mod repetat de animale. Imaginile...

Proteine din mazăre pentru produsele din carne, kosher și halal

marți, 21 octombrie 2014

Industria cărnii este una dintre cele mai sensibile ramuri ale industriei alimentare, în sensul că, pe lângă problemele obişnuite legate de procesare, inocuitate şi siguranţă alimentară, ea mai stă şi sub semnul trendurilor legate de alimentaţie sănătoasă, se afirmă într-un articol publicat de MeatProcessing. De-a lungul timpului, obiceiurile şi preferinţele aliementare ale consumatorilor s-au schimbat din diverse cauze, motiv...