Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lactate

Rabobank confirmă expansiunea Fonterra pe piețele din UE și Statele Unite

vineri, 15 decembrie 2017

Creșterea producției de lapte în Noua Zeelandă se preconizează a fi puternică până în primăvara anului 2018, cu o prognoză de creștere de 2-3% pentru sezonul 2017/18, potrivit celui mai recent raport al companiei Rabobank, ”Global Dairy Quarterly„.   Expertul Rabobank, Emma Higgins, a opinat că semnalele puternice ale prețurilor la lapte din partea fermierilor au ajutat la creșterea optimismului începutul noului noului an,...

INSSE: În octombrie, comerțul cu ridicata a crescut cu 2,6 %

vineri, 15 decembrie 2017

(Comunicat) Conform ultimului comunicat emis de INSSE, în luna octombrie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut faţă de luna precedentă cu 2,6%.   Astfel, în luna octombrie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 0,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile...

Probiotic pentru controlul bolilor cardiovasculare

joi, 14 decembrie 2017

Boala cardiovasculară este considerată principala cauză globală a morbidității și mortalității de către lume OMS. În lume, unul din trei decese survine ca urmare a BCV, iar jumătate din acestea, din cauza boliilor coronariene. Costurile estimate asociate cu BCV și accident vascular cerebral au atins aproape 580 miliarde USD în 2016 și se estimează că vor tripla până în 2030 (Roger et al., 2016). Boala cardiovasculară este o boală...

INSSE: Producția de lapte și lactate la 31 octombrie (Raport extins)

vineri, 8 decembrie 2017

Conform INSSE, în luna octombrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna septembrie 2017 cu 0,9%.   În luna octombrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 0,9% faţă de luna septembrie 2017, dar a crescut cu 12,9% faţă de luna octombrie 2016.   Cantitatea de...

EDA: ”Evolved Nutrition Label pentru lactate e o mare prostie”!

miercuri, 6 decembrie 2017

Pe măsură ce Coca-Cola, Mars, Mondelez, Nestlé, PepsiCo și Unilever își dezvoltă eticheta Evolved Nutrition Label, industria laptelui o "prostie", în timp ce grupurile de consumatori din Franța o consideră drept "o încercare de a adormi mintea amatorilor de lactate", după cum informează NutriScore.org, din Franța.   După cum am anunțat într-o știre externă anterioară, cei șase producători au anunțat în luna martie a...

China reduce tarifele vamale la importurile de brânzeturi

miercuri, 29 noiembrie 2017

China a redus rata tarifului vamal la brânzeturi de la 12% la 8%, pe măsură ce cererea crește în țară, stimulând competitivitatea exporturilor americane pe piață, informează Associated Press.   În acest fel, China este pe cale să devină cel mai mare importator mondial de brânzeturi în următorii câțiva ani, în condițiile în care cererea pentru produsele lactate a crescut de peste șapte ori, până la aproape 100 000 de...

Planul Noii Zeelande în negocierile Tratatului de Liber-Schimb cu UE

vineri, 24 noiembrie 2017

Așa cum v-am informat, în momentul de față Noua Zeelandă este tot mai interesată de pătrunderea pe piața din România, dar și din Uniunea Europeană. Interesul partenerilor de la antipozi este divers, iar tratatul mai sus-amintit este în plină negociere cu oficialii de la Bruxelles.   Interesați de exportul de lapte și lactate în România   Concomitent, reprezentanți oficiali neo-zeelandezi, reuniți în Misiuni...

George Grecu: Profitabilitatea firmelor românești de lactate e de doar 2,3 %

joi, 23 noiembrie 2017

Ultimele măsuri din domeniul economic luate de Guvern, coroborate cu anumite jocuri externe și interne de piață, precum și cu devalorizarea monedei naționale, își fac deja simțit impactul negativ, inclusiv asupra Industriei românești de lactate și, cu precădere, asupra firmelor românești.   Rugat să exprime o opinie legată despre starea companiilor românești din Industria lactatelor, domnul George Grecu, probabil, cel mai...

ICL Food își prezintă noutățile la FIE-Salonul Ingredientelor de la Frankfurt

miercuri, 22 noiembrie 2017

(Comunicat) Consumatorii de azi doresc cu certitudine totul: textura, stabilitatea, conținutul ridicat de proteine, sodiul redus; comoditate, opțiuni diverse. Evoluția continuă a tendințelor pieței este nelimitată. Oricare ar fi provocarea formularelor, specialiștii de la ICL Food Specialties o acoperă cu sisteme noi de ingrediente care furnizează soluții on-trend.   Pionierii din industrie pot experimenta experiența pe care o...

INSSE: Producția de lapte și lactate în septembrie 2017 (Raport extins)

luni, 13 noiembrie 2017

Conform INSSE, în luna septembrie 2017, cantitatea de lapte de vacă colectată de  unităţile procesatoare a scăzut faţă de luna august 2017 cu 6,5%.   În  luna  septembrie  2017,  cantitatea  de lapte  de  vacă  colectată de  la  exploataţiile agricole  şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,5% faţă de luna august 2017, ...

GfK: La ce se uită românii când citesc etichetele alimentelor?

vineri, 10 noiembrie 2017

(Comunicat) Aproape jumătate dintre consumatorii la nivel global, declară că atunci când citesc etichetele despre conținutul produselor pe care le consumă iau în calcul în primul rând să fie fără zahăr și fără ingrediente modificate genetic. Românii sunt și ei atenți la acest din urmă aspect, dar și la conținutul redus de grăsimi (55% pentru ambele).   Următorii factori foarte importanți în cazul a jumătate dintre...

Top-ul vizibilității în online al mărcilor produselor lactate

vineri, 10 noiembrie 2017

Topul lunii octombrie al celor mai vizibile mărci in online si pe Facebook al marcilor de produse lactate este realizat pe baza datelor ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks.     Datele pentru brandurile din categoria lactate sunt prezentate mai jos in două tabele, pentru fiecare indicator.     INDICATORI     Top expresii reprezinta defalcarea pe brandurile luate in...

După ce a cumpărat în Lituania, Fonterra vine la București

miercuri, 8 noiembrie 2017

După ce, anterior, Fonterra a investit 7,1 milioane de euro în cooperativa lituaniană Rokiškio, asigurând o linie de aprovizionare cu ingrediente din zer de mare valoare și deschizându-și astfel opțiuni de produse în Europa și Orientul Mijlociu, gigantul neo-zeelandez a anunțat achiziționarea a 10 % din acțiunile cooperativei mai sus amintite.   Directorul Executiv al Fonterra, Theo Spierings, a declarat pentru Dairy Reporter că...

Cris Sib Lacto testează piața Statelor Unite, vizând exportul curent

miercuri, 1 noiembrie 2017

Cris Sib Lacto, fabrica de lactate a celor 15 ciobanei din Sibiu, construita in zona Socodor-Arad și specializata în fabricarea brânzeturilor din lapte de oaie, vizează exportul constant pe piața de brânzeturi a Statelor Unite ale Americii.   Deocamdată, un prim lot de aproximativ două tone de brânză de burduf și telemea (”feta”) au fost expediate la mijlocul lunii octombrie catre o firmă din SUA, pentru testarea gusturilor...

Indagra 2017: Mirdatod a demarat exportul de lactate în Statele Unite

vineri, 27 octombrie 2017

Și în acest an, standul companiei Mirdatod a fost vizitat de numeroși oaspeți ai târgului Indagra Food, stand care, ca de fiecare dată, a fost organizat în zona produselor tradiționale.   Nu e deloc de mirare acest lucru, atâta vreme cât compania mureșeană este unul dintre procesatorii de lapte care produce lactate la cele mai înalte standarde, din cel mai bun lapte, provenit de la văzuțe crescute în regim bio, pe pășuni de...

Indagra Food 2017: Deliciile Zimbria, apreciate la superlativ de vizitatori

vineri, 27 octombrie 2017

Și în acest an, standul Zimbria din cadrul târgului Indagra Food a fost vizitat de mii oaspeți, bucureșteni sau sosiți din țară, cu toții apreciind la superlativ delicioasele produse din carne și lapte preparate după rețetele tradiționale din zona Covurluiului, păstrate cu sfințenie de cei doi proprietari ai firmei, doamna Maria și domnl Marius Verdeși.   Aceștia au declarat pentru revista Meat.Milk. că au observat cu bucurie...