Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lactate

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna mai

luni, 15 iulie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna mai 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de lactate sunt prezentate mai jos in doua...

European Dairy Association salută acordul UE-Mercosur

miercuri, 10 iulie 2019

Asociația europeană pentru produse lactate-EDA a declarat că salută acordul comercial global încheiat între UE și Mercosur (Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay).   După două decenii, Mercosur și Uniunea Europeană au ajuns la un acord privind mediul comercial care acoperă mai mult de 780 de milioane de cetățeni.   Au fost depuse multe eforturi de la începutul negocierilor, iar EDA recunoaște eforturile...

Comportamentul consumatorului european de carne și lactate

joi, 4 iulie 2019

La jumătatea lunii iunie a acestui an au fost publicate rezultatele a două cercetări de piață deosebit de importante, care au vizat comportamentul consumatorilor europeni de carne, produse din carne, lapte și lactate. Cercetarea care a vizat categoria Carne a fost efectuată în comun de compania GfK și Universintatea Wageningen din Olanda, iar cea care a vizat categoria Lapte-lactate, de Cargill și Eurostat. Iată, așadar, cum se comportă și...

Rezultatele controalelor ANPC efectuate pe piața lactatelor

miercuri, 3 iulie 2019

(Comunicat) În perioada 27.05-07.06.2019, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a desfăşurat o serie de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, parțial sau integral deshidratat, laptelui pentru...

Alexander Anton-EDA: În industria laptelui, România are o rată mică de progres

vineri, 28 iunie 2019

După cum cunoaște fiecare cititor al revistei noastre, întotdeauna ne-am preocupat de situația internațională, fiind convinși că tot ce se întâmplă pe plan extern are impact imediat și direct, asupra economiei din România, asupra fiecărui sector de activitate. Tocmai de aceea, începând cu această primăvară, Meat.Milk a început colaborarea cu European Dairy Association, urmând ca, în viitor, să încheie parteneriate de colaborare și...

Procese de obținere a lactatelor fără lactoză

vineri, 28 iunie 2019

Procentul persoanelor care manifestă o capacitate scăzută de digerare a lactozei variază în funcție de țară și de continent; de exemplu, de la 98-100% dintre adulții din Asia de Sud-Est, la doar 1% în Țările de Jos. În orice caz, lactatele fără lactoză au în prezent un succes deosebit în rândul consumatorilor, inclusiv în țări în care majoritatea oamenilor o tolerează. În plus, să nu uităm că produsele lactate fără lactoză...

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate

joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor toxice și carcinogene (Zambonin et al., 2012L0. Printre aceștia se numără acizii fenolici, activi ca antioxidanți cu efecte proapoptotice în celulele leucemice (Oxidative Med Cell, Longevity2012), Abdel-Hameed și colab. 2014). În...

Stabilitatea culorii în timpul fabricării și depozitării lactatelor

luni, 17 iunie 2019

Tratamentele termice ale laptelui au fost aplicate cu succes în practica industrială, ele variind de la cele ușoare, până la cele severe. Dar, așa cum era de așteptat, cu cât tratamentul termic este mai sever, cu atât este mai extins prejudiciul (Pereira et. Al., 2009). La rândul lor, pulberile lactate sunt sensibile la reacția Maillard, deoarece acestea conțin concentrații ridicate de lactoză și proteine ​​cu grad ridicat de lizină...

INSSE: Producția de lapte și lactate în aprilie 2019 (Raport extins)

miercuri, 12 iunie 2019

(Comunicat) În luna aprilie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 0,6% faţă de luna martie 2019 și cu 5,0% faţă de luna aprilie 2018.     Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–30.IV.2019 faţă de perioada...

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna mai

luni, 10 iunie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna mai 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de lactate sunt prezentate mai jos in doua...

Rabobank: SUA majorează cu 100 % importurile de lactate din UE

joi, 23 mai 2019

Un nou raport al Rabobank evidențiază că războiul comercial dintre SUA și UE se produce deja, aceasta nefiind o veste bună pentru produsele lactate europene, în condițiile în care administrația americană dorește majorarea taxei de import a lactatelor europene cu 100 %.   Totul a pornit în cursul lunii aprilie, când reprezentantul Comerțului din Statele Unite (USTR) a anunțat că intenționează să perceapă tarife suplimentare...

INSSE: Producția de lapte și lactate în luna martie 2019

miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat) În luna martie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 19,4% faţă de luna februarie 2019 și cu 9,9% faţă de luna martie 2018.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–31.III.2019 faţă de perioada...

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna aprilie

vineri, 10 mai 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna aprilie 2019.      Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de lactate sunt prezentate mai jos in doua...

INSSE: Producția de lapte și lactate în luna februarie 2019

luni, 15 aprilie 2019

(Comunicat INSSE) În luna februarie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şicentrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 5,1% faţă de luna ianuarie 2019 și a crescut cu 7,2% faţă de luna februarie 2018.     Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–28.II.2019...

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna martie

luni, 15 aprilie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna martie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de lactate sunt prezentate mai jos in doua...

Cum a devenit A2 Milk cea mai profitabilă companie de lactate din lume

joi, 11 aprilie 2019

Zona lactatelor a fost de mult timp una dintre cele mai creative categorii din supermarket, creând noi tipuri de produse și aducând noi avantaje consumatorului. Dar există un decalaj din ce în ce mai mare între performanțele companiilor care înțeleg tendințele esențiale ale consumatorilor și le fac parte din strategia lor, și pe cele care nu o fac.   Succes nu înseamnă doar volume   "Cheia succesului în afacerile cu...