Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lactoza

Procese de obținere a lactatelor fără lactoză

vineri, 28 iunie 2019

Procentul persoanelor care manifestă o capacitate scăzută de digerare a lactozei variază în funcție de țară și de continent; de exemplu, de la 98-100% dintre adulții din Asia de Sud-Est, la doar 1% în Țările de Jos. În orice caz, lactatele fără lactoză au în prezent un succes deosebit în rândul consumatorilor, inclusiv în țări în care majoritatea oamenilor o tolerează. În plus, să nu uităm că produsele lactate fără lactoză...

Codex Alimentarius a aprobat noul standard internațional pentru permeatul de lapte

miercuri, 26 iulie 2017

Aprobarea finală a unui standard internațional Codex Alimentarius pentru pulberea de permeat de lapte a fost salutată de producătorul de permeat Arla Foods Ingredients. Noul standard stabilește pentru prima dată criterii globale pentru compoziția, identitatea, calitatea și siguranța laptelui praf și a permeabilității zerului.   Referindu-se la aprobare, reprezentanții Arla Foods Ingredients au declarat pentru Dairy Reporter că se...

Beneo Morris Plains: În lactate, consumatorii vor îndulcitori naturali

miercuri, 14 iunie 2017

Un studiu efectuat de Beneo Morris Plains, și publicat la începutul acestui an de Food Business, indică faptul că, în Uniunea Europeană, consumatorii cer producătorilor de lactate să folosească îndulcitori naturali, pentru produsele lor, ca urmare a faptului că aceștia au devenit conștienți că un consum mare de zahăr poate avea implicații negative asupra sănătății.   Preocuparea va fi zahărul, nu grăsimile   Pentru...

Fonterra a lansat un nou lapte praf cu nivel scăzut de lactoză

marți, 21 martie 2017

Consumatorii sunt în permanență în căutarea celei mai optime nutriții, iar produse lactate oferă un pachet valoros de vitamine, minerale și proteine de înaltă calitate. Pentru o categorie de consumatori, însă, intoleranța la lactoză îi împiedică să se bucure de aceste alimente. Dar, iată, o formulă de lapte praf integral fără lactoză, pusă la punct de Fonterra Nutrition, deschide noi piețe pe această piață, după cum anunță...

Intoleranța la lactoză, preocupare pentru consumatorii interesați de alimentația sănătoasă

luni, 27 februarie 2017

“Compania noastră lucrează intens pentru ca produsele noastre să ofere valoare maximă atât producătorilor din industria alimentară, cât și consumatorilor”, a declarat Monika Milej, Marketing Manger CEE în cadrul Chr. Hansen. Abilitatea de a aduce produse și tehnologii noi pe piața de profil este esențială pentru a atinge succesul dorit. Consumatorii își doresc hrană “adevărată” care să fie gustoasă, sigură, sănătoasă și...