Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lapte

Rabobank: SUA majorează cu 100 % importurile de lactate din UE

joi, 23 mai 2019

Un nou raport al Rabobank evidențiază că războiul comercial dintre SUA și UE se produce deja, aceasta nefiind o veste bună pentru produsele lactate europene, în condițiile în care administrația americană dorește majorarea taxei de import a lactatelor europene cu 100 %.   Totul a pornit în cursul lunii aprilie, când reprezentantul Comerțului din Statele Unite (USTR) a anunțat că intenționează să perceapă tarife suplimentare...

Cele două jumătăți ale afacerilor cu lapte și carne din România

vineri, 17 mai 2019

Prima jumătate a anului 2019 s-a dovedit a fi total bulversantă pentru oamenii de afaceri din zona cărnii și a laptelui din România, dar și din cea a marelui retail, și nu din vina lor. Început, oricum, haotic, mai ales pentru fermierii producători de carne de porc și pentru procesatorii de carne, dar și pentru piața lactatelor, 2019 se dovedește a fi un an dificil, în ciuda unor succese singulare.   Piața cărnii de porc e în...

INSSE: Producția de lapte și lactate în luna martie 2019

miercuri, 15 mai 2019

(Comunicat) În luna martie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 19,4% faţă de luna februarie 2019 și cu 9,9% faţă de luna martie 2018.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–31.III.2019 faţă de perioada...

Meat.Milk 2019: Secțiunea Expo, un punct central al evenimentului

marți, 14 mai 2019

Secțiunea Expo a conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi și în acest an unul dintre punctele centrale ale evenimentului.   În momentul de față, agenția infoGROUP anunță că toate standurile de expunere au fost ocupate, ba, mai mult, numărul lor a fost suplimentat față de edițiile precedente.   La standuri, elita procesatorilor de...

Comportamentul consumatorului român în 2019

joi, 9 mai 2019

Schimbarea climatului economic, din vara lui 2018 și până acum, a determinat și schimbarea comportamentului consumatorului român. La aceasta au contrinuit și alți factori care conturează un alt profil, cu totul surprinzător, într-un timp atât de scurt. Însă, modificarea este absolut de înțeles, dacă parcurgem ultimele analize efectuate de iSense Solutions.   Nebuni după credite   Pentru a determina mai precis ce a...

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2

vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu lapte este puțin probabil să aibă o evoluție favorabilă, până la începutul semestrului doi al anului 2019. Iată acum previziunile pe zone geografice:   Uniunea Europeană   Stocurile de intervenție vor fi în...

Rabobank: În T1 2019, creșterea globală a ofertei de lapte a stagnat

miercuri, 17 aprilie 2019

Rabobank a lansat raportul Dairy Quarterly T1, relevând faptul că cei mai mari exportatori de produse lactate din lume s-au blocat în perioada de creștere a ofertei de lapte de-a lungul anilor, iar SUA se confruntă cu o piață mixtă.   Brexit-ul, ”clar ca un noroi”!   Industria laptelui la nivel mondial se confruntă cu probleme de aprovizionare în 2019. Cauzele variază în funcție de piață, dar includ creșterea...

INSSE: Producția de lapte și lactate în luna februarie 2019

luni, 15 aprilie 2019

(Comunicat INSSE) În luna februarie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şicentrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 5,1% faţă de luna ianuarie 2019 și a crescut cu 7,2% faţă de luna februarie 2018.     Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–28.II.2019...

Vizibilitatea în on-line a mărcilor de lactate în luna martie

luni, 15 aprilie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de lactate, in on-line, pentru luna martie 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru mărcile de lactate sunt prezentate mai jos in doua...

Sectorul laptelui, pus sub lupă la Meat.Milk 2019

marți, 2 aprilie 2019

Confruntat cu grave probleme structurale, sectorul laptelui și al lactatelor va fi pus sub lupă în workshop-ul tematic din după-amiaza zilei de 30 mai a expo-conferinței internaționale Meat Milk.   Finalul workshop-ului Lapte din prima zi a conferinței, va găzdui dezbaterea cu titlul ”Laptele și lactatele, între lege și tocmeala legii” și va pune în discuție starea de moment a sectorului, dar și propunerile legislative...

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă

vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la ideea generală de calitate. Prin urmare, în industria alimentară, evaluarea culorii a devenit o parte importantă a managementului calității produselor și a proceselor (Burrows, 2012).   În unele alimente, culoarea este...

Controale ANSVSA în industria laptelui

joi, 28 martie 2019

(Comunicat) ANSVSA a desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea şi depozitarea laptelui crud şi a produselor lactate.   Au fost verificate 2.279 de obiective: 701 ferme,452 de exploatații non-profesionale de animale producătoare de lapte (gospodării ale populației),...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui

vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere, să prelungească termenul de la câteva luni la un an sau chiar un posibil al doilea referendum și să...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui

luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni între 400 și 600 MPa inactivează microorganismele, mai ales agenții patogeni alimentari. Totuși, bacteriile...

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui

joi, 14 martie 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.   "De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea mondială s-a intensificat, determinată în principal de cererea mai puternică din Asia, inclusiv de China. Ca...

Procesarea ohmică a laptelui

vineri, 8 martie 2019

În ultimii 25 de ani, cerințele consumatorilor pentru produse alimentare convenabile și variate, împreună cu nevoia de rate de producție mai rapide, o calitate îmbunătățită și extinderea duratei de valabilitate, au adus îmbunătățiri semnificative procesării laptelui lichid și a fabricării produselor lactate. Multe dezvoltări tehnologice au fost îndreptate către operațiuni unitare, cum ar fi separarea, standardizarea, pasteurizarea...