Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mancare

Inaq Consultig: În premieră, cursurile IFS Food 6.1, în zilele de 26, 27 februarie, la Sibiu

miercuri, 14 februarie 2018

(Comunicat) INAQ Consulting – IFS Training Center organizează primele cursuri IFS Food versiunea 6.1 în România, următoarea serie fiind programată să se desfășoare la Sibiu, în zilele de 26 și 27 februarie.   Cui se adreseaza? Experților interesați din industria alimentară sau alte domenii comerciale relevante care dețin cunoștințe de bază despre audit și IFS, auditori autorizați IFS și experți ce urmează să...

Un român cheltuie doar 60 de euro, lunar, pe mâncare

vineri, 11 decembrie 2015

Un român cheltuie lunar pe produse alimentare circa 60 de euro, de două ori mai puţin decât un ceh spre exemplu. Salariul mediu net din România, de 380 de euro, este la rândul său de două ori mai mic decât în Cehia, astfel că cheltuielile de profil sunt aliniate salariului, iar românii mănâncă fie mai ieftin şi mai prost, fie mai puţin.   „Este normal ca românii să îşi ajusteze cheltuielile pe alimente la venituri, astfel...

Eurostat: 90 % din venituri merg pe mâncare și băutură

miercuri, 23 septembrie 2015

Potrivit Eurostat, o gospodărie din România cheltuie lunar pe produse de larg consum circa 515 lei, iar din totalul sumei aproape 90% merg către alimente şi băuturi alcoolice şi nonal­co­olice.   Produsele de strictă necesitate consumă aproape tot bu­getul, astfel că pentru produsele de „răsfăţ“ precum cele de îngrijire personală sumele rămase sunt foarte mici. Si­tua­ţia poate fi explicată de faptul că salariile în...

În doi ani, hipMenu a livrat 500.000 de porții de mâncare

vineri, 10 iulie 2015

hipMenu, cea mai importantă platformă de food ordering din Cluj-Napoca, aniversează luna acesta doi ani de existență pe piața din România și peste 500.000 de mese livrate clienților din Cluj și Timișoara. Valoarea totală a comenzilor realizate prin intermediul platformei în cei doi ani de activitate a depășit pragul de 10 milioane de lei, iar numărul acestora este în creștere constantă de la o lună la alta.   "Cifrele...

Rețetă sârbească: Mâncare de brozbe

joi, 23 octombrie 2014

Reteta ”Mancare de brozbe” se prepara in special in Banatul de munte (dar se poate intalni si in Ardeal (zona Hunedoara). Ce sunt brozbele? Conform Dictionarului Etimologic Roman (1958-1966) termenul broajba/ broajbe cu variantele sale brojba, bro(a)sba, bro(a)zba, brojbe, bro(a)sbe, bro(a)zbeinseamna nap, find imprumutat din cuvantul sarb ”broskva” ce inseamna „gulie”. Conform vocabularului botanic ”Plantele cunoscute de...

Rețetă veche din Oltenia: Mâncarea Pandurilor

miercuri, 22 octombrie 2014

Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita pentru Russenart si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai – iunie. Ingrediente 80 g carnati oltenesti; • 80 g carnati de porc; • 70 g toba; • 100 g muschi tiganesc; • 150 g pulpa de porc; • 200 g ceapa; • 100 ml ulei Arpis; • 3 linguri bulion; • 100 ml supa de oase; • 100 ml vin; • 10 g patrunjel; • Sare, piper, dupa gust   Mod de...

Românii mănâncă prea puțin pește

luni, 20 octombrie 2014

(Agerpres) Românii ajung să consume anual între 4 şi 4,5 kilograme de peşte, adică de cinci ori mai puţin decât media înregistrată în ţările Uniunii Europene. Importurile de peşte reprezintă mai mult de 80% din consum, declară Gheorghe Văcaru, consilier în cadrul Autorităţii de Management pentur Programul Operaţional de Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii "Consumul de peşte în România înainte de 1989 era de 6-8...

Rușii rămân fără mâncare și cer ajutor Bielorusiei

joi, 14 august 2014

Rusia mai dispune de rezerve de alimente, din toate categoriile, pentru două săptămâni doar, după ce, săptămâna trecută, Moscova a decis interzicerea, timp de un an, a importurilor de produse agroalimentare din SUA şi UE, conform afirmaţiilor făcute de vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Bursa. "La principalele tipuri de alimente, dacă vorbim despre situaţia la zi, dispunem de rezerve...

Rețetă japonează: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume

vineri, 18 iulie 2014

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.   Rețeta japoneză ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la...

O familie cheltuie peste 40 % din venituri pe mâncare

marți, 8 iulie 2014

(Agerpres) Venitul mediu total al unei gospodării în România a fost, în primul trimestru din 2014, de 2.477 de lei/lună, în timp ce cheltuielile au reprezentat aproape 90% din totalul veniturilor încasate în fiecare lună, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Potrivit rezultatelor anchetei bugetelor de familie, în intervalul ianuarie - martie 2014, veniturile totale medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 2.477...

FAO: Alimentele s-au scumpit exagerat!

vineri, 7 martie 2014

(Agerpres) Indicele preţurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), a înregistrat în luna februarie 2014 cea mai puternică creştere lunară de la mijlocul lui 2012, din cauza majorării preţurilor tuturor categoriile de produse alimentare, cu excepţia cărnii, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters. FAO dă lunar publicităţii propriul...

Trend 2014, Euromonitor: Mâncare sănătoasă, de înaltă calitate

joi, 23 ianuarie 2014

In 2014, consumatorii vor lua decizii din ce in ce mai contradictorii. Arata dorinta de a trai luxos si a se gratifica imediat, exprimand aceste lucruri prin telefoane mai performante, pasiune pentru aplicatii, o ruta mai rapida pentru achizitii si dorinte vizuale. De cealalta parte, insa, se lupta pentru un balans munca/viata personala cat mai bun, doresc autenticul si o viata placuta acasa si in comunitate, rezulta dintr-un studiu amanuntit al...

Carne de girafă în mâncarea sud-africanilor

miercuri, 6 martie 2013

Sud-africanii sunt şi ei victimele scandalurilor cărnii falsificate. La doar trei zile după ce au aflat că în hamburgeri ar exista carne de măgar sau bivol, iubitorii de carne au primit o nouă lovitură. De această dată este vorba despre gustarea "biltong", carne uscată la aer, care n-ar fi chiar atât de "sălbatică" pe cât spune reclama de pe pachet, scrie Reuters. O echipă de cercetători de la Universitatea Western Cape a testat 146 de...