Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mangalita

Acordarea sprijinului pentru crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița

joi, 11 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița vor beneficia, în perioada 2018-2020, de o schemă de sprijin financiar pentru aplicarea programului de susținere a acestora în vederea producerii cărnii de porc, pentru creșterea, îngrășarea și livrarea porcilor din rasele Bazna sau Mangalița către un procesator/altă persoană juridică, potrivit unei Hotărâri adoptate în ședința de astăzi a...

Program MADR pentru dezvoltarea raselor de porci Bazna şi Mangaliţa

miercuri, 8 noiembrie 2017

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a întâlnit cu reprezentanți ai crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița.   Alături de ministru, la întâlnire s-a aflat directorul general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, dr. Ing. Iacob Lelior, precum și experți din cadrul Direcției Generale Politici Agricole, cât și reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și...

Reteta veche banateana: Carne de porc Mangalita, cu varza

luni, 27 octombrie 2014

Reteta  a fost primita prin intermediul Russenart de la Vila Honor, Com. Zetea, Jud. Harghita (Ardeal), a fost preparata de bucatarii restaurantului Casa Oprescu. Ingrediente 1 kg carne de mangalita10 dkg untura de mangalita sau ulei Arpis 2 cepe rosii 1,5 kg varza murata 3 dl smantana 2 ardei verzi 2 rosii 2 catei de usturoi 3 linguri de faina alba Arpis sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen dupa gust. Modul de preparare: Se caleste ceapa...

Nucleu de creştere a porcului Mangaliţa în Timiş

miercuri, 22 octombrie 2014

Fermierii timişeni vor să creeze în judeţ un nucleu de creştere a rasei de porc Mangaliţa, numit şi porcul-somon, pentru că are în grăsime colesterol “bun”, care nu afectează vasele de sânge. “Vrem să facem lobby pentru Mangaliţa, pentru ca şi în Timiş să înceapă creşterea porcului de Mangaliţa, pentru că preţul e bun la vânzare fie pe viu, fie pe produs finit – salam, jumări, slănină. De aceea, vrem să înfiinţăm...

Produse din porc Mangalița, atestate ca ”tradiționale”

vineri, 5 septembrie 2014

Ioan Tătăran, cel mai mare crescător de porci Mangaliţa din România a reuşit să îşi reatesteze patru specialităţi ca produse tradiţionale, conform noilor norme. Cârnaţii de casă Tătăran, jambonul afumat Tătăran, slănina afumată Tătăran şi caltaboşul Tătăran, toate produse de către Ioan Tătăran au fost înregistrate ca produse tradiţionale conform noilor norme. Porcul de Mangaliţa, cândva o rasă foarte răspândită...

Stațiunea de Cercetări Turda are doar 45 de scroafe și 7 vieri Mangalița!

marți, 15 iulie 2014

Porcii din această rasă au fost botezaţi de fermieri “uleiul de măsline pe patru picioare”sau “porcul somon”, deoarece carnea sa conţine acizi graşi Omega 3, iar carnea nu crează atâtea probleme de sănătate, ca în cazurile celorlalte rase de porci. În România, până în anul 2000, nu a existat o lege pentru conservarea raselor tradiționale de porci iar situaţia gravă se vede cu ochiul liber. De exemplu, Staţiunea de...

Mangalița recucerește Transilvania

luni, 25 februarie 2013

Porcul de Mangalița, cândva o rasă foarte răspândită în zona Transilvaniei, pare să fie apreciat, din nou, de către fermierii români. În vreme ce românii au abandonat această rasă după 1989, ungurii au intuit potențialul acesteia, iar acum sunt printre cei mai mari exportatori din lume de jambon de Mangalița, la prețuri de peste 80 de euro pe kilogram. Fermierii români vor acum să recupereze timpul pierdut și încearcă...