Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MAP

Oxidarea brânzeturilor în ambalarea MAP

joi, 6 iulie 2017

Producătorii de alimente caută în permanenţă modalităţi de a prelungi termenul de valabilitate, fără a le modifica proprietăţile fizice sau chimice sau a adăuga ingrediente chimice. Iar ambalarea în atmosferă modificată (MAP) este modul ideal de a realiza acest lucru. Aceasta este o metodă naturală a cărei popularitate creşte rapid la nivel internaţional, ceea ce îi determină pe cercetători să îi acorde o atenție...

Efectul ambalării MAP asupra produselor din carne și pește

joi, 29 iunie 2017

Ambalarea în atmosferă controlată a devenit larg răspândită, această tehnologie oferind foarte multe avantaje, care încep cu mărirea duratei de viață a produslui la raft, și terminând cu elementul cel mai important, respectarea deplină a siguranței alimentare. Cu toate acestea, tehnologia MAP ridică încă unele probleme de care procesatorii de carne sau cei de pește, trebuie să țină cont. Iată care sunt avertismentele pentru fiecare...

În primele trei trimestre, Intrama a avut o creștere de 40 %

miercuri, 5 noiembrie 2014

”Am avut un an deosebit, dacă ne gândim la volumul afacerilor”, a declarat pentru revista Fabrica de Carne domnul Svetlomir Georgiev, Administrator al companiei Intrama, prezentă cu un impozant stand la actuala ediție a târgului Indagra. ”Dacă vorbim despre volumul total, pot spune chiar că ne-am dublat cifra de afaceri. Pentru operațiunile din România, însă, am înregistrat o creștere de 40 %, pe primele nouă luni ale anului...

Utilaj de ambalare în sistem MAP, cu acțiune rotativă

joi, 4 septembrie 2014

Packaging Equipments anunță intrarea în producție a unui echipament de ambalare cu acțiune rotativă recomandat întregii industrii alimentare, prin marea sa capacitate de producție, dar și prin calitatea executării operațiunilor. Cu un design care asigură versatilitate sporită, echipamentul de ambalare cu acțiune rotativă se adresează atât sectorului de carne, cât și celorlate sectoare ale industriei alimentare, inclusiv cele de...

Echipament de ambalare semi-automată cu ”pat” dublu

miercuri, 3 septembrie 2014

Prezența pe rafturile magazinelor cu produse de cea mai bună calitate, care să nu își modifice proprietățile și, mai ales, care să aibă un termen de valabilitate cât mai mare, reprezintă una dintre cerințele obligatorii pentru relația cu marile rețele de retail. Una dintre cele mai performante tehnologii de ambalare este cea cu atmosferă modificată. PackagindEquipments.com prezintă un nou echipament de ambalare. Modelul se pretează...

Sistem MAP High Speed, de la Venturi MAP Gas

luni, 4 august 2014

Ambalarea în atmosferă modificată prinde tot mai mult teren, mulți dintre procesatorii de carne optând pentru investiția în astfel de sisteme care măresc termenul de valabilitate al produselor. Recent Packing Equipment Sales a pus în vânzare astfel de echipamente produse de Venturi MAP Gas Flushing Technology , echipamente proiectate având la bază conceptul de convenience. MAP High Speed este mașina complet automatizată, asigurând o...

Dezbateri privind utilizarea monoxidului de carbon în tehnologia MAP

miercuri, 9 iulie 2014

Oxigenul, în ambalarea de tip MAP a produselor din carne, este esențial. Absența de O 2 poate duce la respirația anaerobă, în pachetul  în care se accelerează senescența și alterarea, potrivit unor studii publicate de MeatPackaging.com. Niveluri prea ridicate ale O 2 nu întârzie în mod semnificativ respirația produsului și este de aproximativ 12% O 2 în cazul în care rata respirației începe să scadă. Deci, oxigenul este...

ULMA propune un utilaj universal de ambalare MAP

joi, 26 iunie 2014

Ulma propune o mașinp de generație nouă pentru ambalarea produselor proaspete în atmosfera modificată (MAP), pretabil la aambalarea uneo forte largi game de alimente: carne proaspătă sau procesată, pui, pizza, pește, paste sau brânzeturi. Noul sistem de sigilare transversală “Long Dwell”, caracterizat printr-o mișcare “ovală” a fălcilor, asigură o sigilare perfect ermetică și, totodată, conferă rapididate. Acest nou sistem...

Utilaje de ambalare în sistem MAP

luni, 16 iunie 2014

Prezența pe rafturile magazinelor cu produse de cea mai bună calitate, care să nu își modifice proprietățile și, mai ales, care să aibă un termen de valabilitate cât mai mare, reprezintă una dintre cerințele obligatorii pentru relația cu marile rețele de retail. Una dintre cele mai performante tehnologii de ambalare este cea cu atmosferă modificată, MAP. În această ediție, prezentăm câteva propuneri care ar putea să stârnească...

Celuloza, acceptată în ambalarea MAP

joi, 28 februarie 2013

Conform Dairy Reporter, un proiect european țintește să producă materiale pe bază de celuloză pentru a fi folosite în ambalarea în atmosferă modificată (MAP) ca înlocuitor al tradiționalelor susbstanțe pe bază de uleiuri. Proiectul ADCELLPACK, care se desfășoară până la sfârșitul lui octombrie 2014 va dezvolta un material de ambalaj termoplastic din fibre de lemn pentru tăvile folosite în mod special în ambalajele brânzei...