Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Materii prime

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018

luni, 26 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de doamna Anca Murar.   IFFA este cel mai important târg internațional pentru industria cărnii. La...

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile

vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute de bilanțuri record", potrivit raportului FAO privind cererea și oferta de cereale. Se așteaptă ca raportul...

Prezenta la IFFA, Rollit vizeaza pietele din Polonia si Rusia

sâmbătă, 7 mai 2016

Rollit revine la IFFA-Frankfurt, targul care reuneste specialisti din Industria mondiala a tehnologiilor destinate procesarii carnii, dupa ce a absentat la editia trecuta, increzatoare ca isi poate extinde operatiunile de Export, din totalul volumului de afaceri.   Astfel, la standul din Hala 4, negocierile dintre reprezentantii companiei si parteneri din Europa deja au fost programate, sperandu-se, in Special, recastigarea pozitiei pe care a...

Alginați utilizați în preparatele din carne

vineri, 22 aprilie 2016

Alginații utilizați în industria alimentară fac parte din categoria stabilizatorilor, adică, a substanțelor care au drept rol păstrarea alimentelor în starea lor inițială, îndeplinind totodată și rolul de emulgatori, precum și de agenți de îngroșare şi/sau aglomerare, în funcție de tipul lor. Aceștia poartă denumirea generică de „aditivi alimentari”, fiind definiți, conform Codex Alimentarius drept „acele substanțe care nu...

Brise Group își reorganizează activitatea

joi, 25 februarie 2016

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi locali de cereale şi fur­nizori de materii prime pentru fer­mieri, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2015, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, pe fondul declinului preţu­ri­lor la cereale şi al cererii modeste venite din piaţa internaţională.   „Pe partea de ce­re­ale am fost influ­en­ţaţi de contextul in­ter­naţional al pieţei...

Adaosul de uleiuri vegetale în produse din carne dietetice

marți, 2 februarie 2016

În general, produsele tradiționale din carne conțin până la 30% grăsime. Grăsimea are efecte pozitive importante în procesul de fabricare a produselor din carne: stabilizează emulsiile de carne, reduce pierderile la preparare, îmbunătățeşte capacitatea de reținere a apei și asigură aroma, suculența și gustul dorite. Totuşi, grăsimile animale furnizează cantități mari de acizi grași saturați și colesterol, iar aportul ridicat de...

Supremia a cumpărat Tamaco Trading și Tamaco Pak din Danemarca

joi, 14 ianuarie 2016

Supremia Grup, liderul pieței de ingrediente alimentare și condimente din România, a achiziționat companiile Tamaco Trading si Tamaco Pak din Danemarca, care activează în această industrie, în vederea extinderii activității sale pe piața țărilor scandinave.   Achiziția va aduce companiei Supremia Grup o cifră de afaceri suplimentară de 10 milioane de euro în următorii doi ani și va deschide noi oportunități de colaborare cu...

Supremia a făcut angajări, CIO și-a mărit profitul

vineri, 21 august 2015

Afacerile cu ingrediente, arome și aditivi par să meargă strună, potrivit ultimelor informații din piață. Astfel, producătorul de ingrediente pentru industria alimentară Supremia Grup, condus de antreprenorul Levente Bara, a înregistrat în primul semestru o creştere a cifrei de afaceri de 10%, până la 79 milioane de lei (18 mil. euro), arată datele transmise de companie.   Afacerea din judeţul Alba, pusă pe picioare în urmă cu...

Meat & Milk 2015 va avea loc în zilele de 3-4 iunie, la Poiana Brașov

joi, 26 martie 2015

A patra editie a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk se va desfasura in zilele de 3 și 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brasov, sub genericul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanta-Prioritati pentru iesirea din impas”.   Meat & Milk  2015 – Discutii directe, rezultate concrete!   Singurul eveniment dedicat industriilor de carne si lapte ale Romaniei este locul de intalnire al fermierilor,...

OPORTUNITĂȚII DE SPECIALIZARE: Agenda specialistului din Industria Cărnii

luni, 9 martie 2015

Stimați Parteneri, Așa cum am constat cu ocazia primului eveniment http://www.fabricadecarne.ro/specialisti-din-industria-carnii-si-au-dat-intalnire-la-paris,  programul  dedicat specialiștilor din Industria Cărnii se bucură de popularitate. Astfel, vă invităm să luați parte la cea de-a doua manifestare, care va avea loc la IASI, în perioada 16-18 Aprile, sub denumirea de Soluții Complete, de la Rețete și Condimentație, la Membrane și...

Supremia, la al doilea magazin „Povesti cu condimente”

marți, 11 martie 2014

Supremia Grup, unul dintre cei mai mari producatori de ingrediente pentru industria alimentara din Romania, a inaugurat vineri al doilea magazin “Povesti cu condimente”. Magazinul este situat in centrul comercial AFI Palace Cotroceni si gazduieste peste 200 de produse: condimente naturale, atat sub forma de seminte, cat si macinate, ierburi aromate, fructe confiate, amestecuri de condimente, ingrediente pentru patiserie, precum si produse...

Tradiții românești: Riteș maramureșean

vineri, 7 februarie 2014

Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania. Rețeta tradițională din Maramureș ”Riteș” a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, județul Maramureș și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul...

Salumi Leoncini, pentru iubitorii de alimente din întreaga lume

marți, 4 februarie 2014

Compania Leoncini este unul dintre cei mai importanți producători de salumi de înaltă calitate din Italia. Înființată de Aristodemo Leoncini în 1918 în Barco di Reggio Emilia, un sat minunat pe dealurile emiliane, compania a crescut în mod constant, menținând întotdeauna afacerea în familie, care în zilele noastre a ajuns la a patra generație. La cele două fabrici din Verona și Langhirano există mai mult de 200 de angajați, pentru o...

Aditivi şi ingrediente pentru preparate fierte

vineri, 26 iulie 2013

Sortimentele din grupa mezelurilor fierte se caracterizează prin: procesul tehnologic mecanizat, preparatele au în compoziţie între 8% şi 15% substanţe proteice, componentele reţetelor sunt atent şi uniform mărunţite/tocate (mărunţirea se face uneori la nivelul micronilor), preparatele au un conţinut ridicat de apă. În secţiune, compoziţia prezintă aspect uniform, cu nuanţe specifice fiecărui sortiment. Lista generală a compuşilor...

Produse din soia destinate procesării cărnii

joi, 28 februarie 2013

Spre deosebire de carne, echivalentul din soia nu conţine adrenalină şi hormoni, fiind asimilată mai uşor de organism. Soia este considerată cea mai utilă plantă din lume. La procesarea produselor din carne, proteina din soia este folosită ca substituient nutritiv şi funcţional pentru proteina materiei prime de origine animală.   De ce soia?   Dincolo de supoziţii şi povestioare nutriţioniste, soia este considerată cea...

Fabrica de carne nr.22 – Octombrie 2012

vineri, 8 februarie 2013

    Carnea de consum Termenul de valabilitate al produselor vrac. Aprecierea capacitatii productive. Inovatii in domeniul materiilor prime. Conditii pentru eliminarea defectelor de produs. Mezeluri din carne de vita. Lantul frigorific intrerupt in...