Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Pericol

Atenție, pericol de contaminare cu salmonella!

luni, 6 iulie 2015

Raportul anual al Sistemului de  Alertă Rapidă pentru alimente și furaje al UE (RASFF) a relevat o creștere de 25% la modificările de produse alimentare sau riscuri pentru sănătate, față de anul anterior, acesta fiind reprezentat de existența salmonellei la păsările de curte.   Raportul a arătat că numărul de cazuriu cu salmonella la păsrile din UE, precum și în zona europeană a liberuluischimb(AELS) în Islanda,...

Subvențiile la ovine din 2015, în pericol

luni, 29 septembrie 2014

APIA efectuează până în 28 septembrie 2014 controlul la faţa locului, în exploataţiile de ovine şi caprine din zonele defavorizate, şi până în 21 decembrie 2014, în exploataţiile de bovine din zonele defavorizate care au depus cereri de plată în 2014. Crescătorii de animale au obligaţia de a menţine în exploataţie animalele pentru care au solicitat ajutorul specific până la datele respective, chiar dacă au fost controlaţi deja,...

Romvac despre deparazitarea corectă la animale

vineri, 14 martie 2014

Directorul de Producție Medicamente al Romvac, cel mai mare producător de vaccinuri și medicamente de uz veterinar din România, dr. Viorica Chiurciu a realizat o scurtă prezentare a beneficiilor deparazitărilor la animalele de fermă, precum și la tratamentele ce ar trebui aplicate. Primăvara, când umiditatea este mai mare, iar temperatura mediului este cu puţin peste 20°C, apar condiţii favorabile pentru înmulţirea paraziţilor interni...

Situația pestei porcine africane analizată în Consiliul consultativ- ANSVSA

vineri, 7 martie 2014

Acţiunile ANSVSA de prevenire a apariţiei pestei porcine africane în România au continuat şi astăzi, prin convocarea unei şedinţe de lucru a Consiliului consultativ. Pentru menţinerea unui nivel ridicat de conştientizare şi de alertă timpurie în cazul unei suspiciuni de boală, a avut loc şedinţa reunită a Grupurilor de lucru “Sănătatea şi bunăstarea animalelor” şi “Carne şi produse din carne“, din cadrul Consiliului...

Carnea de porc din Ungaria amenință afacerile fermierilor români

joi, 6 februarie 2014

(Mediafax) Importurile de carne de porc în creştere din Ungaria, unde TVA a scăzut de la 1 ianuarie de la 27% la 5%, ar putea duce la ieftinirea cărnii de porc de pe piaţa românească în următoarele luni, a declarat Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc. "Crescătorii de porci sunt îngrijoraţi de importurile care vin din Ungaria, după ce de la 1 ianuarie la ei a scăzut TVA la carne de porc de la 27% la 5%....