Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Peste

Kaufland își reiterează angajamentul față de standardele de acvacultură

joi, 13 iunie 2019

 Cu ocazia Zilei Mondiale a Oceanelor, retailerul german Kaufland si-a reiterat la nivel global angajamentul de a imbunatati acvacultura și de a respecta principiile pescuitului și comerțului responsabil cu pește.   De altfel, compania a lansat recent inițiativa "Tierschutzstandards Aquakultur" (Standardele de bunăstare a acvaculturii), împreună cu institutul Stiftungul Albert Schweitzer și biologul Stefan Johnigk, la inițiativă...

ANPC a controlat piața peștelui din România

luni, 13 mai 2019

În cursul lunii aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, la nivel național, o serie de acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea, şi modul de etichetare, prezentare publicitate şi comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și conservelor din pește, aceste verificări continuând și în perioada următoare.   Ȋn urma...

Controale ANSVSA în industria peștelui

vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie judeţene, şi, respectiv, al municipiului Bucureşti au desfășurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care sunt respectate, de către operatorii din sectorul alimentar, condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul,...

Utilizarea responsabilă a resurselor și creșterea consumului de pește

vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Domnul Alexandru Potor, Secretar de Stat în cadrul MADR, a participat la Reuniunea Comitetului consultativ pentru sectorul pescăresc, ocazie cu care au fost discutate probleme privind sectorul acvaculturii din România. Evenimentul a fost găzduit de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.   Printre subiectele de discuții abordate în cadrul acestei reuniuni amintim propunerea de promovare a unui nou ordin al MADR...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră

luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai institutelor de cercetare și ai altor organizații internaționale.   În deschiderea Conferinței,...

FAO: Producția și consumul de pește la nivel mondial vor crește

miercuri, 18 iulie 2018

Potrivit FAO, producția de pește la nivel global va continua să crească în următorii zece ani, chiar dacă cantitatea de pește capturată în sălbăticie s-a stabilizat iar dezvoltarea intensă a acvaculturii este acum temperată, se spune într-un nou raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).   Ultima ediție a raportului The State of World Fisheries and Aquaculture (SOFIA), estimează...

In premiera la Alimentaria, Negro 2000 mizeaza pe produse naturale 100 %

luni, 16 aprilie 2018

Cu o cota de export de doar 5 % din volumul total de afaceri, Negro 2000 dovedeste prin participarea in premiera la targul Alimentaria ca este decisa sa iasa tot mai mult pe pietele internationale, asta, dupa ce, asa cum am anuntat anterior, si-a intensificat prezenta si in zona publicitatii, pe plan intern.   Referindu-se la acest moment, domnul Dragos Trache-Coordonator de Export al companiei, ne-a declarat ca atuul pe care mizeaza firma...

AMPOPAM: Modernizarea activităților pescărești

miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au continuat acțiunile de promovare a oportunităților de finanțare europene  prin organizarea unor noi întâlniri de lucru la Timișoara și la Craiova. La aceste evenimente au participat alături de conducerea MADR și  experți ai DGP AM POPAM, peste 70 de persoane - reprezentanți ai mediului universitar, ai firmelor de consultanță, ai filialelor regionale ale...

Ungaria: 5% TVA pentru carne de porc, organe de porc și pește

luni, 5 februarie 2018

Ca parte a politicii pe termen lung de a stimula consumul intern de carne de porc, guvernul ungar a introdus o taxă redusă de TVA pe carnea de porc, coborând-o, de la 27% la 5%.   În acest sens, Ministerul Agriculturii din Ungaria a declarat: "Unul dintre scopurile principale ale guvernului este acela de a crește consumul intern, oferind oamenilor alimente ieftine și accesibile, din Ungaria, de înaltă calitate", notează Global Meat...

Creștere de 20% pe segmentul de pește, în postul Crăciunului

miercuri, 29 noiembrie 2017

(Comunicat) Postul Crăciunului este, alături de Postul Paștelui, una dintre perioadele în care se înregistrează cele mai mari vânzări de pește în timpul anului. Potrivit prognozelor Alfredo Seafood, în cele șase săptămâni din ultimul mare post din 2017 (15 noiembrie – 25 decembrie), vânzările de pește pe piața autohtonă vor crește cu circa 20%.   “Creșterea consumului în această perioadă se explică în primul rând...

Controale ANSVSA: Peşte şi produse din pescuit

luni, 6 noiembrie 2017

(Comunicat) Până pe 17 noiembrie 2017, ANSVSA efectuează controale tematice pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la producerea, colectarea, procesarea, depozitarea şi comercializarea  peştelui şi a produselor din pescuit. Controale oficiale în unităţile din sectorul peştelui vizează:   Ambarcaţiunile comerciale de pescuit şi punctele de debarcare a...

Pescăria Magic, în premieră la Indagra Food

vineri, 27 octombrie 2017

Deși activează încă din anul 1992 pe piața peștelui din România, Pescăria Magic bifează participarea în premieră în cadrul secțiunii Indagra Food.   Prezent la stand, domnul Bogdan Catană, Directorul Comercial al companiei, a declarat pentry revista Meat.Milk. că decizia de a participa a venit după ce, în urma finalizării unui proiect în valoare de 2,8 milioane de euro, Pescăria Magic a demarat producția de produse din...

Protejarea salariaților împotriva biohazardului

joi, 14 septembrie 2017

Industria alimentară și a băuturilor cuprinde peste 30 de sectoare diferite, cel mai mare fiind al panificației, urmat de sectoarele de prelucrare a cării, industria băuturilor, fabricile de produse lactate, hrana animalelor și cel al prelucrării peștelui. Totodată, acesta este și unul dintre cele mai riscante domenii de activitate, din punct de vedere al siguranței și sănătății, întrucât în jur de 5% din totalul forței de muncă, au...

MADR: Lansarea unui nou apel de Proiecte pe Măsura III.22/Dezvolare locală-Pescuit

vineri, 14 iulie 2017

(Comunicat) Direcția Generală Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM anunță lansarea celui de-al doilea apel pentru cereri de finanțare în cadrul Măsurii III.2 2 – Punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității (inclusiv costuri de funcționare și animare) - Selectarea Grupurilor de acțiune locală pentru pescuit (FLAG-uri).   Această măsură se încadrează în...

Reuniunea celui de-al III-lea Comitet de Monitorizare pentru POPAM

miercuri, 5 iulie 2017

(Comunicat) Recent, au avut loc lucrările celei de-a III-a reuniuni a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), organizat de Direcția Generală Pescuit  - Autoritate de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM).   La această reuniune au participat Alexandru POTOR, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Fabrizia BENINI, șef de unitate la DG MARE,...

Romfood Trading estimează vânzări de circa 2,6 milioane de euro în 2017

vineri, 30 iunie 2017

(Comunicat) RomfoodTrading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România și dezvoltatorul mărcii Alfredo Seafood, prognozează vânzări în valoare de aproximativ 2,6 milioane de euro (12 milioane de lei) în acest an, în rețeaua HoReCa, în creștere cu 20% față de anul precedent.   În restaurante, cei mai apreciați pești sunt peștii sălbatici oceanici, precum calcanul,...