Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Porci

Global Meat: PPA scăpată de sub control în Ucraina, România în mare pericol!

vineri, 6 iulie 2018

Global Meat News informează că cincizeci și nouă de focare de PPA au fost raportate în Ucraina în acest an, inclusiv câteva la granița cu Uniunea Europeană (UE), în special România, unde 45 000 de porci au trebuit să fie sacrificați în cel mai mare focar din această parte a Europei.   Ca urmare, pproducția totală se va reduce cu 5,2% sau cu 33 000 de tone (t) la 594 000t, a declarat Artur Loza, șeful Asociației...

ANSVSA: PPA se extinde în județul Constanța

vineri, 6 iulie 2018

(Comunicat) În data de 5 iulie, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane (PPA), la un porc, dintr-o gospodărie din localitatea Istria, județul Constanța.   În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic si Sănătate Animală București (I.D.S.A.) – Laboratorul Național de Referință pentru Pestă Porcină Africană, serviciile veterinare au intervenit imediat.   Au fost luate...

Compensări pentru pierderea porcilor în acțiunile pentru lichidarea a PPA

vineri, 6 iulie 2018

(Comunicat ANSVSA) Printr-o Hotărâre adoptată în ședința Guvernului din 5 iulie 2018 a fost reglementată metodologia pentru stabilirea şi plata despăgubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale tăiate, ucise sau altfel afectate în vederea lichidării rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, prin completarea Hotărârii Guvernului nr. 1214/2009.   Decizia a fost luată ca urmare a evoluției agresive a pestei...

MADR a dat startul Programului “Bazna și Mangalița”

joi, 8 martie 2018

(Comunicat) Prima livrare de purcei din rasele Bazna și Mangalița, realizată în prezența ministrului Petre Daea care s-a aflat în comuna Roșia, satul Nou, în județul Sibiu, în data de 6 martie 2018, s-a efectuat către un crescător de porci din satul Bradu. Purcelușii din rasele amintite au fost transportați de către procesatorul înscris în Program, demarând astfel programul guvernamental.   Programul de sprijin pentru...

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord

luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro, investițiile necesare ar depăși 511 milioane de dolari, majoritatea provenind din surse interne. Andrei...

Protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute

vineri, 19 ianuarie 2018

(Comunicat ANSVSA) Pe fondul avertizărilor meteorologice pentru fenomene severe (temperaturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), ANSVSA recomandă:   Pentru crescătorii de animale:   Asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecţie faţă de acţiunea directă a frigului şi zăpezii;   Asigurarea unor cantităţi suficiente de apă şi furaje corespunzătoare...

Zootehnia românească în 2017, cu bune și rele!

luni, 18 decembrie 2017

România are un rezervor foarte mare pentru dezvoltarea zootehniei, deținând 4,5 milioane de hectare cu pășuni și fânețe! Având la îndemână această bogăție naturală este firesc să ne punem întrebarea de ce nu suntem printre primele trei țări ale Europei! Conform unei vechi zicale românești, potrivit căreia ”Dumnezeu ne-a dat, dar nu ne pune și-n traistă”, răspunsul pare a fi destul de complex, vizând cauze nu numai de...

Sisteme robotizate de hrănire a porcinelor

vineri, 6 octombrie 2017

Sistemele de hrănire pentru porcine implică tipul și forma furajelor, precum și modul în care acestea sunt furnizate acestora. Principalul tip de hrană pentru porcine în unele ferme, de pildă, este în stare uscată: cerealele au fost măcinate și amestecate cu alte ingrediente uscate pentru a forma o hrană completă. Livrarea hranei pentru animale, prin intermediul unui sistem de aplicare a hranei pentru lichide, nu este generalizată, dar este...

Avertizare ANSVSA destinată crescătorilor de porcine din gospodării

joi, 10 august 2017

(Comunicat) ANSVSA informează că esta porcină africană este o boală a porcinelor domestice şi sălbatice, mortală pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase. Pentru a vă proteja porcii de această boală, vă recomandăm să respectaţi următoarele sfaturi:   1-nu intraţi...

AFIR prelungește sesiunea de primire a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor mici

miercuri, 19 iulie 2017

(Comunicat) AFIR anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare aferentă submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Astfel, depunerea proiectelor pentru investiții în ferme mici se poate face până la data de 31 august 2017, ora 16.00.   Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii...

APCPR: Crescătorii de porci vor primi compensații în valoare de milioane de euro

luni, 5 decembrie 2016

Crescătorii de porci din România vor primi 11 mil. euro până la sfârşitul anului, plăţi menite să reducă pierderile suferite de fermieri în perioada septembrie 2015 - mai 2016, când au vândut carnea de porc către abatoare sub costul de producţie, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern săptămâna trecută, salutată de APCPR.   „Sprijinul are scopul să compenseze pierderile înre­gis­trate de producătorii de carne de...

INSSE: Sacrificările și producția de carne în 2015 (Raport anual)

luni, 4 iulie 2016

Potrivit ultimului raport emis de INSSE, în anul 2015, comparativ cu anul 2014, sacrificările de bovine, porcine, ovine, caprine şi de păsări în unitățile industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendință ascendentă.   Sacrificările de animale şi păsări din unitățile industriale   În anul 2015, sacrificările de bovine în unități industriale specializate, după  numărul de capete, au crescut...

Sisteme computerizate pentru creșterea porcilor

luni, 8 februarie 2016

Sistemele și echipamentele de hrănire a porcilor, ajunse la cel mai înalt grad de tehnologie, sunt folosite în mai mult de 100 de țări, de pe toate cele cinci continente. De pildă, departamentul francez nr. 29, Finistere, are un potențial agricol foarte ridicat și este axat, în principal, pe creșterea animalelor, potrivit www.bigdutchman.com.   Un model de succes...informatizat   Finistere este un model de succes pentru...

CMV-Sibiu: Recomandări privind sacrificarea porcilor

miercuri, 25 noiembrie 2015

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, un obicei tradiţional specific poporului român, în special pentru populaţia care locuieşte la ţară sau în zonele mărginaşe ale oraşelor, este reprezentat de sacrificarea porcului pentru asigurarea cărnii şi a preparatelor din carne de porc necesare în gospodăria individuală respectivă, atentioneaza un comunicat de presa remis al Colegiului Medicilor Veterinari Sibiu.   Pentru...

Eversfield Organic Farm a achiziționat Dorset Farms

luni, 28 septembrie 2015

Eversfield Organic Farm a anunțat că a achiziționat Dorset Farms, pentru o sumă nedezvăluită. Această tranzacție a ridicat cifra de afaceri pentru a deveni una dintre cele mai mari branduri ale națiunii, în furnizarea de produse organice, potrivit Meatinfo.co.uk   Este de așteptat ca această mișcare surprinzătoare să reprezinte un boom pentru afacerea Eversfield Organic Farm, fiind prognozată o crește de 30% a cifrei de afaceri...

Cu Mozart, porcii sunt mai fericiți, carnea e mai gustoasă

luni, 6 iulie 2015

Un nou studiu al Universităţii de Agricultură din Cracovia a relevat că atunci când porcilor le este pusă muzică apar schimbări în comportamentului lor. De asemenea, animalele par că preferă muzica lui Mozart, înaintea  hard rock-ului.   Cercetatorii de la Universitatea din Cracovia au făcut un experiment, în care au pus muzică de două ori pe zi, timp de cincisprezece minute. Treizeci de de porci au trebuit să asculte Mozart,...