Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Prețul cărnii de porc

Fermele de porci ies din zona neagră a afacerilor

joi, 23 iunie 2016

Fermele crescătorilor de porci din România au înce­put să fie din nou profitabile după ce preţul pe kilogramul de carne de porc în viu a urcat de la 3,4 lei în primele patru luni ale anului la aproximativ 6,2 lei pe kilogram în prezent, cât primesc acum fermierii de la abatoare.   Potrivit antrepre­norilor care se ocupă cu creşterea porcinelor, pierderile pe care le-au suferit fermierii în pe­rioa­da ianuarie – aprilie 2016...

În UK, prețurile la carnea de porc s-au stabilizat

joi, 30 iulie 2015

Producătorul de alimente Cranswick a raportat o creștere a veniturilor cu 8%,  la 30 iunie. După achiziționarea recent a unui important producător de carne de pasăre britanic, Benson Park, producătorul Cranswick a luat un start pozitiv, anul acesta.   Datoria netă a companiei a fost de 12 milioane £ la 30 iunie 2015, fiind cu 21milioane lire, mai mică decât cea de anul trecut. Nicola Mallard, analist pentru Investec, a prezis că...

Prețul cărnii de porc a revenit la normal pe piața mondială

miercuri, 11 martie 2015

Prețul cărnii de porc a revenit la normal pe piața mondială, după ce a crescut la niveluri record la mijlocul 2014, informează PigProgress.net. Creşterea preţurilor a fost determinată de impactul PEDv asupra livrărilor globale, care afectează unul dintre exportatorii majori (SUA) şi mai mulţi importatori cheie (Japonia, Coreea şi Mexic, printre altele).   Aceasta a luat preţul de export mediu pentru carne de porc (pe baza cifrelor...

La ce prețuri au importat carne procesatorii români?

miercuri, 28 ianuarie 2015

Prețul mediu al cărnii de importate în România, pentru primele șase luni din 2014 a scăzut la 149 EUR/100 kg față de la 170,4 EUR/kg pentru aceeași perioadă de timp a anului 2012 (-14,05%), conform datelor INS. Acest trend îi afectează în special pe producătorii locali de carne de porc. Așadar, la ce prețuri au importat carne procesatorii români? Încercăm să dăm un răspuns, măcar parțial.   La porc săderea a fost cea mai...