Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesare

Anuga Food Tech va avea loc în perioada 20-23 martie 2018, la Koln

miercuri, 17 ianuarie 2018

Între 20 și 23 martie, în uriașele spații expoziționale de la KolnMesse, va avea loc ediția din 2018 a celui mai mare târg internațional dedicat tehnologiilor destinate industriei alimentare, ediție care se va desfășura sub genericul ”Lumea inovațiilor”.     Ca târg comercial global, Anuga FoodTec va fi din nou cea mai importantă forță motrice a industriei internaționale de alimente și băuturi, fiind singurul târg...

Ce înseamnă procesarea ”curată” a cărnii?

miercuri, 22 noiembrie 2017

Sustenabilitatea pare încă o modă, un moft, pentru mulți dintre actorii industriei de carne din lume și din România. Dar, cel puțin pentru cei din Uniunea Europeană, care trebuie să se supună legislației comunitare, sustenabilitatea devine aproape o condiție obligatorie pentru succesul afacerilor viitoare. Iată, însă, că schimbarea paradigmei poate veni cu succes în ajutorul acestora iar asta, fără prea mari investiții, așa cum vom...

Nesto-Bulgaria bifează o participare de succes la Indagra

vineri, 27 octombrie 2017

Prezentă în premieră la Indagra, compania bulgară Nesto poate contabiliza un succes notabil încă din primele zile, datorită numeroaselor întâlniri de afaceri care, cu siguranță, se vor concretiza în noi contracte de furnizare de soluții de procesare și ambalare a produselor din carne și lapte.   Referindu-se la activitatea companiei, domnul Martin Sergeev, manager al companiei, a declarat pentru revista Meat.Milk. că Nesto este...

Medicii veterinari sunt în sprijinul procesatorilor din Industria alimentară

miercuri, 20 iulie 2016

(Comunicat) Profesia veterinară este pusă în slujba asigurării sănătăţii şi potenţialului animalelor aducătoare de venituri, în serviciul deţinătorilor de animale, cu implicare în prevenirea transmiterii de boli la animale şi de la animale la om, siguranţa alimentelor destinate consumului uman, salubritatea furajelor pentru animale şi protecţia mediului, acţiuni care se regăsesc în cerinţele sociale şi care în final asigură...

Neculai Apostol: E nevoie de un sistem integrat la nivelul întregii agroindustrii

luni, 18 iulie 2016

După ’90, structurile cooperative s-au diminuat considerabil, ceea ce a determinat scăderea competitivităţii la export, dar şi o avalanşă a produselor din import. Neculai Apostol, fondator şi director de dezvoltare şi strategie în cadrul grupului din industria cărnii Kosarom Paşcani din judeţul Iaşi, consideră că este ne­voie de un sis­tem integrat la ni­velul politicii agri­cole din do­me­niul zootehniei şi spune că Spania...

Prelucrarea cărnii de iepure

joi, 26 mai 2016

Încă din preisotorie, pe vremea când primii humanoizi învățau să vâneze pentru a-și hrani triburile, iepurele sălbatic a fost una dintre primele opțiuni. În prezent, s-au descoperit dovezi conform cărora acest animal a fost vânat pentru carnea și pielea sa din cele mai vechi timpuri, însă, din cauza dimensiunilor relativ mici, în comparație cu a altor animale, iepurii erau, în general, consumați imediat după sacrificare. Cu timpul,...

Caroli Foods vrea să redeschidă fabrica de procesare din Tulcea

vineri, 12 februarie 2016

Caroli Foods Group, cel mai mare producător local de mezeluri, va analiza posibilitatea de a redeschide fabrica pe care o deţine în judeţul Tulcea, care a intrat în conservare în anul 2011. În prezent, compania are o capacitate de producţie funcţională la Piteşti.   „Toate semnele sunt bune şi există posibilitatea să redeschidem unitatea de producţie. Până la finalul acestui an va trebui să decidem când şi dacă vom...

Pack Expo se concentrează pe tehnologii de siguranță alimentară

vineri, 25 septembrie 2015

Mai mult de 30.000 de vizitatori din sectorul de prelucrare și ambalare de carne sunt așteptați să participe anul acesta la expoziția Pack Expo, care va avea loc în Las Vegas la sfârșitul acestei luni, informează Globalmeatnews. Potrivit organizatorilor evenimentului, peste 2.000 de expozanti vor lua parte la expoziție, care va acoperi cele mai noi tendinte de consum, în mod special tendințe ce țin de siguranta si prospetimea...

MADR: Sumele alocate prin PNDR pentru producția integrată

vineri, 18 septembrie 2015

De la 1 ianuarie 2016, productia integrată cu procesarea va primi un punctaj suplimentar la atragerea fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.   Pentru a accesa fonduri europene nerambursabile dedicate procesarii fermierii pot depune proiecte in cadrul Submasurii 4.2 – sprijin pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole. Beneficiarii acestei masuri de...

Compania SICK a lansat un nou senzor pentru ambalaje

miercuri, 29 iulie 2015

Un senzor de presiune pneumatic pentru ambalaje vor fi printre noile tehnologii care vor fi expuse în cadrul expoziției PPMA din Marea Britanie, de către specialistul în ambalare și procesare SICK, anul acesta, informează Globalmeatnews. Compania va prezenta recentul lansat sensor PAC50, un senzor cu presiune pneumatică pentru îmbunătățirea monitorizării presiunii aerului în ambalajele produselor alimentare. Acesta dispune de un ecran...

Gigantul procesator de bacon din SUA face investiții de 170 milioane dolari

marți, 21 iulie 2015

Sugarcreek, cel mai mare procesator independent de bacon din SUA va investi 170 milioane dolari în două noi facilități, inclusiv în ceea ce se pretinde a fi cea mai mare linie „vide sous” din SUA, informează Globalmeatnews. O nouă fabrică de 435 000 m2 de 120 milioane de dolari va începe să fie construită în Cambrige City, Indiana (CCI), în iulie. Acesta va avea trei celule de gătit de volum mare - cuptoare cu infraroșu cu...

Atria folosește un sistem nou de tăiere a cărnii de porc

miercuri, 24 iunie 2015

Producătorul de sisteme automatizate din Danemarca, Frontmatec, va furniza un sistem automat pentru taiere si dezosare la fabrica de procesat porcine din Finlanda. Frontmatec a declarat că va instala un sistem de fabricație (MES) la fabrica Nurmo, Finlanda, detinuta de Atria Plc. Grupul Atria are fabrici în Finlanda, Suedia, Rusia, Danemarca, si Tarile Baltice, dar fabrica Nurmo are cel mai mare abator de porcine din cadrul...

Supremia Grup și-a bugetat o creștere de 10 %

marți, 12 mai 2015

Supremia Grup, companie care activează pe segmentul ingredientelor pentru industria alimentară şi a condimentelor, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 170 milioane de lei, cu aproape 10% peste nivelul înregistrat anul trecut, conform datelor transmise de companie pentru anuarul ZF „Cei mai mari jucători din economie 2015“.   Din cei 170 milioane de lei, Supremia Grup, companie controlată de antreprenorul Levente Bara, vrea să...

Unul dintre procesatorii de carne din Letonia isi extinde productia

vineri, 17 aprilie 2015

Procesatorul de carne din Letonia, Forevers intenționează să investească 12,8 mil € în extinderea capacităților de producție între acum și 2018, în ciuda dificultăților pe care le-a experimentat din cauza embargoului rusesc și a noilor cerințe de etichetare în Uniunea Europeană (UE), informeaza Globalmeatnews. Investitiile companiei au ca scop două proiecte majore: construcția unei noi fabrici de prelucrare la complexul de...

2 milioane de euro, pe subMăsura 4.1, pentru fermele integrate

miercuri, 25 martie 2015

2 milioane de euro, sprijin pentru fermele integrate și care dețin unități de procesare, atât este prevăzut, potrivit Ghidului publicat de AFIR, referitor la subMăsura 4.1-Dezvoltarea exploatațiilor agricole. Astfel, potrivit anunțului oficial făcut de MADR și AFIR, scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei sub- măsuri este sprijinirea investițiilor pentru creșterea competitivității exploataților agricole prin dotarea cu...

Inovații în tehnologia de procesare a cărnii la Anuga FoodTec

luni, 9 martie 2015

Calitatea și igiena sunt prioritățile de top în industria de procesare a cărnii. Deoarece consumatorii așteaptă produse sigure și de înaltă calitate. În perioada 24-27 martie în Köln, Anuga FoodTec va dovedi cât de mare este proporția ingineriei de automatizare și măsurare în acest sector important. Expozanții de la acest târg internațional pentru industria alimentară și a băuturilor vor da o perspectiva asupra producției de carne...