Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Procesarea cărnii

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă naturală și gust, apreciind foarte mult aspectul proaspat al produselor alimentare prelucrate minim. Pentru a armoniza toate aceste cerințe, fără a compromite siguranța, este necesară punerea în aplicare a noilor tehnologii de...

Echipamente de umplere a cârnaților, destinate carmangeriilor

joi, 26 ianuarie 2017

Compania Walton comercializează pe piața americană dar și pe cea a Uniunii Europene diverse echipamente destinate companiilor de procesare a cărnii, incluziv celor mici și medii, sau, carmangeriilor. În această ediție ne-am oprit asupra echipamentelor de umplere a cârnaților, optime pentru carmangerii. Echipamentele respectă specificațiile CE și au prețuri care variază între 80 și 250 de euro.     Stuffer LEM-Ws...

Parametri-etalon în uscarea/deshidratarea cărnii

luni, 9 ianuarie 2017

În general, procesatorii români nu introduc în prelucrare carnea uscată. Însă, ca urmare a nevoii de diversificare a producției și a gamei sortimentale, cu scopul de a răspunde cât mai multor solicitări ale consumatorilor, dar și pentru a găsi noi beneficiari externi, unele companii din România iau în calcul din ce în ce mai mult și acest aspect. Tocmai de aceea, vă prezentăm o parte dintre rezultatele unui studiu realizat de Shogan...

Indagra Food: Darimex Techno, etalonul calității în business

luni, 7 noiembrie 2016

Și la această ediție a târgului Indagra Food, care și-a încheiat manifestările în ziua de duminică 6 noiembrie, Darimex Techno și-a dat deplina măsură a calității de excepție a produselor și serviciilor pe care le oferă partenerilor săi de afaceri.   Astfel, pe toată durata desfășurării evenimentului, specialiștii de la Darimex au avut numeroase întâlniri de afaceri cu actuali sau potențiali clienți interesați în...

Echipamente de injectare a cărnii

joi, 27 octombrie 2016

Etapă esențială pe fluxul tehnologic al procesării cărnii, injectarea poate fi determinantă pentru succesul unui produs și, desigur, pentru profitul unei companii. În această ediție prezentăm câteva propuneri ale companiei americane MPBS, firmă care operează la nivel global și care realizează și distribuie mașini de injectare recomandate pentru procesarea cărnii de vită, porc, pește și pui.   INJECT-O-MAT16...

Tendinţa e clară: Reduceţi sarea din produse!

joi, 27 octombrie 2016

În ultima vreme, devine tot mai evidentă tendinţa producătorilor de a reduce procentul de sare din produse. După publicarea raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii asupra consumului de sodiu, mai multe ţări au introdus prevederi în legislaţia lor pentru a reduce consumul de sare.   Subiect controversat   Sarea sau clorura de sodium (NACL) este un compus mineral, format din sodium și clor. Rolul sării în...

Liliana Zanfir: Ce spun producătorii despre taxele din comerț este real

miercuri, 15 iunie 2016

Făcând referire la Legea 321, doamna Liliana Zanfir, proprietara lanțului de supermarket-uri Zanfir, a declarat recent, la o dezbatere pe teme de comerț:   "Unii vorbesc despre adaosuri comerciale foarte mari. Am 14 ani de activitate ca patron de hipermarket, iar adaosul comercial la produsele alimentare nu a depăşit în cazul meu 15% niciodată. Media per magazin este 17% şi aceasta din cauza concurenţei cu marile reţele de...

Echipamente de igienizare și sterilizare

joi, 19 mai 2016

Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena  trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare, dar liniile de ready-meal, precum și firmele de catering sau restaurantele de foarte mare capacitate au o anumită specificitate. În prezenta ediție, vă prezentăm câteva propuneri tehnologice ale companiei Intertek Group, din Marea...

IFFA 2016 si-a deschis portile, azi, la Frakfurt

sâmbătă, 7 mai 2016

Sambata 6 mai, la Frankfurt, in prezenta a numeroase oficialitati, s-au deschis portile celui mai mare targ din acest an, dedicat profesionistilor din Industria mondiala a carnii, evenimentul desfasurandu-se Sub genericul "Meet the Best!".   Dupa cum am anuntat intr-o stire anterioara, la standurile de la MesseFrankfurt nu expun decat cinci companii romanesti, semn ca, din pacate, productia autohtona de tehnologii sau materii prinme destinate...

Nemeș Pfa va participa pentru a treia oară consecutiv la Meat & Milk

miercuri, 16 martie 2016

Furnizorul de tehnologie destinată procesării cărnii și ambalării cărnii, dar și a laptelui, Nemeș Claudiu Călin Pfa, va participa pentru a treia oară consecutiv la Meat & Milk, evenimentul din acest an urmând a se desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Pentru sectorul de procesare a cărnii, Nemeș Claudiu Călin Pfa livrează:   - Turnuri de coacere si presare pentru specialitati...

Meat & Milk 2016: Interfrig Ploiești a confirmat participarea

luni, 14 martie 2016

Interfrig Ploiești, una dintre companiile de vîrf din România, care activează în zona tehnologică a producției de lactate și carne, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai a.c. la Hotel Alpin, din Poiana Brașov.   Special pentru sectorul de carne, Interfrig Ploiești produce și furnizează:Soluții integrate tehnologice și frigorifice pentru abatorizarea...

Pasteurizarea cu abur sub depresiune a cărnii

joi, 11 februarie 2016

Tratamentul termic aplicat cărnii şi produselor din carne provoacă diferite modificări fizico-chimice manifestate prin efecte senzoriale şi igienice benefice. Pasteurizarea cu abur sub depresiune este un tratament termic combinat aplicat carcaselor şi produselor din carne înainte de prelucrare ulterioară, pentru reducerea contaminării microbiene.   Tratamentul termic al cărnii şi produselor din carne   Obiectivele principale...

Pasteurizarea cu abur sub depresiune a cărnii

joi, 4 februarie 2016

Tratamentul termic aplicat cărnii şi produselor din carne provoacă diferite modificări fizico-chimice manifestate prin efecte senzoriale şi igienice benefice. Pasteurizarea cu abur sub depresiune este un tratament termic combinat aplicat carcaselor şi produselor din carne înainte de prelucrare ulterioară, pentru reducerea contaminării microbiene.   Tratamentul termic al cărnii şi produselor din carne   Obiectivele...

Kaiserul, consistență și rafinament

joi, 4 februarie 2016

Kaiserul face parte din grupa specialităților, fiind un produs afumat ușor, sărat și condimentat, care este deosebit de apreciat în bucătăria românească. De altfel, prepararea acestuia nu este deloc complicată, astfel încât gurmanzii pot să-și pregătească singuri, această delicatesă.   Materii prime, preparare și conservare   Kaiserul se prepară din pieptul de porc cu os, care se fasonează în bucăți...

Arome naturale cu implicații asupra diminuării conținutului de sodiu

joi, 28 ianuarie 2016

Preocuparea consumatorilor pentru o alimentație cât mai sănătoasă îi pune în permanență pe tehnologi în fața unor noi preocupări, inclusiv din perspectiva furnizării de arome. Astfel, procesatorilor le sunt propuse noi soluții, unele, cât se poate de ingenioase, precum aromele naturale care nu doar că dau un gust foarte bun produselor din carne sau a celor din carne de pasăre, ci și contribuie la diminuarea conțiuntului de sodiu. Iată...

Eurostat: România, lider european la creșterea productivității muncii

marți, 26 ianuarie 2016

O analiză efectuată de Eurostat concluzionează că România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca ritm de creştere a productivităţii muncii per angajat în ultimul deceniu.  Productivitatea angajaţilor români a ajuns în 2014 la 56,7% din media înregis­tra­tă la nivelul statelor din Uniunea Europeană (de 100%), faţă de nivelul din 2004, când era de 34%, ceea ce înseamnă că angajaţii români sunt cu 67% mai productivi decât...