Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Procesarea cărnii

C.E.: Transferul tehnologic și înființarea de Centre de Excelență în procesarea cărnii

vineri, 22 iunie 2018

Procesul de inovare sau traducerea cercetării în rezultatele comerciale în scopul creșterii profitului reprezintă o provocare majoră în orice industrie. Ca urmare, Comisia Europeană a realizat un studiu-pilor, destinat guvernelor naționale ale statelor membre UE, precum și asociațiilor profesionale din domeniu. Scopul studiului a fost acela de a determina fezabilitatea înființării de Centre de Excelență pentru prelucrarea cărnii și de a...

Utilizarea subproduselor de carne

miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri care constau în principal din reziduurile organice de materii prime procesate nu pot fi modificate, în cazul în care calitatea produsului finit trebuie să rămână consecventă. Cu toate acestea, ele pot fi diminuate prin utilizarea...

Inaq Consultig: În premieră, cursurile IFS Food 6.1, în zilele de 26, 27 februarie, la Sibiu

miercuri, 14 februarie 2018

(Comunicat) INAQ Consulting – IFS Training Center organizează primele cursuri IFS Food versiunea 6.1 în România, următoarea serie fiind programată să se desfășoare la Sibiu, în zilele de 26 și 27 februarie.   Cui se adreseaza? Experților interesați din industria alimentară sau alte domenii comerciale relevante care dețin cunoștințe de bază despre audit și IFS, auditori autorizați IFS și experți ce urmează să...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii

joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de afumare destinate procesatorilor mici și medii.   Celulă verticală de afumare Weston 30   Weston 30 este un produs pentru oricine caută să facă produse afumate reci, cu afumare...

Rusia ia în calcul utilizarea radiațiilor pentru produsele din carne

miercuri, 17 ianuarie 2018

Oamenii de știință ruși cred că radiațiile ar putea fi aplicate eficient în industria cărnii, în condițiile în care, societatea nucleară a țării Rosatom a dezvoltat deja o tehnologie comercială a radiațiilor ionizante, pe care intenționează să o promoveze pe piața internațională a alimentelor.   99,9 % din microorganisme au fost ucise   Unele produse din carne și din pește, în special conservele, ar putea fi...

Utilizarea nanotehnologiei în procesarea cărnii

luni, 8 ianuarie 2018

Nanotehnologia își are rădăcinile într-o teorie emisă în 1959 de fizicianul Richard Feynman la Societatea Americană de Fizică și se referă la proprietățile componentelor la scară nanometrică și la procesul sau procesele utilizate în fabricarea și/sau biofabricarea de noi materiale măsurate la scară nanometrică. Nanotehnologia furnizează o gamă largă de oportunități pentru dezvoltarea de produse și aplicații inovatoare în...

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă naturală și gust, apreciind foarte mult aspectul proaspat al produselor alimentare prelucrate minim. Pentru a armoniza toate aceste cerințe, fără a compromite siguranța, este necesară punerea în aplicare a noilor tehnologii de...

Echipamente de umplere a cârnaților, destinate carmangeriilor

joi, 26 ianuarie 2017

Compania Walton comercializează pe piața americană dar și pe cea a Uniunii Europene diverse echipamente destinate companiilor de procesare a cărnii, incluziv celor mici și medii, sau, carmangeriilor. În această ediție ne-am oprit asupra echipamentelor de umplere a cârnaților, optime pentru carmangerii. Echipamentele respectă specificațiile CE și au prețuri care variază între 80 și 250 de euro.     Stuffer LEM-Ws...

Parametri-etalon în uscarea/deshidratarea cărnii

luni, 9 ianuarie 2017

În general, procesatorii români nu introduc în prelucrare carnea uscată. Însă, ca urmare a nevoii de diversificare a producției și a gamei sortimentale, cu scopul de a răspunde cât mai multor solicitări ale consumatorilor, dar și pentru a găsi noi beneficiari externi, unele companii din România iau în calcul din ce în ce mai mult și acest aspect. Tocmai de aceea, vă prezentăm o parte dintre rezultatele unui studiu realizat de Shogan...

Indagra Food: Darimex Techno, etalonul calității în business

luni, 7 noiembrie 2016

Și la această ediție a târgului Indagra Food, care și-a încheiat manifestările în ziua de duminică 6 noiembrie, Darimex Techno și-a dat deplina măsură a calității de excepție a produselor și serviciilor pe care le oferă partenerilor săi de afaceri.   Astfel, pe toată durata desfășurării evenimentului, specialiștii de la Darimex au avut numeroase întâlniri de afaceri cu actuali sau potențiali clienți interesați în...

Echipamente de injectare a cărnii

joi, 27 octombrie 2016

Etapă esențială pe fluxul tehnologic al procesării cărnii, injectarea poate fi determinantă pentru succesul unui produs și, desigur, pentru profitul unei companii. În această ediție prezentăm câteva propuneri ale companiei americane MPBS, firmă care operează la nivel global și care realizează și distribuie mașini de injectare recomandate pentru procesarea cărnii de vită, porc, pește și pui.   INJECT-O-MAT16...

Tendinţa e clară: Reduceţi sarea din produse!

joi, 27 octombrie 2016

În ultima vreme, devine tot mai evidentă tendinţa producătorilor de a reduce procentul de sare din produse. După publicarea raportului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii asupra consumului de sodiu, mai multe ţări au introdus prevederi în legislaţia lor pentru a reduce consumul de sare.   Subiect controversat   Sarea sau clorura de sodium (NACL) este un compus mineral, format din sodium și clor. Rolul sării în...

Liliana Zanfir: Ce spun producătorii despre taxele din comerț este real

miercuri, 15 iunie 2016

Făcând referire la Legea 321, doamna Liliana Zanfir, proprietara lanțului de supermarket-uri Zanfir, a declarat recent, la o dezbatere pe teme de comerț:   "Unii vorbesc despre adaosuri comerciale foarte mari. Am 14 ani de activitate ca patron de hipermarket, iar adaosul comercial la produsele alimentare nu a depăşit în cazul meu 15% niciodată. Media per magazin este 17% şi aceasta din cauza concurenţei cu marile reţele de...

Echipamente de igienizare și sterilizare

joi, 19 mai 2016

Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena  trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare, dar liniile de ready-meal, precum și firmele de catering sau restaurantele de foarte mare capacitate au o anumită specificitate. În prezenta ediție, vă prezentăm câteva propuneri tehnologice ale companiei Intertek Group, din Marea...

IFFA 2016 si-a deschis portile, azi, la Frakfurt

sâmbătă, 7 mai 2016

Sambata 6 mai, la Frankfurt, in prezenta a numeroase oficialitati, s-au deschis portile celui mai mare targ din acest an, dedicat profesionistilor din Industria mondiala a carnii, evenimentul desfasurandu-se Sub genericul "Meet the Best!".   Dupa cum am anuntat intr-o stire anterioara, la standurile de la MesseFrankfurt nu expun decat cinci companii romanesti, semn ca, din pacate, productia autohtona de tehnologii sau materii prinme destinate...

Nemeș Pfa va participa pentru a treia oară consecutiv la Meat & Milk

miercuri, 16 martie 2016

Furnizorul de tehnologie destinată procesării cărnii și ambalării cărnii, dar și a laptelui, Nemeș Claudiu Călin Pfa, va participa pentru a treia oară consecutiv la Meat & Milk, evenimentul din acest an urmând a se desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Pentru sectorul de procesare a cărnii, Nemeș Claudiu Călin Pfa livrează:   - Turnuri de coacere si presare pentru specialitati...