Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Procesarea laptelui

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă au fost dezvoltate mai multe tehnologii non-termice de procesare, inclusiv presiunea hidrostatică ridicată (HP), care a probat că presiuni cuprinse între 400 și 600 MPa inactivează microorganismele. Totuși,...

Indal Partner va expune la Conferința Meat Milk 2018

miercuri, 28 martie 2018

Secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk 2018, care va avea loc în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, atrage numeroși expozanți.   Dintre companiile care își vor expune la standul propriu ultimele oferte tehnologice, amintim pe Indal Partner, care a devenit Partener al manifestării.   Indal Partner SRL din Cluj-Napoca oferă utilaje pentru industria alimentară, în special pentru...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025

miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și mediu? O cercetare de piață efectuată de compania americană Grand View Research Inc. conturează viitorul acestei industrii.   Progresul tehnologic, absolut necesar   Dimensiunea mondială a pieței echipamentelor...

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018

miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola Group din Italia, a devenit Patrener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk, evenimentul central al anului 2018 care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   În cadrul...

Nouă metodă de tratament preliminar al laptelui destinat producției de brânzeturi

luni, 8 ianuarie 2018

Acolo unde sunt bani, și, mai ales, acolo unde se alocă, se face și cercetare de vârf. Dovadă, stă studiul ”A novel Pre-Tratment For Cheese Production”, realizat de o echipă internațională reunită de Departamentul pentru Alimentație a Universității din Helsinki, din care au făcut parte cercetători ai Universității College Cork-Irlanda și specialiști ai departamentelor de cercetare ale unor companii din Finlanda (Valio Ltd.) și...

Tetra Pak a devenit Partener Silver al Conferinței Meat & Milk 2017

miercuri, 5 aprilie 2017

Liderul mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide, Tetra Pak, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Meat & Milk 2017, eveniment care va avea loc în zilele de 25 și 26 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Tetra Pak ofera produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator. In cadrul expo-conferintei, compania isi va expune cele mai noi produse si servicii...

Simultan anunță extinderea capacității de producție

miercuri, 29 martie 2017

Compania Simultan, deținută de Florin Herbai, intenționează ca în acest an să investească cca 5 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție, mărirea parcului auto specializat și construirea unui depozit. Una dintre cele mai profitabile companii de lactate din România, Simultan a înregistrat în anul 2016 o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro (cca 144 milioane de lei). În momentul de față, capacitatea fabricii...